src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2240751/images/2011/stina2c_148090509.jpg">

Lite bilder

För några dagar, eller om det är en vecka, sedan så inhandlades det en del till balkongen och vi möblerade om för att få plats med allt. Nu finns det tyvärr inte plats för att torka tvätt eller sitta och sola, om man inte vill sitta upprätt på en vanlig stol. Men sola kan jag göra i lekparken, bara det finns sol.

Själv är jag helnöjd med resultatet! Balkongen känns mer som en del av lägenheten och är mycket mysigare än innan :-)

Att handla blir iallafall jag trött av, och barnen mina också så dagen efter passade vi på att sova middag tillsammans allihopa utom Robban. Bilden fick jag ta själv så jag blev tyvärr inte förevigad.


Sen har jag även tänkt att få designen fixad till bloggen och lekte då lite fotograf för att få dagsfärska bilder på mina små. Tror att jag lyckats med att få en bild på Elmer men Elisia har itne varit ett dugg sugen på att leka modell...henne kommer jag nog att bli tvungen att muta med något, jag vet bara inte vad.

Elmer.

Fredag

Motivationen tryter, både när det gäller bloggen och hemtentan...Hemtentan bestod av 3 frågor och 2 är avklarade. Tanken var att den sista skulle fixas idag men det blev en shoppingdag idag istället, ingen rolig shopping dock - mat. När vi åker och handlar mat, oavsett om vi har en lista eller inte, så blir det alltid mer än vi tänkt och därmed dyrare, trots de gånger vi faktiskt håller oss till listan. Idag blev det dyrt då vi köpte massa bebismat och kött, det är inte gratis. Jag tror nästan jag och Elisia är vi som är billigast när det gäller mat här hemma. Jag är däremot dyrast när det gäller godis och kakor. Godissugen som bara den är jag!!

Kvällen just nu, Elmer ligger i sängen och ska somna min gissning är att han ligger och stirrar upp i taket. Elisia badar, kanske jag ska få tid att sticka lite? Men jag slår vad om att så fort jag sätter igång så börjar antingen Elmer att skrika eller så vill Elisia upp. Muntra klubben idag det är jag det. Fast jag känner mej inte omunter på något sätt men jag ser att inlägget inte är allför muntert. Inlägget speglar med andra ord inte min sinnesstämning.

Imorgon är det kalas. Fast inte här utan någon annanstans.

Nytvättad bankdosa

Min bankdosa är en busig liten rackare!! Igår smet hon med tvätten till tvättstugan. Där såg hon till att få sej en rejäl rengöring i 60° för att därefter få åka framluftskarusell. När jag upptcäkte bankdosans hyss så svor jag för mej själv - jävla bankdosa - men hon visste vad hon gjorde den bankdosan. Jag trodde förståss att bankdosan valt att avsluta sitt uppdrag hos mej, men så fel jag hade! Hon ville uppenbarligen bara bli ren för efter tvätten är hon fortfarande min trogne tjänare när jag ska studera hur lite pengar man tjänar som föräldraledig förskollärare.

För er som inte fattar så överlevde bankdosan, Swedbank har bra kvalité på sina grejer!!

Måndag

Ibland undrar jag var tiden tar vägen...Jag tänker att det är 1 sak jag ska göra och sen blir det kväll och det är fortfarande inte gjort. Men idag har jag åstadkommit en del vettigt!

Först en tråkigt och jobbig förmiddag då jag städade och Elisia hade några trotsiga timmar så mellan oss två var det inga trevliga pratstunder. Men städningen blev klar och mina päron kom på en blixtvisit och tog med sej våran sängstomme, som jag sålt till dem då jag tröttnat på den. Just nu har vi bara en sängklumpsmadrass på golvet.

Efter det trycke jag i både Elisia och Elmer mat sen gick vi till lekparken. Där visade sej en helt annan Elisia - en helt underbar sådan. Hon lekte och lekte och lekte - utan mej!! det är inte ofta. Vi hade turen att hon hittade en dagiskompis där och det roade sej med att springa runt och jaga fåglar och gräva i sandlådan. Sen hittade hon en annan dagiskompis också så de snurrade lite. Elisia har även gungat massor!! Jag tyckte det var riktigt skönt att hon lekte så bra själv. Jag fick då tid till att mata Elmer lite mer då han vaknade och sen satt jag bara och njöt av solen (med öppna ögon då hon och dagiskompisen tyckte om att springa långt bort).

När vi väl gick hem från lekparken så var det bara att inta maten, nästan iallafall den var inte klar men på gång, potatisgratäng och grillad kyckling :-) när vi satt och åt började Elisia prata om att gå till lekparken igen (hon gillar att vara ute) så efter maten gick hon och Robban ut och jag passade på att byta lakan. Det är jag inte helt klar med...Elisias säng kvar men det blev en paus här.

Jag känner mej nöjd med dagen. Imorgon är det stor tvättdag här. Vi har stora tvättstugan bokad (9 maskiner) och jag har planer på att även tvätta hemma. Ja, vi har mycket tvätt!! En anledning till det är jag knappt tvättat något efter att jag bokade tvättiden för några dagar sedan. Det är helt sjuk vad tvätten växer sej på hög här. Imorgon ska det även pluggas, på onsdag seminarium och sen en hemtenta sen (om tentorna blir godkända) så äag jag färdig fröken!!

