src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2240751/images/2011/stina2c_148090509.jpg">

Gravid är just nu inte kul - alls!

Just nu är det inte kul att vara gravid. Just nu har jag ont i större delen av kroppen och jag har sedan augusti varit förkyld mer eller mindre hela tiden!! Efter efterforskningar har jag fått reda på att man kan få försämrat  immunförsvar när man är gravid. Det har jag garanterat fått, förra terminen var jag inte gravid och typ aldrig sjuk.

Inte nog med att jag är snorig och hostig, jag har sen tidigare ett nässpraysmissbruk och det är ännu värre nu. Jag pimlar nässpray mest hela tiden känns det som. Inte bra för varken näsan eller huvudet. Tar jag ingen nässpray så får jag ont i huvudet och när jag tar nässpray så får jag ont i huvudet, då slipper jag dock den täppta näsan så hittills har jag valt det. Jag väntar dock tills det är kris.

Ont i kroppen börjar jag få också. Ryggvärken började förra veckan och den håller i sej. Inte helt lätt alla gånger när man ska lägga/väcka barn som sover i vagn. Hade det varit varmare hade barnen lättare (med viss hjälp) kunnat klättra upp själva i vagnen men med en åkpåse i blir det bökigare. Klättra i kan de men jag får ändå stå böjd över och räta till både barnen och åkpåsen. När de ska väckas finns det inte så mycket att välja på - bara att lyfta upp. Barnen som vilar på madrass lägger sej snällt själva, utan hjälp, men behövs lyftas upp när de ska väckas om man inte ska gå in och slå ihop ett par grytlock. Det känns dock inte snällt alls då alla barn behöver sova olika länge och jag skulle gissa på att barnen skulle bli så rädda att man får lyfta upp dem för att de ska bli lugna ändå. Ryggen värker...Tur att det är snälla barn iallafall :-)

Kan vara så att jag i detta inlägg låter väldigt negativ mot mitt jobb. Så är inte fallet!! Det är ryggen min jag inte tycker om!!!!

Jag vill hoppa fram 20 veckor då borde Bertil garanterat ha kommit ut. Han får gärna komma en sisådär 2-3 veckor för tidigt med.

Hade tänkt att komma med ett litet muntrare inlägg om inredning som äntligen börjar ta form. Vi har bara bott i lägenheten i 21 månader och först idag kom tavlorna/bilderna upp på väggen i vardagsrummet.

Min pappa en fotomodell

Gjorde en liten utflykt till na.se och ser att min kära far har kommit på andra plats i en fototävling. Inte som fotograf utan som modell, han är duktig på att fastna på bild han.

En gång för ca 27 år sedan var det dag för min lillastorasyster att döpas. Dopbilder togs hos fotograf och det var pappa som fick gå och hämta ut dem, arbetsklädd var han när bilderna hämtades. Självklart ville fotografen ta en bild på honom, han jobbarkompis fick också vara med, Kotten har jag för mej att han kallas. Kotten lärde mej att cykla när jag var liten.

Länkar till bilden på pappa. Tydligen går det inte att länka till den exakt den bilden pappa är med på så jag upplyser er om att han är på bild 10. Livsfarlig är han också som står på skorstenen.

Magbild

Försöker ju ta en bild på magen samma datum varje månad för att se hur mycket den växer. Den 26 är det tänkt att bilden ska tas men en dag hit eller dit dör jag inte av. Fotografen till denna bild är syster Madde och det krävdes en sisådär 38 kort innan det blev bra. När jag tog bild på henne blev det bra på första försöket. I detta fall vet jag att det beror på fotografen och inte modellen för hon lyckdes inte ens få mej i mitten av bilden trots att jag stod stilla.

Magen i v. 22+1 i ninjakläder. Hade en klänning på mej under resten av tiden men den döljde magen så bra så den syntes knappt.


Pepparkaksbak

Dagen idag började med att jag fick sova till kvart över 8!!! Jag tackar min underbara dotter :-) Men då var det bara upp och iväg till syster Sofia för pepparkakasbak, det bakades även lussebullar.

