src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2240751/images/2011/stina2c_148090509.jpg">

Dagens outfit

2010-10-30

Tunika från HM, strumpbyxor från Pop, allt i stl 86/92.


Trött morgondag

Städningen avklarad!! Eller nästan, badrummet kvar men det får Robban ta. Annars så har jag en extremt lugn kväll, E sover och Robban är på dejt med sina pojkvänner. Dock låter det som om någon granne sågar med motorsåg, inte grannen precis bredvid men jag hör det lite svagt. Motorsågsmasakern i Tybble ;-) Att kvällen blev så här innebär dock risker för att jag kommer vara extremt trött imorgon. E kommer garanterat vakna tidigt och Robban kommer medveten eller omedvetet väcka mej inatt. Och om han väcker mej så kommer jag ha skitsvårt att somna om i.o.m att jag då fått sovit ett par timmar.


E slocknade självmant i soffan efter att ha hämtat mitt och Robbans stora täckte själv.

Trots att hon sover har hon dock humör. Hon vaknade till när jag bar över henne och blev skitarg för hon skulle slappa i soffan. Sen vaknade hon och skulle upp och kissa och sen blev honarg igen när jag la henne i sängen för hon skulle ju slappa i soffan!!

Nu ska här göras dipp sen ska jag se på film och därefter sova.


Nässpray nästa

Städningen fortsätter, i samarbete med en snorig näsa och en hostig E. Nässpray nästa.


Wohoo!!

Arbetsveckan slut!! Wohoo!! En del dagar har jag varit då trött att jag inte vet var jag ska ta vägen men på något sätt håller jag mej kvar :-) Att fira helgens början har jag gjort genom att börja städa, undrar ju lite hur jag tänkte där...Men men lika bra att få det gjort. E:s rum är klart och köket ska moppas sen är det resten kvar och det gör jag knappast idag.

Någonannan dag. Kanske.

* * * UPPDATERAR * * *

Nu är köket moppat och även hallen fick känna på dammsugaren och moppa. Jag är stolt över mej själv.


Shoppat

Ett av mina expertområden är att köpa barnkläder.
Från Lindex. Gröna tights stl 56, de blå och svart/vita stl 62.

Jag tror att Lindex tänker på vuxna som får barn med 2-3 års mellanrum. När E var bebis fanns dessa underbara tights. Inte i helt samma färger men nästan. Gröna och blå fanns och också röda. Röda hittade jag inte nu :-( men rosa, så jag gissar på att de har dem istället. Men när E var liten köpte jag iaf bara två oar och det har jag ångrat många gånger efter, framförallt att jag inte köpte gröna redan då. Så förutom dessa har jag även röda i stl 62 och blå i stl 68. Så om du känner för att köpa ett par till till Barbro-Bertil så vet du nu vilka storlekar du inte ska köpa. Gröna vill jag gärna ha fler, helst i stl 68 eller större.


Från Villervalla. Mössa stl 3-4 år och fuskpolo stl 3-5 år.

Mössan är verkligen precis lagom så om någon vill vara snäll och köpa en storlek större till henne i julklapp eller födelsedagspresent så är det välkommet!


Från Villervalla. Tröja och fleece i stl 98, strumpor stl 2-3 år och velourbyxor i stl 104.

Perfekta storlekar. Byxorna aningens stora men det fixar dragskon :-)


Gammal och klibbig napp

E gjorde ett stort framsteg i sluta-med-napp-processen förut! Hon upptäckte att en napp hade kladdat ihop sej. Jag förklarade då att nappen hade blivit gammal och det var dags att slänga den. Pedagogisk som jag är frågade jag även vem av oss två som skulle slänga den. Det ville hon göra själv.


När hon slängde den för 3:de gången fick jag äntligen en bra bild.

Men sen började hon prata om att köpa nya nappar. Det sa jag nej till. Då skulle Tomten ha med sej nya nappar. Mitt svar då var att Tomten har inga nappar att ge bort, de nappar han har behöver hans alla nissar ha för att orka göra alla julklappar.

Det slutade med att hon gråtandes gick och plockade upp nappen och nu ligger hon och snuttar på den. Och det var inte så att jag på något sätt försökte få henne att somna utan napp utan vi tog fram en nykokad napp från napplådan. Men för att slänga en napp måste det tydligen inhandlas helt nya...

Barbro-Bertil...