Påskafton = inte handla!!

Idag har jag brutit mot en av alla mina principer - att inte-handla-på-en-afton, jag anser att det finns vissa dagar på året då så många som möjligt ska få vara lediga. Påskafton, midsommarafton, julafton och nyårsafton är de dagar jag kommer på nu. Inom vissa yrken är det totalt omöjligt att slå igen verksamheten, men i affärer och butiker är det fullt möjligt. Allmänheten kan gott sköta sin planering ordentligt. Min käre sambo är dock av annan åsikt och trots att han är bra på mycket är planering inte hans starka sida...Igår fick jag reda på att det var här det skulle grillas. Då följde en del problem...

1. Vi har ingen grill.
2. Jag har gjort om balkongen till växthus så vi har inte plats för någon grill.
3. Íngen mat var inhandlad.
4. Ostädat var bara förnamnet....

Så idag har vi handlat mat, grill och en hylla till balkongen samt städat lite grann. Städningne bestod av att dammsuga lite grann och sortera tvätt. Tvätten är däremot inte tvättad utan ligger i de populära blå påsrarna från IKEA i sovrummet. Där inväntar de tisdag då vi har tvättid i tvättstugan.

Grillat har vi gjort nu på kvällen och gott var det. Nu är det dags att duscha Elisia och sen kasta henne i säng.

Från det Erikssonska-Welinska hemmet hälsar vi GLAD PÅSK!!


Nappen borta...

Glömde ju skriva det allra viktigaste förut. Nappen är borta!! Eller nästan iallafall... För ett tag sedan så började vi fasa ut napparna så nu fanns det bara en kvar och den var helt borta!!

I tisdags kväll så skulle Elisia stoppa något i munnen och var då tvungen att ta ut nappen - sen hittade vi inte den!! Och det var inget trolleri från mej och Robban utan den var helt spårlöst borta! Jag kommer ihåg att jag skakade på snutten och jag tyckte att något flög ner på golvet. Det lustiga då var att jag hörde inte att något landade. Men vi letade och letade allihopa, Elisia passade på att gråta en skvätt samtidigt. Men borta var den.

Vi kom då fram till att Elisia kan ju borsta tänderna och lyssna på saga medans Robban fortsätter att leta. Det gick hon med på och blev hela tiden lugnare och lugnare. När vi läste sagan så frågade hon om pappa verkligen letade efter nappen, men var hela tiden lugn. Under sagostuden så hittades nappen men då hon var så lugn kändes det dumt att säga det till henne. Sen somnade hon snällt. 2 uppvak blev det under natten, men jag sov så hårt så Robban tog det, tydligen hade det räckt med att sitta hos henne en liten stund sen somnade hon.

På morgonen frågade hon efter nappen och protestskrek en del. Protesterna och frågorna har hela tiden minskat och ikväll frågade hon bara om pappa letade efter nappen och var hur nöjd som helst när jag svarade ja.

Någongång unden tisdagskvällen när vi letade så sa någon (kommer inte ihåg vem) att den kanske har åkt upp i himlen? Idag sa hon: Vad tokigt att nappen har hamnat på taket!!

Så nu har Elisia slutat med nappen!! Fast hon säger själv att hon inte har det så det tar nog ett tag innan vi kan köpa den där sluta-med-nappen presenten.


Plantorna...

...bor numera på balkongen och de allra flesta verkar må bra. En del ser lite hängiga ut ibland men hittills har det då räckt med vatten. Robban svär över dem och säger att de tar för mycket plats och att det inte går att odla på balkongen. Han har så fel.

Paprika, chili och tomat.

Tomat

Lite blandat :-)

Shoppat

Var uppe på stan en kortis förut för att införskaffa en present till någon. Kände då ett "tvång" att handla till mina sjuklingar :-)

Från lindex. Dessvärre är allt ny nytt och inte på rea så det bryter mot mina miljömål...


Magsjuka

Ingen rolig dag idag om man heter Elisia...stackrn är magsjuk. Hon äter och hon kräks. Robban och jag städar, tvättar och spritar händer men hittills ser vi ingen bättring hos henne. Positivt i det hela är att hon har matlusteb kvar. Äter gör hon men som sagt det kommer upp igen...

Magsjukan startade i måndags med att Elisia klagade på magont, för att sen på kvällen kräkas. Sen en halvhängig tjej på tisdagen och en fullt ös på onsdagen. Idag skulle jag precis börja klä på henne för att gå till förskolan när hon kräktes :-( sen har hon kräks flera gånger till.

Elmer misstänker vi har åkt på en liten släng också. Han spydde rätt rejält förut, men det kan ju bebisar göra ändå, men han har sovit massor!! Bara vaknat för att äta, det kan å andra sidan bebisar göra ändå. Men det har bara varit en stor spya. Resten av maten har han fått behålla så han överlever nog.


BVC

Idag var jag för första gången med Elmer till BVC och jag förstår ju nu varför bodys i stl 50 och en del blöjor börjar bli små. Han är nämligen inte alls lik syster sin när det gäller storlek. Idag är han 23 dagar och mäter 55 cm och väger 4465g. När Elisia var 2 månader var hon 55 cm och vägde 4760g, så man kan säga att Elmer ligger lite före där. 38 cm runt skallen var han också.