E och hennes moster Madde bakar lussebullar. I Maddes mage bor en Baltazar, om Baltazar har snopp eller inte får vi se inom en månad.

Mycket russin, det lustiga är att hon inte ens äter russin...


Mitt i allt bak kom det ett gäng rådjur och hälsade på hos grannen, en sensation för oss stadsbor, vardagsmat för de andra.

Det som är riktigt skönt med att hälsa på Sofia är hennes barn, E blir som förtrollad och jag får hur mycket tid till annat som helst. Idag hann jag t.o.m virka på filten till Baltazar, det börjar ju brådska där.

Just nu sitter tokungen och badar - i trosor och i kallvatten...


En --------kula!

Drog fram det lilla julpyntet jag har förut, så nu är det stjärnor eller ljusstakar i alla fönster, de få tomtarna jag har har även de spridits ut i lägenheten. Tomtar har jag inte så mycket av, däremot har jag massor av pynt till julgranen, där kan det aldrig bli för mycket. E har inspekterat kulor och konstaterat att detta är:

En bajskorvkula! Robban var tvungen att fråga henne en extragång om vad det var för kula, sen hade vi svårt att hålla oss för skratt.

Med napparna gick det inge bra, drakmamman får komma en annan gång. Det var kul att hänga ut dem men att sova utan ville hon inte vara med om.

Pepparkaksbak imorgon!! Jag ska äta deg :-) Det behöver Bertil. Han sa det förut.

Napparna

VAB idag, E har lite feber och är hostig igen...När ska detta ta slut??

Tidigare har vi pratat om hemma att hänga ut napparna så att drakmamman kan komma och hämta dem och ge till sina drakbebisar. Under helgen som var sa E att vi skulle göra det på torsdag. Idag när vi vaknade sa jag att det var torsdag och direkt ville hon hänga ut napparna. Själv ville jag vänta med det tills efter det att vi hade sovit, men nu hänger de där. Hon har dock redan börjat prata om att hon vill ha en när det är dags att sova middag...Då hon behöver sova funderar jag på att ge efter och ge henne det problemet är bara att hon då kommer vilja ha det ikväll också så nu gör jag allt för att dra ut på middagsvilan så att hon ska bli aningens tröttare. Hoppas det hjälper.

Nappar i väntan på drakmamman.


En riktig mupp

Visste inte riktigt om det skulle bli någon blogg idag eller inte. E löste det åt mej. Hon gjorde en upptäckt för ett par minuter sedan.

Mössa i luva.

På förmiddagen var vi ute med barnen på jobbet och sen dess har jag gått med mössan i luvan, tror jag, jag har nämligen inget minne av att jag tog på mej den när jag skulle åka hem. Man kan ju tycka att någon av mina kollegor kunde säga något...


Bertil sparkar Robban

Igår levde Bertil rövare i magen när det var dags att sova. Precis som när jag väntade E är Robban inte sådär jättepepp på att känna på sparkar, han känner lite när han känner för det. Helt okej för mej. Jag tänker inte tjata. Tjata gjorde nämligen min mamma när hon väntade min lillebror. Tjatade hål i huvudet på alla i familjen om att vi skulle känna på hennes mage. Så det kommer jag aldrig att tjata om.

Däremot såg jag ju till att lägga mej sked på Robban, jag var den stora skeden. Så Bertil fick in några sparkar på far sin! Bra tycker, då vet Bertil hur kan ska hantera sin underbara pappa ;-) E vet det redan, så fort Robban rapar vid matbordet slår hon till honom på armen och skriker: NEJ!! Inte vid matbordet!!

Anonym: Galonvantarna hittade jag på HM, vet dock inte om det är något de har framme i butiken nu. De jag hittade låg slängda på golvet och jag hittade inga andra. Men fråga personalen, är det är trevlig typ du stöter på kan de alltid gå ut och leta på lagret.