...bara växer och växer och nästan varje dag känner jag någon form av rörelse. Inga sparkar än men om jag har varit med på "mini-röris" eller på något annat sätt rört mej mycket och sen bums sätter mej/lägger mej så känner jag att det är något som rör sej därinne :-)


v. 17+5.

En ny kamera vill jag ha. Inte bra bilder med denna :-( och nej det beror inte på modellen. Att ta "spegelbilder" är helt omöjligt med denna kamera och att få han den där jag bor med att ta kort utan att sucka är en omöjlighet. Och att han ska ta bilder med suckar är inge roligt alls.

Men både Robbans och min chef har inte ritkigt fattat det där med att löneförhöjningen ska ske i april så vi har ju båda en hel del innestående pengar som någongång ska komma oss tillhanda. Hittills har det dock inte gått framåt för löneutbetalarna, tyvärr. Känns dock väldigt irriterande då det handlar om tusenlappar och inte hundralappar!!


Söndag

Lite mer städat blev det idag, det värsta är dock kvar. E:s rum. Tycker inte att jag köper leksaker alls till henne men fan vad mycket skit hon har! Jag skulle behöva skicka ut henne så att jag får gå in med sopsäcken (inte för att slänga leksaker utan för att skänka eller nåt). Är hon med kommer tyvärr inget att hamna i den säcken...Sen till det som stökar till mest i hennes rum, hennes nya hobby - att klippa sönder papper! Själv blir jag lite fundersam på om det verkligen är roligt men någonstans är det tydligen det. För både E och barnen på jobbet tycker det är hur kul som helst. Själv ser jag bara de små pappersbitarna som faller till golvet. För små för att plocka upp och för stora för dammsugaren. Kanske är det just det som barnen tycker är kul?

E:s hobby får resultatet med små pappersbitar men också att hon samlar på sej papper. Inte ett enda papper får slängas om hon får välja. Jag försöker dock smita in i hennes rum när hon sysslar med annat och brukar då göra mitt bästa för att norpa åt mej lite papper och lägga i insamlingen där de hör hemma. Nu är det absolut inte så att hon inte får klippa, för det får hon, men jag tycker inte att hon behöver fylla hela sitt bord med papper...

Riktigt god mat har jag lagat idag. Recept hittar du här, denna gång fanns det grönsaker på både Robbans och E:s tallrik, själv nöjde jag mej med potatis från växtriket. Jag är mätt. Godissugen är jag också, problemet är bara stt jag inte vet vilket godis jag är sugen på...

Inser att jag har blivit dålig på att lägga in bilder...Ska ta tag i den biten. Någongång.

Städa

Städar för fullt!! Har moppning och E:s rum kvar men så kom jag av mej...

Lördag

Idag började dagen 07:00, det är minst 1 timme för tidigt. Men E var sammarbetsvillig och var nöjd med att se på film i soffan så jag fick gå å lägga mej 1 timme till. Sen ville hon ha frukost och jag med.

Efter en massa stress, som det alltid blir när vi ska någonstans, så kom vi iväg till Hoppis&Skuttis. De tidigare gångerna har det tagit ett tag innan hon slappnat av och tyckt det är kul. Men idag tjurade hon "bara" i 6-8 minuter eller nåt sen var det full fart på henne. Och hon gjorde t.o.m rörelserna som man skulle, eller nästan iallafall. Att hoppa på stället är ju inte lika kul som att hoppa runt i hela salen, så hon gjorde ju det sistnämnda. Efteråt var hon trött och nöjd.

Så trött att hon sov middag i dryga timmen, det nöjt jag av. Inte varje dag jag har den lyxen :-)

Annars så görs det inte mycket här. Jag har äntligen städat badrummet (tanken var att jag skulle ha gjort det förra helgen), tyvärr är det inte helt klart. Golvet är fullt av tvätt så jag har inte kunnat dammsuga än. Det får göras imorgon. Samtidigt som resten av lägenheten. I tanken låter det smart. Om jag gör det eller inte återstår att se.

Nu ska Robban och E äta lasagne. Jag ska hålla mej undan tills de är klara. Då ska jag göra toastmackor med tonfisk i.

Jag har torra händer.

Dessa bilister

Det var vitt på marken imorse när jag vaknade! E var överlyckling och ville ut och åka pulka, att det behövs mer snö för det var inget hon ville höra. Då blev hon arg.