Det är på både gott och ont att han växer som en raket. Han äter massor! och det glädjer mamma-hjärtat men det är så tråkigt att han växer ur kläderna :-( och nu verkar det som om han piper efter mat igen...Ibland känns det som om ungen inte gör något annat än äter, å andra sidan är jag glad över att han äter massor på dagen!!! Nattetid är vi nere på 2 matningar vilket känns helt ok, änsålänge.

Mina kläder

Istället för en massa nyårslöften om att träna mera och äta nyttigare bla bla bla så hade jag en gäng miljömål. Bl a detta:

-  Handla mindre kläder till mej och gärna second hand kläder. Tradera återigen. Skor undantaget.

Min tanke är nu att jag skriva skriva upp alla kläder jag köper, och jag tänkte även skriva upp vad det kostar. Lite nyfiken är jag på vad mitt årsklädkonto landar på. Nu har jag ju inte kört det från årets början men vi kör från 1/4 så får jag se vad det landar på.

4 linnen  --  220.- (nytt)
1 klänning  --  499.- (nytt)
2 par strumpbyxor  --  99.- (nytt)

***UPPDATERAR***
Efter önskemål kommer jag nu även att skriva om det är nya eller begagnade kläder.

Tvättdag

Då har ännu en dag passerat i livet och alla har blivit en dag äldre, det lilla gossebarnet som vi gett namnet Elmer har nu blivit så gammal som 3 veckor. Känns rätt sjukt. För 3 veckor sedan hade jag nyss kommit hem från sjukhuset med en pytteliten bebis och själv bar jag vuxenblöja. Nu är vuxenblöjan bortkastad och Elmer växer som bara den och kläder i stl 50 börjar bli för små. Idag hade han en body i stl 50 och jag fick sträcka den rejält för att kunna knäppa den.

Denna söndag har bjudit oss på underbart väder, alla mina planteringar (eller de största iallafall) bor numera på balkongen dagtid och väser som bara den. Jag och Elisia planterade om för ett par dagar sedan och då tryckte jag ned en massa koskit så nu ska det forthoppningsvis växa ännu mera. Om jag inte tog för mycket då dör det, men det tror jag inte.

För att njuta lite extra av det underbara vädret tog jag med mej barnen till lekparken. Eller nej nu ljög jag, jag tycker inte alls om att vara ute. Ute var jag för att Elisia tycker det är skitkul i lekparken och Elmer sover som en prins i vagnen. Sen lyckades jag även få ut Robban till lekparken och det händer inte varje dag. Elisia körde hårt med honom. Han fick både gunga fart och gunga gungbräda med henne. Kul hade hon, och när vi sedan kom in så var hon aningens lugnare än när vi gick ut. Nu på kvällen slocknade hon direkt.

En massa svammel känner jag...och jag svamlar vidare. Imorgon och de 3 fljande dagarna kommer jag att besöka universitetet här i staden. Imorgon för att skriva färdigt min hemtenta och de 3 följande dagarna för att gå på föreläsning, och när den sista föreläsningen är klar så får vi ytterligare en tenta, om jag inte minns fel. Min sista tenta sen är jag färdig fröken :-)

Avslutar dagen med att avslöja att jag idag har tvättat 5 maskiner med tvätt (2 var på det extrema kortprogrammet och innehöll 2 bebis kuddar, resp. en sovpåse - allt var nerspytt...), jag har hängt allt och allt utom den sista maskinen har jag även vikt och lagt in. Inför morgondagen har jag hade vett att förbereda ytterligare en maskin så imorgon innan jag går till universet så är det bara för mej att vrida på ratten och trycka på knappen och när jag kommer hem så är ytterligare en maskin tvättat. Vet inte vad vi gör men fasen var tvätt vi har. Jag är iallafall stolt över mej själv över att jag fixat så mycket tvätt idag.

Jag upplever det som att intresseflaggan vajar, wohoo!!!

Min jackficka

Nyckeln är hittad!!! Jag hittade den när jag var på Marieberg - i min jackficka :-)

Besöket på Marieberg bjöd mej på en klänning och strumpbyxor som jag på eftermiddagen bar på en begravning, och jag säger bjöd för Robban betalade :-) 

Begravningar är aldrig roliga att gå på, men det var en väldigt fin begravning och änkan höll ett helt otroligt fint tal vid sin mans kista. Sen fick jag höra lite roliga historier om den bortgångne. Själv har jag tyvärr inte träffat honom så ofta, men jag har hela tiden fått uppfattningen att han har hjärtat på rätt ställe och glimten i ögat. Historierna jag fick höra idag bekräftar den bilden.


Torsdag

Idag säger jag: Grattis på födelsedagen lillebror!! Då jag har många syskon, och syskon med respektive och syskon med barn och även föräldrar och en farmor och en morfar så blir det många kalas. Det är trevligt så jag klagar absolut inte men det blir som sagt många kalas, vad jag vill säga med detta är att jag har absolut ingen aning om vilket kalas iordningen det var detta år. Syster Madde brukar dock vara duktig på att räkna, å andra sidan så grattar ju hon ett gäng på sin sambos sida så räkningen kanske inte stämmer helt...men på ett hum kanske? Jag, Elisia och Elmer var där och grattade honom.