Söndag

Dagen har bestått av pulkaåkning, städning och tvätt. Jag är trött! Både i kroppen för att det är slitigt att gå till tvättstugan fram och tillbaka + att jag inte sov så mycket inatt. När jag väl gick och la mej så vaknade E och hade svårt att somna om och när hon väl somnade om så kom Robban hem och däckade i mitten av sängen. Inte lätt för mej att få plats då.

Rätt så innehållslöst inlägg. Snustorra händer och en täppt näsa har jag också.

Frusen

Alla säger att man ska bli så varm av sej när man är gravid. Det var inget jag märkte av när jag väntade E och hittills märker jag inget heller. Jag är fortfarande lika frusen av mej. För några veckor sen hade vi möte på jobbet och jag fick låna rektorns sjal för jag höll på att frysa ihjäl!! Idag har jag haft raggsockor på mej hela dagen när jag varit inomhus, för jag har frusit (när vi skulle gå ut fick jag tyvärr ta av mej dem då de inte får plats i skorna, ett par större skor behövs). Nu sitter jag i stickad tröja och dubbelvikt filt över mej och fryser!! Vanliga kläder har jag på mej under också. Jag fryser, fryser, fryser! Som vanligt.

Inte bra för magen (eller någon annan kroppsdel) att vara så frusen då jag spänner mej något frukansvärt!! Ibland spänner det till riktigt mycket i magen. Avslappning är numera prio 1 men det är inte så lätt när jag fryser!!

Ett stycke frusen Stina.


Pulkaåk :-)

Idag premiäråkte E på pulkan med mej som pubilk, premiär för säsongen alltså. Riktig premiär var det inte riktigt heller, E har ju åkt på förskolan men för mej för det första gången jag fick se henne åka pulka för säsongen. Det finns dock en risk att pulkan denna vinter kommer att få ge plats åt en bobb. Nyss läste vi Mamma Mu åker bobb och den där bobben var väldigt intresan.

Full fart!!

Att ramla av hör liksom till...

Inga curlingfasoner här inte, ska man åka får man ta sej upp själv! (3 gånger lyckades jag få henne till det!)

Vill även slå ett slag för de bästaste ytterkläderna (iaf vinterkläderna de andra har jag inte testat så dem uttalar jag mej inte om) - Polarn o pyrets. När vi gick in såg termobyxorna helt genomblöta ut men när jag kände på insidan så var de helt torra. Varm var E också. Bästaste vantarna tycker jag är fleecefodrade galonvantar med fingervantar/tunna tumvantar under. En varm och glad E var det som gick in efter att ha åka pulka, rutchbana och gungat.

Nu väntar jag på att hon ska somna så jag kan se min älskade SATC 2 :-) får se hur det går då hon sov 1½-2 timmar idag på dagen...Lever på hoppet om att det går lika bra som igår då hon sov 2½ timme och somnade hur snällt som helst vid 20.30.


Julklappar

Julklapparna börjar ta form. E är klar, Robban är halvklar, resten fixas vid lön, mina päron vill ha en kryssning vid ett senare tillfälle. Tom och Madde/Daniel kvar men eftersom att jag inte fått någon önskelista så utgår jag från att de inte vill ha något. Farmor och morfar brukar få något enkelt, typ hembakat julgodis i en skål eller ett par strumpor och det blir väl något liknande iår.

Julklapparna är under kontroll. E:s önskelista är nästan färdig och kommer snart att sändas ut (skulle kunna göra det nu men jag sitter vid fel dator).

Efter jul kommer det även en drös med födelsedagar Madde och E, vad de ska få har jag ingen aning om. Sen fyller Robban och hans present är redan fixad. Klappar mej själv på axeln för min exemplariska framförhållning. 30 fyller han dessutom.

Fredag

Då var ommöbleringen i princip färdig!! Smågrejer kvar nu, som att röja lite mer. Helt otroligt var skit man hittar när man möblerar om!! Passade på att rensa lite pärmar när E sov middag (2½ timme!) och helt plötsligt så fick jag 4 tomma pärmar. Gamla tentor m.m. fick åka till återvinningen.

