src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2240751/images/2011/stina2c_148090509.jpg">

Bertil

Sammandragningar har jag haft till och från hela dagen också, dessvärre har de inte gjort ett dugg ont vilket betyder att Bertil inte har några planer på att komma ut. Han bara övar sej lite.

Nu när Robban har fyllt år är han mer än välkommen ut!! Typ nu!!


Jag lever

Har haft noll inspiration här och har då valt att bespara er mitt ordbajs, men jag lever. Trött har jag varit också och är nu med. Dagen idag började vid 9 för mej och E, aningens senare för Robban som roade sej med att fylla 30 igår. Just nu badar E och Robban och E är noga med att påpeka för Robban att nu är han en gammal gubbe. Undrar vem som har sagt det??...Men mer om det vid något annat tillfälle då jag har lite bilder att bjuda på, med betoning på lite, men just nu är jag för lat för att gå och hämta kameran och datasladden. Att jag är trött skyller jag på Robban då jag har fått köre runt på honom och hämtat saker efter hans fest. Att köra själv var han inte alls sugen på. Inte hade det varit lagligt för honom heller, eller säkert för omgivningen så ur den synvinkeln körde jag mer än gärna.

Sovit middag har alla utom jag gjort idag, och då inte en timme utan aningens mer än dubbelt. Jag försökte sova men lyckades aldrig somna. Min gissning är att E kommer vara väldigt pigg ikväll. Somnar nog samtidigt som oss om inte senare.

Vill även länka er till mellansysters blogg då hon skrivit om ytterligare en av fördelarna med tygblöjor. Av någon anledning verkar folk tro att det är svårt, bökigt och jobbigt. Själv tycker jag att det är precis tvärtom! Helt underbart skönt att inte behöva släpa pappersblöjor först upp för alla trappor, sen ner för alla trappor. Kalla mej lat om ni vill men det är mycket bekvämare att bara skicka in dem i tvättmaskinen. Man kan ju då tycka att jag någongång måste bära upp dem för trappen, och ja ibland behövs det. Men då jag beställt allt via internet och ibland lyckats pricka in att vara hemma när posten kommer så har jag fått dem levererade uppför alla trappor också :-)

Jag säger som syster: Mer tygblöjor åt folket!!


Superkort

Trötter idag!! Jag somnar skittidigt på kvällarna men vaknar vid 4-5 och hostar och hostar då i ca 2 timmar innan jag somnar om. Och då är det ju lagom att gå upp :-( Två nätter irad, inte kul alls. Just nu så ser jag mer och mer framemot föräldraledigheten!! Att inte behöva gå upp lika tidigt och sen faktiskt få vara trött på dagen...

* * * U P P D A T E R A R * * *

Idag är det 5 veckor kvar till BF...


Så jäkla trött

Jobbade eftermiddag idag, dessvärre så blev det ingen vila på förmiddagen då E var hemma pga hosta. Passade då på att röja upp lite så att det skulle gå lätt att dammsuga sen. Åkte till Marieberg och lade undan ett par byxor till Robban (gissar på att jag får hämta ut dem också) och hittade lite på HM till resten av familjen, sen jobb. Kom hem och hittar resten av familjen sovande = E kommer vara vaken halva natten. Väckte familjen och dammsög sen. Nu är jag så trött att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Så fort Robban har badat klart kommer jag lägga mej, frukstansvärt ont i huvudet!! Och ryggen! Känns skitjobbigt att inte orka göra det man är van vid, att inte ens orka hälften. Att sen inte få någon hjälp med att ens dammsuga är ännu mera tröttsamt.


Mina odlingar

Serverar er här ett inlägg om mina planteringar. Så om ni inte vill läsa om mitt skryt om hur duktig jag hittills har varit på att odla så var vänlig hoppa över detta inlägg.

Röd paprika, tror att det är runt 10 jag har. Var även helt övertygad om att jag hade lagt ett frö i varje, men om du tittar på den längst ner till höger så ser du att det har börjat växa upp en liten liten till. Så där slank det tydligen med ett extra frö :-)

Gul paprika, planterade totalt 12 st och 12 st har det också vuxit upp :-)

Chili till vänster, en del har börjat växa lite och pumpa till höger. Pumporna har jag dessvärre ingen aning om var jag ska ha sedan när de vuxit upp så om någon vänlig själ vill adoptera dem är det bara att hojta till. Upptäckte även att deras rötter redan växt genom pappkrukan så jag gissar på att det är dags att plantera om dem. Jorden är tyvärr slut...Får samla energi och gå ner till ICA sen och kolla om de har. Fröer har de så såjord borde de ju ha.

Rädisa, återstår att se om dessa överlever. Planterade om dem idag, har även blivit upplyst om att jag är på tok för tidig med att plantera dem och fick då rådet att sätta dem i en stor kruka och med tur så kanske det då kommer minirädisor om någon månad som är fullt ätbara :-). Tyvärr så tog jorden slut när jag planterade om dem och jag tror nog de hade behövt lite mer. Får göra om det sen när jag varit på ICA.