Hemma var Robban och lagade mat med/åt Fredde och Thomas. Thomas, alias 08:an är fortfarande kvar så Elisia är i himlen och därmed omöjlig att natta. Nu har vi visserligen inte försökt än heller, men med tanke på hur mycket hon periodvis pratar om Thomas och hur kul hon tycker det är att leka med honom (det är ett under att han orkar...) så kan hon få vara vaken ett tag till. De kommer nog att vara trötta båda två sen. Elisia har även studsat en massa studsmatta hos mina päronen så min gissning är att så fort hon kopplar av så kommer hon att däcka fort.

Min förmiddag har spenderats med att skriva på en fucking tenta...Inte kul någonstans men det är den nästsista sen är jag färdig fröken :-) Då jag är både lat och bekväm av mej så hittade jag först på en massa ursäkter för att inte börja. Min första ursäkt var att jag behövde sovmorgon (vilket faktiskt är sant!!) så Robban fick gå upp med Elisia och lämna henne på förskolan så låg jag och Elmer och sov till halv 11 :-) skönt! Sen var jag ju tvungen att äta frukost och borsta tänderna, en självklarhet! och sen var jag ju bara tvungen att flytta ut de största plantorna ut på balkongen, hade tänkt att ta kort på dem men det blev inte av. Får göra det imorgon. När jag har skrivit färdigt måste jag även komma ihåg att ta in dem så att de inte fryser ihjäl inatt.

Hade besök av syster Madde för några dagar sedan och då passade vi på att ta en kusinbild på de kusiner som då träffades, och det är ju lite problematiskt att få alla koncentrerade på samma kamera. Elmer är inte koncentrerad alls, han får ta och skärpa sej.

Elisia tittar väluppfostrat in i kameran. De andra två ska vi inte tala om...

Här är det Alexander som är väluppfostrad. Elmer var inte väluppfostrad på någon bild och jag har tyvärr inte photoshop så jag kan inte retuchera ögonen på honom.

Elmer i underbara sovpåsen som gör att han sover mycket bättre :-) det gillar jag!!

Superfina vaggan!! Bortse från röran i bakgrunden...jag har stora planer på att göra allt för att få hit Simon och Thomas alternativt Roomservice (om de nu gör någon ny säsong). Det spelar nämligen inte roll vad jag gör i sovrummet, det är alltid fortfarande rörigt och det ser ut som om vi precis har flyttat in! Nu behöver det ju inte vara någon kändis inredare som kommer utan någon på hobbynivå fungerar bra också, bara det blir bra! Riktigt bra! För jag är så jäkla trött på hur det ser ut nu...Det rummet börjar kännas väldigt hopplöst!!

Min nyckel har även försvunnit någonstans i lägenheten så om någon har förslag på var den har hamnat så säg till!

Nu säger Elisia att hon vill bli nattat så det är dags för det!


Tisdag

Hade här tänkt att komma med en uppdatering innehållandes bilder. Hade tänkt att berätta om att mellansyster Madde har varit på besök, tillsammans med sin son A. Elisia och Madde målade med flaskfärg, det tyckte Elisia var kul. Elisia sitter just nu bredvid mej och tjatar om att se på spöket Laban igen, men det tycker både jag och Robban att det är försent för. Bara att vänta på att Robban har pratat klart i telefon så att han kan natta Elisia. Nu halkade jag in på ett sidospår känner jag...

Efter att de hade målat så var det dags att äta mellis. Jag roade mej med att spilla ut en stort glas mjölk...fördelen med det var att golvet, eller iallafall en del av det, blev moppat. Sen blev det promenad för mej och Madde med varsin barnvagn och varsitt barn. Det var jobbigt. Men det var kul att gå runt och kika på hus. Tanken var att vi skulle gå till lekparken med Elisia så att hon skulle få leka av sej, men det hade hon gjort så bra på förskolan så hon valde att däcka i soffan istället...Men sen när hon vaknade så hade hon skrikit som en stucken gris (lät det so när jag pratade med Robban i telefon) och ville till lekparken, så då fick hon komma ut. Tog även en liten kusinbild på de 3 kusinerna som träffades idag och hade tänkt att bjuda er på en bild men jag hittar inte kamerasladden...

Nu på kvällen så somnade Elmer hur snällt som helst när de andra badade. Och pep ingenting när jag la ner honom i vaggan. Det kan bero på att han nu har fått en sovpåse, så nu är han varm och go hela tiden! Det blir inte längre någon temperaturskillnad när jag tar honom ur vaggan eller lägger ner honom i vaggan, samma underbara temperatur hela tiden :-) Hade tänkt att bjuda er på en bild när han ligger och sover med den, och en bild på den fina vaggan (som Robban sov i när han var bebis) men kamerasladden har smitit från mej...

Och äntligen så har barbordet fått gått i graven!! Vardagsrummet här har varit väldigt övermöblerat, så övermöblerat att det finns inte en chans att jag kan lägga ner Elmer på golvet någonstans, och nu ska vi dessutom byta soffa och kan då behöva lite mera plats. Så nu är barbordet borta! Eller helt borta är det inte - det ligger på golvet i sovrummet, barstolarna står där också... 