Sitter här med en E som inte vill äta mat. Mjölk och godis tjatar hon om men maten ska banneme ner först. Våfflor åt vi till mat så det är ingen ny konstig maträtt jag prackar på henne.

Hade även planer på att städa ordentligt så att Robban får se hur fint jag har det när han inte är hemma, riktigt så har det inte blivit. Det ser ut som ett bombnedslag eller liknande. Det finns heller ingen chans att jag hinner städa en massa innan han kommer för om han håller tiden han sagt (vilket är sällan han gör så kanske jag hinner) så kommer han hem om ca 30 minuter så jag får göra det jag hinner innan dess och sen bara se glad ut :-)


Host host

Trött, jättetrött är jag idag. E har varit vaken och hostat mellen 2 och 4 inatt för att sen vakna kl 6 och inte vilja somna om. Jävla hosta säger jag bara!!

VAB idag.

Jag har även stora planer att möblera om sovrummet idag innan Robban kommer hem. Tyvärr så saknas garderoberna jag vill ha men med lite tur (läs: väldigt mycket) så inser att de verkligen behövs och åker och köper dem! Hoppet är som sagt det sista som överger en.

Sy tygblöjor och fixa ett inlägg om tygisar ligger också högt på listan. Därimellan har E tjatat om att få måla med flaskfärg.

Börjar nog med att koka pasta till E, känns som en nyttigare lunch än lördagsgodis.


En outfit

2010-11-13

Långärmad t-shirt - Villervalla, stl 92
Linne - HM, stl 86/92
Tights -  Villervalla, stl 86 (börjar bli för små)
Strumpor - Villervalla stl 2-3 år


3 flätor, gjorda av mej.


E fick välja själv

Hemma :-) Känns helt underbart skönt!! Jag är mitt uppe i en utvecklingssamtalperiod och det känns som att det har varit sena kvällar hela tiden, men idag hade jag inget samtal inbokat efter jobbet. Bara fyra samtal kvar dessutom :-)

Hem hämta E, handla och för att trösta oss lite då vi är själva denna vecka så fick E välja en godis. Hon valde inte min favorit, varken smakmässigt eller utseendemässigt.

Hon valde en Hello Kitty pez...

Nu är det lill-lördagsmys i soffan, Madicken på tvn :-)


Desperate Housewife

Desperate Housewifes upphör aldrig att förvåna, jag skulle inte bli ett dugg förvånad om det visar sej att Bree inte går genom klimakteriet utan är gravid istället och det kan jag förstå om man blir med den hunken. Brian Austin Green har blivit en riktig läckerbit...

Däremot gillar jag inte att Paul Young är tillbaka, helt onödigt enligt mej...Läskig fru har han också!!

Nej nej nej!! Vad tänker Bree med??? Dumpa honom, vad tänker hon med???

Brian-Green-Housewives
Bild härifrån.

 * * * UPPDATERAR * * *

Hade på känn att det var, Felicia Tilman, hon som högg av sej fingrarna för att sätta dit Paul Young, som var mamma till Beth, nu fick jag det bekräftat. Hon känns inte lika läskig längre.


Duktiga jag

Ikväll hade jag tänkt att skriva ett inlägg om hur otroligt duktig jag är på att vara singel under veckorna. Jag har varit det periodvis tidigare och denna vecka är jag återigen singel. Robban har gett sej iväg till huvudstaden för att jobba.

Men efter att ha bakat bröd, lagat mat, beställt leksaker och pyssel till barnen på jobbet, busat med E och nattat henne, jobbat samtidigt som jag skrattat åt snorungarna i "Ung och bortskämd", vikt sex maskiner med tvätt och även lagt in E:s kläder, mina kläder lägger jag in imorgon och Robban får lägga in sina kläder själv då han fortfarande inte gjort något tydligt system bland sina kläder, så inser jag att energin för kvällen är slut.