Jag blev arg när jag åkte till jobbet. Bara för att det har råkat komma lite snö, som på de flesta ställen redan har smält på vägen så envisas alltför många bilister med att köra så så så SÅ SAKTA!!! Jag blir TOKIG! Jag har full förståelse för att man håller hastigheten (även om jag inte gör det) och att man kör sakta i kurvor, och i god tid saktar in inför kurvor och att man gasar upp i en långsamt tempo.

MEN för i helvete på en raksträcka, där snön smält bort, flera bilar har redan kört där och då rivit bort en lilla lilla lilla tunna, supertunna, hinna av is, då behöver man inte krypköra. Visst har jag fått sladd, både på is, snö, frusen väg och grus. Men det har aldrig hänt på en raksträcka!! Endast i kurvor. Så om ni kan köra bil, tryck aningens hårdare på raksträckor och ta det lugnt i kurvorna - oavsett om du har sommardäck eller vinterdäck. Kan du inte det - låt då bli att köra bil.

Det slår liksom aldrig fel, så fort det blir lite snö så tror folk att man inte kan köra snabbare än 55km/h - trots att det är en torr och fin raksträcka.

TRYCK PÅ GASEN är mitt råd annars riskerar man bara att bilen bakom kör in i röven på en.

Har försökt få E att fastna på en dagens outfit hela veckan. Men på morgonen har det blivit bråttom då hon har roast sej med att inte vara samarbetsvillig och på dagen har hon alltid kissat på sej så hon har kommit hem i omatchande extrakläder. Sicken katastrof. Eller inte.

Det är kallt - INNE!!

Jag fryser, fryser, fryser och fryser lite (läs mycket) till. Anledning till det är att E-on håller på nåt underhåll som gör att de måste stänga av både varmvatten och värmen i ett dygn, måste de verkligen ta båda två samtidigt? En i taget hade varit mycket bättre enligt mej.

Inte blir det bättre av att jag inte känner mej helt frisk heller. Sen i måndags har jag haft en huvudvärk som kommer igår, värst var det igår och idag klarade jag mej till 17-tiden inte jag kände det första trycket i skallen. Inte kul någonstans. Näsan är full också :-( + att jag knappt kan rapa utan att det kommer mer än luft. Inte de roligaste detaljerna men det är dagens sanning.

Har gjort bebismat till E idag och den uppskattades lika mycket som när jag gjorde den för första gången för 2 år sen. Bebismaten består av kyckling och wookgrönsaker som jag kokat och mixat, kryddorna som använts är curry och svartpeppar.

Huvudet snurrar för mycket så jag avslutar nu....


Husvisning 6

Huvudvärk, huvudvärk och huvudvärk som kommer och går hela jävla tiden!! Jag hinner lagom tänka att nu är den borta och så poff så kommer den tillbaka!! Inte kul att jobba med andra ord. Tur att vi har snälla barn på jobbet som fungerar riktigt bra tillsammans så länge man presenterar en lek för dem. Att släppa dem helt fria innebär ofta höga ljud tyvärr. Men att sätta dem alla till att måla med vattenfärg fungerar hur bra som helst och helt plötsligt sitter de alla snällt, pratar lugnt och sansat med varandra i normal samtalston. Det tycker mitt huvud om :-) är helt övertygad om att barnens huvuden också mår bättre av det.

Har varit och tittat på ett hus idag och ibland så undrar man hur en del tänker. För några veckor sen var vi och tittade på ett likadant hus. Det var samma utropspris på husen men vilka skillnader!! Det förra var så mycket bättre, det enda som var bättre här var badrummet. Men annars var allt helt tokigt. Köket behövde renoveras, fönster på övervåningen behövde bytas, tapetseras om på övervåningen - tapetseringen är visserligen lätt gjort men inte resten.

Sen till det roligaste. Något som väldigt få husägare tänker på är att el med alla dess tillbehör behöver bytas ut minst vart 30:onde år. Det var det inte gjort här. Dessutom hade de tilläggsisolerat innertaket i vardagsrummet och då byggt in "elplupparna" (sådana dära vita plattor som kan sitta på väggar). Det är då bara att riva ner hela innertaket när det är dags att dra om elen. Fick ingen bra känsla i det huset.

Trädgården var däremot helt underbar!! Högt staket = bra insysskyddat, utan att vara en höck som behöver klippas och inte en rabatt så långt ögat nådde! Och man såg hela trädgården så med andra ord fanns det inga rabatter :-) Dock så fanns det några trälådor som det garanterat växer blommor i, men dem kan man ju alltid slänga ut.