Nu är det dags att titta på de desperata hemmafruarna!!


Uppdatering

Då var leran bortstädad och det är dags att blogga. Då är ju det roliga att jag kommer knaoot ihåg vad jag skulle skriva, att jag har en bebis på mej gö inte saken bättre...Helt plötsligt så måste jag skriva snabbate då jag aldrig vet hur länge bebis är nöjd med att "bara" ligga på mej.

I söndags då så åkte 3/4-delar av familjen och hälsade på mina päronen ute på landet, den sista 1/4-delen roade sej på söndagen med att första vara bakis i staden 08, den på tåget och till sist hemma. Det var trevligt hos päronen, roligast hade nog Elisia som fick klappa katten, hålla i hundens koppel så hunden motionerade Elisia och framför allt så fick hon studsa studsmatta. Tyvärr är min kropp inte riktigt redo att studsa med henne :-(


Kul var det, ännu roligare var det att studsa med mormor, min mamma alltså. Att studsa själv är bara roligt korta stunder.

Skönast hade nog Elmer, han sov typ hela tiden t.o.m när grannen Annis kom och inspekterade honom.

Jag får helt enkelt trimma hnom till att däcka i liggdelen på balkongen för det där med att sova ute gillade han och vi har ju tyvärr ingen uteplats :-( flera timmar son han och det gör han inte alltför ofta här hemma.

Tvingade på mor min ett gäng pumpor för ett tag sedan och de lever och mår bra. Så bra att de hat fått flyttat ut på altanen, hoppas bara hon har vett att ta in dem om det skulle bli risk för frost...

Här står de inklämda bland lite påsklijlor. En av pumporna har börjat blomma så jag tror att de blir väl omhändertagna. Plantorna här hemma växer även de så att det knakar. Har tänkt hinna med att plantera om en del idag, köpte nämligen lite jord och skit på väg ut till päronen. Frågan är bara om jag vågar ha skit i krukorna då plantorna fortfarande står kvar inne, jag vill ju inte att det ska lukta mer skit än det redan gör...(den andra skiten kommer av att vi inte tycker det är kul att städa...och min sambo har tyvärr fle inkomst för att vi ska ha städhjälp)

Igår, måndag, så var jag på föreläsning och Robban fick ta med sej barnen och gå till BVC för att väga och mäta Elmer. Växer gör han men de exakta siffrorna kommer jag inte ihåg, han har dock inte passerat 4000g än. Sen var Robban tvungen att svära över "8 tusen kronors vagnen", han anser att den är värdelös då det inte går att köra den upp och ned för källartrappen - något jag klarar galant så jag fattar inte han pratar om. Sen anser jag att han heller inte har något att jämföra med då han endast körde den gamla vagnen på plan mark när det var fint väder ute. Sen var helt värdelös i snö och i kuperad terräng (det tror jag visserligen att denna också är men då har jag 3-hjulingen).

Det enda som hände mera igår var att centrum fick sej ett finbesök av den Erikssonska-Welinska familjen. Jag satt även ute på hemnet och spanade efter sommarstugor. Något vi kommit på kan fungera och som kanske bli billigare är att köpa ett året-runt-hus i någon liten håla som har sjöar i närheten. Jag är riktigt sugen på att ha hus på sommaren, men inte lika sugen på vintern så sommarstuga känns helt klart bra i magen. Elisia är helt den som skulle bli gladast - studsmatta och plastpool vore en dröm för henne :-) och mej med :-)

Idag har jag hittills varit vaken med lite barn (natten gick däremot hur bra som helst, bara jag som hade svårt att somna om efter andra matningen som var vid 4 och att sen Elmer fick för sej att göra dag redan vid 6), Elisia har gått till förskolan och där skulle hon och några till få åka buss till skogen!! Hon fick då i uppdrag av mej att spana efter drakarna som ska få hennes napp som vi har hängt ut på balkongen. Den rosa nappen har börjat gå sönder så idag på morgonen hängde vi ut den. Så om Elisia inte ser drakmamman är det för att hon är här och hämtar nappen och lämnar paket!!

Sen har jag tänkt att ta tag i städnignen men första jag ska få den vakna lilla plutten att somna om och sova lite mera.  Städa behövs det för imorgon kommer den nya soffan!!

Jävla lera!!

Hade tänkt att uppdatera med lite bilder men Elisia har kört in stuttslera i sladden...Jag är inte glad på mor min!!

Dagens outfit

2011-04-09

Body från HM och sparkbyxa från Polarn o. pyret


Tröja och strumpbyxor från HM och klänning från Villervalla.

Lördag

Hosta hosta och hosta, att jag hostade bort större delen av graviditeten är ingen nyhet men nu är jag inte gravid längre så kan den inte bara förvinna?? Jag är så less på att hosta bort större delen av nätterna, jag orkar fan inte! Idag har iallafall apoteket fått ett besök, hostmedicin och halstabletter har införskaffast. Och en hel del annat också, det är inte bra att besöka affärer med två barn insåg jag. Lille Plutt gör inte direkt något väsen av sej, men Elisia! Eller väsen är väl fel ord, det är inte så att hon går runt och skriker, men hon vill ju gärna ha! Mycket saker! Och när jag går och släpar på ett babyskydd med bebis i + att jag går runt och hostar så har jag inte orken att säga nej när hon vill ha något. Nu fick hon inte allt hon pekade på en lite mer än vad hon behöver...Eller mycket mer än hon behövde, då det enda hon behövde var alvedon (vaknar av växtvärk varje natt). Nu är hon iallafall 4 diadem och några miljoner hårsnoddar rikare.