Nu blir det en snabbdusch sen sova. Men innan det ska jag mejla till lekolar då jag upptäckt en till sak som behövs till jobbet.

Sovgott!!


Halvvägs :-)

Igår hade Bertil spenderat halva sin tid i magen. "Bara" 20 veckor kvar. Känns väldigt länge, lite för länge. Själv hade jag föredragit om det hade tagit sej på första försöket då hade det "bara" varit 2½ månad kvar. Jag börjar bli trött på att vara gravid. Förra gången var det mycket häftigare, nu har jag ju redan varit med om allt en gång...Jag hade nog föredragit att gå till ICA och köpa en Bertil.

Kan tillägga att jag börjar känna av ryggont, om det hör till graviditeten eller inte låter jag vara osagt men jag är rädd för det. Jag gör verkligen allt för att undvika lyft, både på jobbet och hemma. E är inte glad på mej, att gå i trappor är inget hit tycker hon...

Tidigare har jag klagat på att det blir så dåliga bilder när jag fotar av mej själv. Ikväll kom jag på boven till det. Dammig spegel...

Dammig spegel...

Nyputsad spegel, samma inställningar på kameran. v 20+1.

Nu - sovdags, imorgon ska det badas med syster, systers man och deras barn.

Dagens outfit

2010-11-11

Allt från HM, stl 86/92 upptill och 92 på tightsen.


Strul, strul, strul och strul... :-(

Strul är bara förnamnet på eftermiddagen, dagen efter jobbet. Jobbet har gått hur bra som helst idag :-)

Till att börja med så glömde jag bilnycklarna på jobbet. Jag stängde förskolan som vanligt och frittids var kvar i byggnaden. När jag kommer till bilen så hittade jag inte nycklarna...De var kvar inne! I vanliga fall så hade det inte varit några problem men just nu så har låset muppat sej, iallafall för mej så min tagg + kod fungerar inte. Något telefonnummer till frititds hade jag inte heller. Jag vågade heller inte gå runt byggnaden till fritids ingång då risken för att jag och han som stängde där var för stor. Hade jag gått runt så hade ju han garanterat gått ut just då när jag inte såg honom...

Så jag började jakten på ett telefonnummer - det visade sej vara omöjligt. Kommunens växel var stängd för dagen och 118 118 hade inget vettigt att komma med. Så jag började försktigt gå längs med byggnaden i hopp om att få en skymt av frititdspersonalen i ett fönster. Jag gick tills jag inte såg dörre längre. Men jag vågade mej lite, lite längre, jag såg hela tidens hans cykel. Till slut fick jag syn på honom i ett fönster - på övervåningen såklart!! Så nu tackar jag högre makter för att det var snö, en snöboll kastade jag på fönstret. Så då blev jag insläppt och kunde hämta mina nycklar :-) och åka hem.

Nästa strul är tvättmaskinen, den håller på att säga upp sej! Den visar upp ett felmeddelande som antingen betyder att det är en grej som behöver rengöras eller att avloppsslangen inte sitter som den ska. Slangen har Robban kollat och den där grejen som ska göras rent har vi fixar tre gånger. Men den visar upp samma felmeddelande igen och igen känns det som + att den inte låter riktigt frisk. Risken finns att en ny behövs inhandlas...Maskinen tömmer inte ut vattnet :-( Jag som levde på drömmen om att få jobba i ett par rena jeans...

Hade även en bökig morgon med en E som inte ville samarbeta alls, som toppen på moset så skulle hon absolut inte gå på cykelvägen utan mitt i snön...


Madde: Det är töntigt med en massa tunger på kläder.


Shoppat :-)

Att jag tycker om att handla barnkläder är ju ingen nyhet...

Till Bertil, bodys och velourbyxor i stl 56, grönrandiga tights i stl 68 (har redan i stl 56...), från Lindex.

E fick en rosa lurvtröja, stl 98/104, från Lindex den med.