Men det blir inga bud där inte.


Ajvarkryddad köttfärslimpa

Ajvarkryddad köttfärslimpa:
400 g nötfärs
0,75 dl ströbröd
2 dl mjölk
1,25 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 stor vitlösklyfta
1 st ägg
2 lite lagom stora matskedar, inte mått, utan sked.
1 skvätt flytande margarin

Gör så här:

Lägg ströbrödet i en skål och häll på mjölken. Låt stå och svälla ca 10 min.

Rör ihop färsen med saltet och blanda därefter i peppar, vitlök, ströbrödsblandningen, ägg och ajvar. Rör i färsen tills den är ordentligt blandad men inte längre än så för då kan färsen bli torr.

Smörj en ugnssäker form med kanter.

Forma färsen till en limpa i formen och lägg på lite matfett ovanpå.

Grädda färsen på galler mitt i ugnen i 175°C 45-60 minuter.

Låt köttfärslimpan vila några minuter innan den skivas upp.

Sen kan man göra en brunsås med hjälp av sky, mjöl, mjölk och soya. Jag lyckades inte få någon sky så jag gjorde en utan sky till Robban. Tydligen smakar den bara soya. Men generös som jag är får ni receptet. Nån annan kanske lyckas få lite sky och kan göra en "riktig" brunsås. Annars så rekommenderar jag sås på påse.

Brunsås:
Steksky från köttfärslimpan
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 msk soja
ev. salt

Om du vill servera med brunsås: Vispa ut mjölet i lite av spadet. Späd med resten av spadet och mjölken. Tillsätt soja. Smaka av med salt om det behövs. Låt koka upp och puttra några minuter.

Jag serverade köttfärslimpan med potatisgratäng (på påse).E åt av både köttfärslimpan och potatisgratängen , men hon föredrog det sistnämnda.


Shoppat

Då har det spenderats pengar igen. Inget ovanligt här, det tråkiga är bara att pengarna inte finns kvar efteråt. Kan man inte få både saker och pengar?? Köpte iallafall barnvagnen idag. I butik. Var inne och kollade där jag hade tänkt köpa via internet men där var den helt slut och de kunde inte garantera att de skulle få hem den ens, och att vänta till nästa års färger/modeller känns inte aktuellt då de inte kan garantera att vagnen hinner komma hem innan det är dags för Barbro att titta ut.

Sen blev det lite mer också.

Från HM: Fleccebyxor stl 98, pyjamas stl 98/104 (i största laget men 86/92 börjar bli litet, har aldrig riktigt gillat det där med dubbelstorlekar - det blir så stor skillnad mellan storlekarna), trosor 86/92.


Från Lindex: 3 par velourbyxor till E i stl 98 och 1 par byxor och 1 mössa i stl 50 till Barbro. Lite storleksskillnad. Det skulle även ha varit en body till Barbro med men den var slut :-(

Sen köpte jag lite underkläder till mej själv också men jag känner inte ritkigt för att fläscha upp dem här.

Dags att sova nu, är skittrött. As vanligt.


Jävla våldtäktsförsök - här?!!

Jag tror att jag klarar mej från förkylningen!! Har känt mej bättre idag så det verkar iallafall lovande :-)

Sen måste jag svära lite, mycket, jag tycker det är helt %&%¤#"#!¤&/%#¤&())(&%"# att det har varit ett till våldtäktsförsök! Snacka om att media har vaggat in oss i en falsk trygghet när det gripit denna 23-åring (som om man är nyfiken kan kolla upp vem det är, jag vet). Känns så jävla sjuk att det kommer ett till överfall nu! Gubbenhelvetet trodde väl att allt var lugnt, folk var trygga och då slog han till. En 50-åring ska det vara enligt NA.

Det jag tycker är riktigt otäckt är att det skedde här, in my grannhood!! Visserligen på andra sidan av området och just där jag bor är det lite mer centralt och fler människor rör sej ute, men det gör det inte mindre otäckt. Måste tajma så jag går ut samtidigt som grannen på måndag när jag öppnar.  

Hittills har jag alltid kännt mej trygg när jag har gått ut i området. Ingen av alla våldtäkter/våldtäktsförsök har varit här! Ett försök i grannområdet men annars har det hänt i helt andra delar av stan. Kommer vara livrädd nu när jag ska skrapa rutor på bilen. Hoppa högt så fort jag ser någon...