Jag tror även att Lille Plutt har slagit kräkrekord idag - åt det bra hållet! Endast en liten en :-) det tackar jag för då jag redan har alltför många kräkiga bodys som ligger och väntar på tvätt...

Imorgon bär det iväg till päronen, Elisia är överlycklig - hon ska få studsa studsmatta :-) Jag ska ta med det nya virkmönstret och garn så mamma får lära mej. Att läsa ett stickmönster kan jag men inte virkmönster...bara en massa konstiga förkortningar på maskor som jag knappt kan...

Jättesöt är Elisia också, Robban åkte till stekarn som bor i staden 08 och Elisia har med jämna mellanrum gått och sagt att "jag saknar pappa, när kommer pappa hem?" Gulligt, men lite jobbigt också, det börjar bli så varje gång Robban ska ut :-(

Nu en snabbdusch, sätta i rena lakan och sen fan ska jag hinna sticka lite! Det kliar i fingrarna på mej :-)

Dagens outfit

Outfits går det åt ett gäng om dagen då Lille Plutt gillar att kräkas. Eller gillar gör han nog inte då det är sällan han är nöjd efteråt, enda gången han är nöjd efteråt är när han kräks i sömnen, då geggar han gärna ner sej i kladdet och sover vidare...

Långt ifrån alla outfits fotas och läggs ut här, bloggen skulle då bli full med bebiskläder och riktigt så kul tycker inte jag det är med dagens outfit. Lite lagom ska det vara.

2011-04-06

Body och byxa från Lindex, båda är traderafynd :-)

2011-04-07

Body och byxa från Lindex, byxorna är traderafynd :-) Tradera och jag är bra kompisar.

Jag älskar velourbyxor!! Både på mej och barnen :-)


Paketet

Mitt roliga paket:

En massa garn och ett grytlappsmönster :-) Nu är inte jag den som ger mej i kast med ett litet projekt det första jag gör utan jag brukar börja med det stora (som jag sen oftast inte avslutar, eller så tar det väldigt lång tid att avsluta...) så det blir nog ingen grytlapp. Jag har tänkt att följa grytlappsmönstret men göra det väldigt mycket större, dvs många många fler rutor, så många att det blir en bebisfilt. Men då jag har en hel del oavslutade projekt ligger och lovat mej själv att avsluta dem innan jag påbörjar något nytt så är risken stor att bebis har hunnit bli tonåring eller nåt innan den är klar. Men då jag och Robban är så unga som vi är så borde det vara dags för en sladdis då ;-)

Efter det att jag är klar vid datorn så ska jag iallafall försöka sticka lite på bebisfilten som skulle ha varit klar innan Lille Plutt föddes...


Torsdag

Idag har jag varit duktig, jag har pluggat!! Inte bara lite grann utan jag har gjort allt det jag tänkt göra - trots min brist på motivation och det tråkiga innehållet. Innehållet just nu är grammatik och det är välfigt mycket krångligare och svårare än den grammatiken jag fick lära mej i grundskolan. Då hängde jag med utan större ansträngning, nu känner jag mej helt borta. Och imorgon är det dags för seminarium...Så jag hoppas Lille Plutt inte äter lika många gånger inatt som han gjorde natten tills idag. Jag tror att det blev 4 gånger, fast då kan det diskuteras om sista gången var en nattmatning eller inte då klockan var halv 8...Jag har tryckt i honom massor med mat nu iallafall så jag lever på hoppet.

Annars rullar livet med två barn på. Elisia är pigg och glad och ännu mera pratglad, vissa sunder tjatar hon hål i huvudet på både mej och Robban. Det gör hon minst många gånger om dagen oavsett om hon varit på förskolan. Den lilla namnlösa (det diskuterades namn för fullt igår och Robban sa som sagt Elmer men hittills har jag inte hört honom kalla Lille Plutt vid något namn och då jag sagt at han får välja så avvaktar jag tills han säger ett namn (lång mening inom patentes, så lång att iallafall jag glömde bort början av meningen, om du också gjort det så läs om meningen från början men hoppa sedan över parentesen)) äter, sover, skiter och raketspyr. Förut idag lyckades han kräka på far sin såpass mycket att han böt t-shirt, å andra sidan så behövs det nog inte så mycket kräks innan han byter...

Fick ett roligt paket med posten förut, kanske kommer det en bild sen :-)


Jag älskar IKEA!!!

Vet inte i hur många timmar jag har tänkt att skriva det här men jag har hela tiden blivit avbruten. 2 gånger av raketspyor, varav den första gången kom 90% på mej...