Thomas fick inspektera kläderna till Bertil och jag fick klagomål på att det inte var några döskallar. Passar då på att göra ett litet tillägg till inlägget där jag presenterar dresskoden för Bertil.

 - Inga töntiga tryck på kläderna tack!, exempelvis döskallar, tungor och figurer och annat skit.


Bertil

Bertil sparkar mer och mer och varje dag :-)

Äntligen snö :-)

Äntligen så snöar det och folk ska som vanligt klaga. När det var varmt i sommras, ja då klagade folk också. Det enda vädret jag klagar på är regn!! Helt meningslöst. Blåst är heller inte kul, iaf inte på hösten, vinter eller våren, på sommaren kan det gärna få blåsa lite om det är varmt.

Jag klagar inte på detta väder, det enda jag önskar är att jag hade en privatchaufför. Att köra i detta är väder tycker jag inte om, även om jag är bra på det. Nu kommer alla de som känner mej skratta och tänka att jag har ju krockat hej vilt och även kört i dikten. Men, och lyssna nu, MEN ingen av krockarna har skett i snöväglag, inte heller min enda dikeskörning var på halt väglag (fick sladd på grusväg).

Endast en av krockarna har varit på halt väglag, och då var det halt bara just där, inte som nu när det är halt överallt.

Dubbdäck rekommenderar jag samt att köra lugnt och försiktigt och ha rejält med avstånd till framförvarande bil - man kan aldrig lita på hur andra människor kör bil.

Söndagsbak

Bakats i det Erikssonska-Welinska hemmet har det gjorts idag med. Det var Robban som stod för önskemålet så större delen av bakningen fixade då han, själv ska jag bara äta av det bakade :-)

Pavlovatårta med kakao blev det, om det är gott eller inte återstår att se.

Pavlovatårta till vänster (det ska vara grädde och bär på också med det ville inte Robban ha, jag tackar för det!) till höger står Robbans middag som var nåt med kassler.


Dyr mat

Då har vi varit och handlat mat och av någon anledning blir det alltid mycket dyrare när Robban är med. Å andra sidan får vi med mer mat hem, fast idag var det jag som stod för det dyraste inköpet utanför listan.

Någon kväll framöver är räddad :-)


Städad garderob

Min kära mor sa en lite lustig sak idag. Det är så att hon var barnvakt i onsdag och sen tidigare vet hon att det här med att städa och plocka undan efter sej inte är min starka sida (inte Robbans heller tyvärr). Så här är det oftast lite stökig och småskitigt. Men då gjorde hon upptäckten att i garderoberna, iaf E:s och min, är det ordning. Själv är hon tydligen tvärtom. Hon städar där folk ser, men då det sällan är fler än hon som tittar i garderoben så är det inte så noga där. Själv tycker jag det är skitirriterande och tar för mycket tid att stå och leta efter kläder så i garderob/byrå måste det vara ordning, enligt mej. Robban har dock ingen större ordning där heller, iallafall ingen ordning som jag ser...

Gardeorb med ordning och reda. Dock så hänger en Villervalla-klänning ut-och-in ser jag.

Nu dags för snabb dusch (tänker alltid att jag ska duscha snabbt för miljöns skull men det slutar alltid med att jag duschar minst 30 min så varmt som möjligt...) sen titta på Men in black som började för 40 minuter sen. Tydligen är det lite marathon där för båda filmerna visas ikväll.

Måste tillägga att idag är inte lägenheten skitig för jag har städat!! Och försökt att plocka iordning lite, men det är svårt när jag har för lite hyllor. Måste komma på någon lösning. Garderoberna jag vill ha skulle underlätta men dem fick jag inte. Fast jag kan ju alltid ta med mej mamma och åka till IKEA under mammaledigheten, Robban behövs ju inte till allt ;-)


Årets sista kalas

Då tror jag att årets sista kalas var avklarat. Som vanligt har jag inga bilder att bjuda på men det kommer säkert en och annan bild här. Nu är det inte så att jag inte vill ta bilder men det känns lite onödigt att göra det varje gång framförallt när syster Madde gör det. Erik och Sofia är det som fyller år.