Har meddelat Robban att jag vill flytta från stan. Jag fick ett "Hmm" tillbaka. Numera går iallafall han ut med soporna när det är mörkt, har han lovat. Fast jag tror att soporna kommer hamna på balkongen istället.


Förkyld igen!

Genomförkyld IGEN!! Jag trodde jag skulle få vara frisk efter att ha varit hemma med E förra veckan men nu känner jag att en förkylning är på gång igen. Snorig och tjock och ond hals. Inte kul någonstans. Funderar nästan på om jag lättare blir förkyld som gravid? Brukar inte bli förkyld så här lätt!!

Jag har iallafall orkat med att jobba 1½ timme hemma! Jag börjar få ordning på barnens pärmar, känns bra inför kommande utvecklingssamtal :-)

Dags att påbörja E:s nattning.


Massa jobb

Full fart idag med, inte för att vi har varit kort om personal eller så utan för att jag har försökt få så mycket gjort som möjligt. Jag nämligen fått det ärofyllda uppdraget att ha alla utvecklingssamtal på jobbet. Det ska både blir kul och jobbigt. Kul för att det är kul och jobbigt för att det är så många, å andra sidan så är det nog vad en lärare har så jag ska inte klaga.

Men, barnens portfliopärmar har varit allt annat än bra så där kommer det att bli en rejäl rensning och ommöblering - det är det som känns jobbigt. Men det kommer att bli bra! Riktigt bra förhoppningsvis :-) men som sagt, det blir en massa jobb.

Desperate Housewife ikväll :-) men jag gissar på att jag få glo i sovrummet då Thomas är här så han och Robban kommer väl bo i vardagsrummet.

Hämtade ut ett paker på väg hem från jobbet, bild kommer :-)


Tillsammans - Denise Rudberg

En helt perfekt tonårsserie. En serie i tre delar men som går bra att läsa fristående också. Passar lika bra till killar som tjejer. Jag skulle nog rekommendera den från ca 11-12 år och uppåt.

Böckerna handlar om tre ungdomar, Jakob, Alexander och Theresa. I den första boken lär känna varandra och i de kommande böckerna lär de känna varandra mer och mer med diverse intriger. Både dem emellan och mellan andra komispar och även deras föräldar då det visar sej även även de har band till varandra. Den första boken utspelar sej under sommarlovet mellan åttan och nian och de andra två sommarlovet efter nian. Om jag inte minns fel. Under två somrar utspelar de sej iallafall.

Bra är de, betyget blir SSSSs av SSSSS.


Fan vilken dag!

Usch och fy vilken dag!! För det första började den redan 4.45 då jag vaknar av att E hostade massor, sen vaknade hon själv av hostningarna och upptäckte att hon hade kissat på sej. Bara att gå upp och tvätta av henne och byta lakan. Vid lakansbytet så la jag henne i min säng och tänkte att hon skulle somna om, men nej, hon kom upp pigg som fan och skulle hjälpa till. Hon somnade heller inte om sen utan roade sej med att hålla mej vaken fram till 5.30 då jag skulle gå upp. Då gick hon också upp. Straxt efter 6 fick hon dock gå och lägga sej igen för då var det dags för mej att åka och Robban var allt annat än pigg på att gå upp.

På jobbet 6.30, sms i mobilen - kollega sjuk. Telefonen ringer - en annan kollega sjuk. Detta är inget stort problem då, om man är ute i tid, oftast får vikarie numera. Vilket vi också fick. Det jobbiga var att de som var sjuka var dem som skulle komma som nummer 2 och 3, jag var nummer 1. Så jag fick vara själv med en växande barnaskara fram till 8 då den första vikarien kom, sen droppade personalen in tack och lov!! Men den morgonen tog på krafterna...

Hemma så tjatade E hål i huvudet på mej för att få gå till lekparken. Jag sa hela tiden att jag skulle göra lite tråkiga saker som att fylla diskmaskinen och starta tvättmaskinen och att vi skulle äta mellis först. Men som de flesta 2-åringar fortsatte hon tjata.

Tillbaka från lekparken var det bara att fortsätta med disken, tömma, fylla och starta - detta klagar jag dock inte på för fy fan vad skönt det är med diskmaskin! Men så var det 700 miljoner ton tvätt som skulle vikas, det är nu vikt och mina och E:s kläder ligger på sin plats. Robbans och lite handdukar och lakan ligger kvar i soffan, där även Robban ligger. Jag ska lägga mej där om 1 timme och se på Ullared. Innan dess ska E somna och jag duscha.