Men till varför jag valt dagens rubrik. Att jag tycker om IKEA vet alla som känner mej, alla möbler vi har, och ja det är faktiskt alla, kommer från IKEA (ett undantag i vardagsrummet och det är Elisias gungstol, men den är en present, alla möbler vi köpt är från IKEA). För ett antal månader sedan så köpte vi en soffa (Elisia kissade äntligen ner den gamla ordentligt). En helt underbar soffa!! Opraktisk färg - ja, men så underbart skön!! Dessvärre visade det sej att kvalitén på klädseln var kass. Den gick sönder. Och tillverkas inte längre...Hela soffan har utgått och det fanns inga nya klädslar att tillgå. Underbara älskade IKEA byter då ut den vi har mot en annan :-) Och de hade då kunat vara så "fula" att de bara byter ut de två trasiga delarna, men de byter ut rubb och stubb. Så någongång, förhoppningsvis nästa vecka, så kommer en ny soffa hemlevererad :-) tyvärr var den lite dyrare så det kommer en faktura också :-(

Stora delar av eftermiddagen och kvällen har annars gått åt till att diskutera namn till Lille Plutt. Jag gick som sagt med på Elliot, men var även noga med att påpeka vad jag tyckte om namnet, men jag trodde iallafall att han skulle bli nöjd (man kan ju säga att han väljer sina tillfällen när han vill lyssna på mej och inte). Men nöjd blev han ju inte utan har totalvägrat att skriva på papperet till Skatteverket, bara för att jag inte tycker om namnet. Och det gör jag ju inte heller.

Men mitt förslag Elmer, har jag varit tydlig med att det är hittills det enda fina namn som jag sett och som börjar på E och inte redan är upptaget. Men det har han totalsågat och varit noga med att påpeka att "alla andra" också gör det. Vad "alla andra" tycker skiter jag i, och jag förstår inte vad de har mitt namnvalet att göra heller. Men nu helt plötsligt, efter att ha gett ett andra förslag - Ellion - som jag gillade ännu mindre än Elliot, så har Robban svängt och Elmer är helt plötsligt fint. Jag fattar inte varför han då inte hade kunnat säga det från början???

Jag vet inte hur många gånger jag tog upp namnförslag under graviditeten men blev oftast avbrutet av något som han då ansåg som viktigare. Jag ville ha namnet klart innan förlossningen, har alltför färskt i minnet hur lång tid det tog att få ett namn på Elisia, 1 månad om jag inte minns fel.

I skrivande stund vet jag fortfarande inte vad Lille Plutt ska heta, troligtvis blir det väl Elmer, så nu kommer jag garanterat få försvara namnetvalet för diverse personer. De flesta vi umgås med vet att Elmer var mitt förslag därav att jag skriver att jag kommer få försvara namnet, men Robban att lovat att ta den biten då jag har gett honom helt fria händer att välja namn (fast jag bad honom att helst inte välja Ellion).

Att bestäma namn till ett redan fött barn är inte kul, det ska vara klart innan!!


Tygblöjor

Idag har Elliot tygblöjor på sej :-) Hittills har jag bara kört pocketblöjor då de, enligt mej, är smidigast. Dessvärre är en del fortfarande för stora. Provade en från Lilla Lammet förut, men de var på tok för stora i benen. Mera mat alltså!

Men Babyland och BabyKangas sitter hur bra som helst. Bra blöjor för smala ben.

Roligare än så här blir inte detta inlägg. Man kan ju undra varför jag så skrev det...

Igår, söndag

Gårdagen började hur mysigt som helst! Med två underbara barn som var glada :-) Elliot är nöjd så länge han är mätt och utvilad. Elisia kräver dock lite mer för att vara helt glad. Igår blev det ett besök till lekparken (så det är inte mycket som krävs för att hon ska bli glad).

I vanliga fall går vi till den stora lekparken, men när familjen Hagsten var på besök i lördags så fick Elisia syn på en annan lekpark på baksidan av huset när hon och Anton spanade in läget från balkongen. En pytteliten lekpark. Men den ville hon gå till så då gjorde vi det.

Roligt med det var att vagnen äntligen fick invigas :-)

Vagnen är otroligt lättkörd, det var inga problem för Elisia att köra den. Problemet var bara att hon medvetet styrde ut i gräset och där blev det lite tungt...En nackdel som jag upptäckte med vagnen var att den inte har så bra stötdämpning, det blev lite skakigt pga allt grus som ligger kvar. Ingen vagn man har ute på landet.

Sen lektes det! Mycket!!

En liten Elliot som sov hur bra som helst i vagnen. Och somnade om snällt när han vaknade, bara att trycka in nappen och sen vagga lite, det var en skillnad mot när han sover inne.

Igår var även barnens morbror Sickan här på besök. Så nu är kläm och känn besöken från min sida av familjen avklarade :-) och de var trevliga allihopa.

Lite skit och annat

Dagen idag har varit trött för min del. Väldigt trött. Med huvudvärk. Orsak: Borthostad natt. Jävla förbannade hosta säger jag bara. Jag är så fucking less på den!! Är nu uppe i 4 månader då jag hostat mer eller mindre varje natt, hittills har jag heller inte hittat någon hostmedicin som verkligen hjälper. Cocilana har hittills varit den som varit bäst men vissa nätter hjälper tyvärr inte den. Natten till idag var en sådan natt. 04.16 tittade jag på klockan för sista gången och 06.58 tittade jag sen på den för första gången. Trött är bara förnamnet.