Kakor har jag ätit och E och lekt och lekt och lekt lite till och är nu riktigt trött. Jag tror att hon tittar på Barbapapa, nya favoriten, och när det är slut kommer det garanterat bli sängen för henne. Ätit mat har E gjort också.

Historiskt sett har det ätits en hel del hos Sofia och Erik. Jag har ofta ätit mackor där, så nu är E var hungrig frågade Erik om hon ville ha APK-limpa, men det ville hon inte. Hon ville ha makaroner och fiskpinnar, en kombination jag aldrig har gett henne men som hon mer än gärna åt. När syster Madde hörde att det vankades mat var hon inte sen att hänga på och när det blev över så tog även bror Sickan en matbit. De skippade dock fiskpinnarna utan tog köttbullar istället.

Om det blir en ny säsong av "Restaurang i mitt vardagsrum" eller vad det nu heter så kommer Sofia och Erik att anmälas dit då de klarade av denna prövning galant. Först styra upp kalas, med hembakade kakor och lite till, och sen laga mat på det hela så borde den utmaningen bli en dans på rosor.

Nu vällingdags för E.


Outfits

2010-10-03

Tröja - HM, stl 86/92
Klänning - Villervalla, stl 92
Tights - Villervalla, stl 92 
Strumpor - Villervalla 2-3år.

2010-10-05

Tröja - Villervalla, stl 98
Byxor - Lindex, stl 92
Strumpor - Villervalla, stl 2-3år
Snusnäsduk - High Chaparall

Fredagsbak

En ny helg! En välbehövig sådan, för tillfället känns det som om det spelar ingen roll hur mycket jag sover jag är trött iallafall. Till viss det kan det bero på att jag oftast vaknar minst en gång per natt, antingen för ett toabesök eller för en dusch med nässpray. Men där måste få ge er ett tips, vaknar ni av det ena - fixa det andra också ;-) måste även berömma E för de nätter hon vaknar har hon oftast vaknat när jag redan är vaken. I natt var det dock inte så, men då vaknade hon för att hon var kissnödig och många gånger hellre att hon vaknar och säger till innan, än efter.

Helgen kommer iallafall att bjuda på en del jobb. Jag har en hel drös med utvecklingssamtal de kommande veckorna och det känns betydligt bättre att vara förberdd än att vara icke förberdd, även om jag är den som inte sitter och skriver en massa anteckningar innan om barnen. Eller oftast så brukar jag det men hittills har jag aldrig använt dem. Jag får känslan av att om jag tar fram dem så kommer jag bara att läsa innantill och då blir det liksom inget samtal. Stödord håller jag mej till.

Jag har en trött E ikväll och en gubbe som inte kommer hem förrän sent så jag gissar på att jag får nån timme bara för mej själv :-) Då ska jag njuta av kakorna jag och E bakade förut :-)

När jag hämtade henne från förskolan så åt de kakor med sylt i mitten (E åt inte mitten) och för att få med henne hem så mutade jag henne med att vi skulle baka kakor hemma. Hon var dock nöjd med att äta degen och har inte visat något intresse för kakorna.
    

Efter bakningen tog vi cykeln och köpte krabba på Lucullus. Ibland förstår jag inte hur snäll jag är. Men jag hade tänkt att Robban skulle städa imorgon, han vet bara inte om det än så jag måste framföra det på något bra sätt.

Jag har fått klagomål på att jag kallar Bertil för Bertil på facebook, upplysningsvis kan jag säga att det är inga som helst fel på namnet Bertil. Bertil är ett kungligt namn, eller, iallafall dög det till en prins...

Bina: Det är helt okej att kommentera dubbelt ;-) Robban har också köpt godis till mej ibland men hittills har han inte lyckats komma på vad jag är sugen när jag själv inte vet. För er som inte vet så är det godis vi pratar om.