Känner mej lite dö...

Slänger in en lite muntrare bild så att ni inte behöver bli deprimerade pga inlägget, tyvärr är det ett glas fyllt med kiss som förstör hela bilden, en deprimerande bild ändå.


Söndag

Jag vet inte riktigt vad som har hänt men Elisia sitter och äter havregrynsgröt - hennes egen önskan dessutom!! De brukar äta gröt på förskolan men vad jag vet så är det då mannagrynsgröt. Vad jag vet har hon aldrig ätit havregrynsgröt förut?

Hepp, nu var det inge gott...Mannagrynsgröt är det som gäller, havregrynsgröt är tydligen för tjock, enligt henne. Nehe det svänger fort, nu åkte det ner en sked till.

Annars så har vi varit hos päronen och fikat, tydligen känner inte mina föräldrar mej längre så det enda jag åt var bullar. Är helt övertygad om att det kommer komma upp bilder här.


Klagomål...

Hade tänkt att skriva ett litet inlägg om den förbannade tvätten som envisas med att ALLTID komma tillbaka!! Jag har stora planer på att låta hema familjen bli riktiga lortgrisar bara för att slippa tvätta och städa. Men då kommer vi lukta illa och det är bland det värsta jag vet - folk som luktar illa.

Men istället så har internet krånglar till den här pissdator jag sitter vid så nu svär jag med över det isället. Så nu vet jag varför jag köpte mej en ny dator - för att slippa internet krångel!! Dessvärre är rosa datorn i sovrummet och därinne ligger Robban och luktar skunk...

Alexandra: Jag kan "slänga ihop" ett mejl till dej :-)

Ylva: Nej nu har Robban ingen ursäkt till att inte träna, iaf inte från 1/11 när det öppnar.

Så inspirerad

Det är lördagkväll och jag jobbar!! Anledning, jag känner mej superduperinspirerad!! Läste en lärartidning förut och det bara ploppade upp idéer i huvudet. I onsdagskväll var jag på föräldramöte på E:s förskola och redan då kände jag hur inspirationen kom. Där fick jag idéer på olika mindre konstprojekt att göra med barnen. Som sagt idéerna flödar så jag jobbar på :-)

Just nu sitter jag och jobbar på att uppdatera portfoliounderlagen till barnens portfolios, hoppas bara de får godkänt av kollegorna. Men då jag är ensam förskollärare på avdelningen så blir det som jag vill ändå :-) men det underlättar ju om de andra gillart så att säga.

Jag är så inspirerad att jag bara vill att pojkarna därute i vardagsrummer ska försvinna så jag får lugn och ro!! Så jag kan jobba :-)

Skulle vilja ha barnens portfoliopärmar här nu så jag kan börja "riva och slita" i dem direkt!!


Barnvagn

Nu var vi varit och klämt och kännt på vagnen som ska inhandlas :-) En teutonia fun blir det. Ni som har läst tidigare inlägg vet att Robban inte är ett dugg positiv till en ny vagn. Kompromissen blir att han får välja färg, dock inte svart av nämnda orsaker.

Färgerna han fick välja på var: grön, grå och beige. Till sittdelen valde han grå - utan tvekan. Den gröna sågade han helt direkt, så det blir en beige liggdel, förmodligen med brun insida.

Nu är bara frågan om man ska beställa den via internet, betala rubb och stubb på en gång. Eller om man ska beställa den i butik, betala handpenning nu och resten sen. Den blir ju betydligt billigare via internet, men problemet då blir ju om nåt strular med vagnen. Då är det ju så mycket mycket enklare att bara brumma iväg till affären och lösa problemet. Köper jag den via internet måste jag ringa och skicka saker fram & tebax och ha mej. Smidigare i att handla i affär, men dyrare. Lyxproblem.


Hoppis & skuttis

Nu har vi äntligen kommit iväg till Hoppis & skuttis!! Det var uppskattat av den lilla damen, dock inte alla övningar. Hon ville mest springa och dansa. Till en början, innan det kom igång, så sprang många barn runt, runt, runt och ännu mera runt, även E, i full fart. Men sen när musiken kom igång så stod hon mest och käkade på några fingrar, tills det var dags för alla barn att springa. Efter ett tag blev det dock bättre, en det när det var dags att springa som det var så kul att hon bara var tvungen att skratta :-)

Efteråt så åt de frukt, vilket jag inte hade någon aning om, så E blev lite besviken över att jag inte hade med någon banan till oss. Hon var väldigt noga med att påpeka att de måste jag ha nästa gång! Så dit igen vill hon, trots fingerätandet.