Sovit middag har jag heller inte hunnit med. På förmiddagen var det föreläsning och sen var det hem och akutstäda för 13.45 kom BVC-tanten på hembesök. Det var trevligt, Elisia och Robban har träffat henne förut men inte jag och Lille Plutt. Hon verkade trevlig så BVC-besöken ska nog gå bra.

Sen efter det låg jag och slappade med Lille Plutt i soffan. Så noggrannt att jag höll på att somna. Lille Plutt gled dessvärre ner och Robban tyckte det såg lite konstigt ut och då vaknade jag självklart till när han skulle flytta på honom. Men sen låg jag och slappade lite till, noga, och då kom Elisia och slappade hon med och då var jag tvungen att rycka upp mej så att inte hon skulle somna. En kväll som denna vill jag gärna att hon somnar tidigt så jag kan lägga mej riktigt tidigt. Huvudvärk är just nu bara förnamnet.

Resten av dagens to-do är:
-  Skriva ett inlägg om gårdagen.
-  Byta lakan i sängarna, brukar göra det på söndagar men igår var jag som sagt inte på humör. Detta har jag redan börjat med. Alla påslakan och örngott är redan i tvättmaskinen.
- Vara vaken till 20.30 så jag kan hänga tvätten. Jag är så duktig att när jag tvättar fulla maskiner (vilket är mitt mål att alltid göra) så tvättar jag på eco-programmet. Nackdelen med det är att programmet tar 3 timmar på sej...Icke-eco-program men full maskin tar 2½ timme på sej så skillnaden är visserligen inte så stor...
-  Diska de två nappflaskorna som står framför mej på vardagsrumsbordet.

En av anledningarna till att allt var skit igår var att i lördags så sa jag till Robban att Lille Plutt får väl heta Elliot då jag är så jäkla trött på att ha ett namnlöst barn och vad jag än kommer med för förslag så duger det inte. För att Lille Plutt då ska få ett namn så lär det bli Elliot. Elisia har dessutom sagt Elliot när hon fått välja mellan Elmer och Elliot. Fast jag tycker Elliot är skitfult. Men det var inte det som var poängen. Utan poängen är att man kan ju tycka Robban skulle bli glad när han fått sin vilja igenom, men nej, då börjar han tjafsa om att "du får som du vill" dvs Lille Plutt får heta Elmer (den attityden kan iofs jag ha startat då jag sa de orden först...) men jag kan tycka att han borde bli glad iallafall! Men nej, och han kallar fortfarande inte Elliot för Elliot. Han har heller inte skrivit på papperna till Skatteverket så risken finns att det blir ett helt namnlöst barn.

Elliots navel har läkt hur fint som helst så imorgon blir det tygblöjor :-)

Madde: Jag låg och grina under täcket sen på kvällen, det hjälpte!! Tyvärr så hostade jag bort hela natten så idag känner jag mej lika risig igen...

Inte på humör.

Idag hade jag tänkt att bjuda er på bilder från förmiddagens lekparksbesök men så blir det inte. Jag är inte alls på humör. Skit mår jag om jag ska vara helt ärlig och det enda jag vill göra just nu är att lägga mej under täcket och grina. Tyvärr så bjuder inte livet mej på den tiden, så det får bli ikväll när barnen sover. Om jag inte har blivit på bättre humör då men det tvivlar jag på.


Nätterna

Lille Plutt sover snällt om nätterna, jättesnällt. Somnar någongång på kvällen och sover då i ca 6 timmar och vaknar sen med 2-3 timmars mellanrum och äter. Snällt vaknar han också - inte med ett gallskrik som Elisia gjorde på sin bebistid. Lille Plutt ligger och snackar och rör på sej, får han däremot inte mat inom en skälig tid så skriker han. Sen efter mat så somnar han om snällt. Med en sådan bebis kan man tycka att jag borde få sova riktigt bra och det skulle jag om det inte vore för den förbannade hostan!!!

Denna jävla förkylning som aldrig släpper. Snoret har blivit bättre men inte hostan :-( Idag är min plan att jag ska gå och suga på halstabletter så ofta som möjligt (tyvärr kan jag inte det hela tiden för om Elisia ser halstabletterna så vill hon ha hela tiden). Så jag lever på hoppet om att det ska gå bättre att sova inatt. Jag har t.o.m hostat så jag fått ont i "föda-barn-musklerna". Jag hade inte ett dugg ont i de musklerna efter förlossningen och dygnet därefter, men sen när jag roat mej med att hosta en natt så hade jag skitont därnere och tyvärr sitter det i.

Knipövningar och jag är bästisar vid det här laget.

Nu är det dags att ta med Lille Plutt ut till köket och göra välling till Elisia. Någongångidag när Robban har sovit färdigt planerar jag att sova middag. Tvätta ska det göras också, tur att det finns tvättmaskin i dagens samhälle.


Dagens outfit

2011-04-01

Tröja och strumpbyxor från Villervalla och fuskuggs från Ellos.

2011-04-02

Outfit innan spya...

Body och byxa ursprungligen från HM, traderafynd för mej :-)

...efter spya

Body - HM, byxor - Lindex och tossar från moster Madde.


Finn 1 fel


om du kan...

RSS 2.0