Bertil, Bertil och Bertil igen

Usch och fy, har "kommit på" en sak som inte är bra. Pojkar föds oftare större än flickor + att bebis nummer två oftare är större än den första. Det innebär att jag kanske får en bamsebebis!! Och det vill jag inte. E var ju modell mindre när hon föddes, 48 cm, 3150 g och 34 cm i huvudomfång = modell mindre och det gjorde verkligen skitont!!!

Att det kommer göra skitont är jag väl medveten om men jag anser att det inte behöver göra ondare än nödvändigt, dvs, Bertil bör inte vara större än så, enligt mej, då det gör så in i helvetes jävla ont!! Och jag vill inte att det ska göra ondare än så. Ju större bebis = ju större risk för skador och de skador jag fick av E var precis lagom.

Jag får leva på hoppet om att han bestämmer sej för att komma ut några veckor för tidigt så han inte hinner bli så stor.


Dresskod för Bertil

Nu har jag ett I-landsproblem, det gäller att få en son. En pojke. Det har jag inga som helst problem med. Problemet blir alla fula kläder som finns!! Jag vet att jag bara kommer att köpa, enligt mej, godkända kläder, Robban har inget att välja på så han kommer också göra det. Men alla andra!! Jag är rädd för att de kommer komma med grabbiga bodys med töntiga texter och jeans - jag tycker det är skitfult!

Så nu ska ni få lite klädregler, ni ska inte köpa:
 - Kläder med töntiga texter, definitionen på töntig text varierar från person till person så undvik helt enkelt kläder med text på (detsamma gäller kläder till E).
 - Plagget ska helst inte ha mer än två färger, här finns det kläder med flera färger som är hur fina som helst men det finns alltför många som inte är det. Så håll dej till tvåfärgade plagg.
 - Inga "fin-kläder", typ skjortor, cardigan m.m det är inte så att bebisen ska på krogen just nu.
 - Inga Bamse-kläder.
 - Inga jeans.

Kläder ni gärna får köpa:
 - Velourkläder.
 - Randiga kläder, obs!! endast två färger, annars ser det lätt ut som en pyjamas.
 - Turkost, blått, rött, brunt och grönt är fina färger.
 - Byxor av hängslebyxormodell, gärna i velour.

Det var allt jag kom på för denna gång. Många brukar köpa kläder i present till bebis, ta med kvitto om ni anar att ni inte hållit er till dresskoden.

Jag har suttit på Lindex hemsida och klickat ihop en hel hög med kläder jag tycker Bertil behöver så om någon känner sej manad att betala går det hur bra som helst! Du som vill betala behöver inte köpa någon present när han väl föds utan det räcker med detta.

Glömde skriva igår att BF blev framflyttat - en hel dag!! Så från att ha varit beräknad den 30/3 är det nu 31/3 så jag gissar på en aprilbebis. Jag ska dock göra mitt bästa för att undvika första april.

Madde: Någon insemination blir det inte då jag vill ha Robbans barn, jag får jobba på bra argument!


Bertil

Har inte bloggat på ett par dagar och det beror på att jag har suttit och jobbat nästan varje kväll. Det har klippts, klistrat och skrivits i portfoliopärmar. Två till har jag tänkt ska bli klara idag :-)

Men det har nu hänt något spännande. Vi var varit på ultraljud. Jag har ju tidigare levt på hoppet om att få ett trejde barn men Robbans spermier ville annorlunda. För den som inte fattar så är det en Bertil som bor i magen min. Då jag vet att Robban, om han nu fick välja, skulle ha valt en pojke, så hoppades ju jag på en flicka, bara för att få en till. Men självklart är Bertil lika välkommen som en Barbro skulle ha varit.

Så nu måste jag komma på nåt jäkla bra argument för att få en bebis till. Jag har väldigt svårt med tanken att detta skulle vara min sista graviditet eller sista bebis. Vill så gärna ha en till!! Och om jag får en till så spelar det absolut ingen roll vilket kön det barnet har. Det är inte ett kön jag vill ha utan många barn :-)


RSS 2.0