Efter att ha fått banan hemma är hon nu nöjd. Jag väntar bara på att tröttheten ska slå till så hon somnar. Hon har lagt sej i sängen en gång med motiveringen att hon var trött, men gick upp straxt efter. Skulle gissa på att om nån timme så slocknar hon. Hoppas jag :-)

Ett stort + till Friskis & Svettis är att de ska öppna nya lokaler - på öster!! Vilket är typ hur nära som helst :-) Så nu har Robban ingen anledning till att INTE göra något åt sin ölmage ;-) att göra den mindre alltså - inte större!! Själv hittade jag ett pass på en ny träningsform som verkar riktigt bra, borde funka som gravid också så länge jag inte har ont.


E cyklar

För ett tag sen (i somras) så köpte jag en "riktig" cykel till E. Efter inte alltför mycket träning så har hon blivit riktig duktig på att cykla och det har endast varit en vurpa och den skyller jag på en vägbrunn. Som alla vet så sluttar det ju ner mot vägbrunnar av den orsaken att vatten ska kunna rinna ner ordentligt. Lutningen blev för mycket för E och poffs så låg hon på gräsmattan bredvid och gallskrek. Men annars går det hur bra som helst :-)

På väg till lekparken.


Kryddiga färsspett med honungsyougurt


Gott detta med men som med det mesta skippar jag såsen. Ett tillägg: sambal oelek finns i hyllan för konstiga/utländska kryddor.


Fiskburgare med kapris- och rödbetsröra


Jag har helt fräckt, utan att be om lov, fotat ur ICAs Buffé tidning, vilket nummer kommer jag inte ihåg. Men gott är detta! Ett tillägg från mina sida: Jag har inte ätit av den konstiga röran och fiskburgarna är passar lika bra med potatisgratäng.


Magsjuka, gympa och tidig morgon.

Magsjuka på jobbet, inte kul någonstans. Inte bland barnen, utan bland personalen. 2 sjuka, varav 1 kräktes på jobbet!! *ajabaja*. Själv har jag inte kännt mej alltför kry heller men det känns som om det börjar "räta upp" sej, dvs jag känner mej bättre.

Så tanken är att imorgon, för första gången, så ska jag och E gå på gympa!! Tror att hon kommer tycka det är hur kul som helst, och själv behöver jag också röra på mej. Synd bara att det ska vara så jäkla tidigt (10.00)!! Men jag lever på hoppet om att gympan kör slut på E så hon sover middag, så jag också får sova :-) men så länge jag får sova längre än i morse så klagar jag inte.

Kl straxt efter 5 vaknade jag och straxt därefter vaknade E och var ledsen. Jag frågade då om hon var kissnödig (hon sov utan blöja) och fick ja till svar så det var bara att pallra sej iväg till pottan. Sen skulle hon självklart sova hos mej och Robban, vilket det senaste halvåret har slutat med att hon bara vänder och vrider på sej och somnar inte om förrän hon lägger sej i sin säng igen. Jag gjorde mitt bästa för att prata bort det men inte. Hon skulle bara sova hos oss och som vanligt fick hon efter en liten stund flytta över till sin säng igen. Visserligen låg hon stilla men hon skulle inte ha något täcke, vilket slutade med att hon även drog av mej och Robban täcke. Vi ville ha täcket. Så villkoret var: Ha täckte eller sov i din säng. Hon valde sin säng. Somnade dock inte om utan vi har båda varit vakna sen dess. Robban somnade om. Trött är jag nu.


Ny blogg

Nya bloggen på plats, den gamla finns dock kvar för den som känner för att läsa lite gamla inlägg. Det finns inte en chans att jag ens kommer att flytta över ett enda litet inlägg hit.

Får börja fixa lite här nu bara, länker, kategorier och skit som jag faktiskt kan. Bloggdesignen får jag fjäska mej till :-) Vore rätt skönt att kunna sådan själv men jag kan verkligen inte. Tror inte ens jag har nåt program som man kan kan fixa till bilder med i datorn och då känns det vädligt svårt att göra en design. Som om du kan och har tid och lust så säg till. Betalt får du också :-)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0