Köpte något fröpaket på IKEA, till vänster och till höger vet jag att det är solrosor. En sort var sådana dära som blir jättestora så de kommer att få adopteras bort, den andra sorten skulle inte bli lika stor. Dem i mitten kommer jag inte alls ihåg vad det var för några, men de skulle bli rosa :-). Även här har de börjat växa igenom pappkrukan så omplantering står på schemat.

En massa körsbärstomater :-). Nu är de först planterade i en pappkruka och sedan tillsammans i en större kruka.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, miljöguden älskar alla som odlar själva och bidrar till en bättre miljö!!

Måste även införskaffa någon typ av fågelskrämma till balkongen annars blir det inte mycket kvar av detta sen.

Proffsiga gravidbilder

Tänkte bjuda er på lite gravidbilder från igår. Resten hamnar på facebook, om jag har så alla kan se eller ej det har jag ingen aning om...Stina Eriksson heter jag iaf för dej som inte visste det.


v. 34+2.

Mina favoriter är helt klart dem i när jag är lite mer lättklädd, på den sista bilden ser jag nästan bara tjock ut, hade iaf gjort det om det inte vore för armarna. Favoriten bland halvnakenbilderna är nog den första och den sista.

Som jag skrev igår, jag är oerhört glad över att jag var gravid när jag gjorde dessa bilder. Otroligt nöjd med halvnakenbilderna!!

Villervallashopping

Och så bjuder jag er på ett kort inlägg. Att åka till Göteborg utan att besöka Villervalla är för mej omöjligt. Att besöka Villervalla utan att handla existerar heller inte. Detta fick jag med mej hem:

Till E, färgen på kjolen syns lite dåligt, mörklila är den iallafall. Stl 98 på allt, stl 2-3 år på strumporna.

Body och tights till Bertil, stl 62.


Virkad mössa

Förra veckan kom en beställning med garn och lite virknålar, alltid kul!!

Järbo har av någon anledning blivit en favorit hos mej och då garnen Soft Cotton och Molly.

I onsdags så påbörjade jag en mössa, OS-mössa tror jag det står i mönstret. Under Göteborgsresan så blev mössan klar. Mönster finns gratis på internet och gratis gillar jag. Klicka här för mönster.

OS-mössa i färger ala Stina. Garnet är Järbo Molly, virkat med virknål 7. (Yes, osminkad och trörr är jag också och lika vacker för det).

Nu kan jag bocka av ett projekt av de 6 - bara 5 kvar :-)

Bina: Självklart går det bra att beställa en pippi-filt, bara du inte har bråttom med att få den. Två filtar och en snutte går före i kön.


Söndag med fotografering

Ligger lite efter med bilder här känner jag, ska försöka göra något åt det nu. Börjar dagen från början. Dagen för mej började straxt efter 2 inatt då både E och jag vaknade av att vi hostade. För att inte störa Robban (bättre att en av oss sover än ingen) så gick jag och satte mej i soffan. I soffan försökte jag hosta av mej samtidigt som jag läste på om trädgårdsodling, för mej blir det ju då på balkongen, och jag försökte få E att somna om.

Vid 4 sa jag till E att nu är det dags att somna och sa även: Mamma och pappa älskar dej! Precis som jag brukar göra på kvällen. Till svar fick jag höra det underbara: Jag älskar mamma och pappa! Mammahjärtat smälte direkt. Vid 5 verkade hon ha slocknat och min hosta lagt sej så då försökte jag mej på att somna. Det gick sådär. E hostade och vaknade om vart annat och jag somnade då såklart inte om. Någongång mellan halv 7 och 7 gav jag upp och körde upp Robban för att ta hand om E, han hade ju fått sovit hela natten!!  Så sen fick jag sova ca 2 timmar. Huvudvärken börjar komma :-(

Dagen har "bjudit" på fotografering av proffs. Riktigt kul! Framförallt med tanke på att jag är väldigt gravid och fick en hel del fina bilder. Hörde även andra som viskade "vad kul att ta sådana här bilder när man är gravid" och ja det var det! Rekommenderar alla gravida att gå och ta "finbilder". Bilder ligger på CD och såklart så sitter jag vid lilla bebisdatorn utan CD-läsare, så bilder från det kommer troligtvis imorgon. Robban har t.o.m varit så snäll och lagt in dem i stora datorn så bara den blir ledig kan jag lägga upp finbilder. Tills vidare får ni nöja er med bilder på fina mej och mina fina systrar tagna med min egen kamera.


Fina jag :-)

Fina storasyster Sofia :-)

Fina mellansyster Madde :-)

Efter fotograferingen rullade dagen på som vanligt hemma, eller nästan - E fortsatte att hosta :-( inte alltför ofta som hostan fortsätter även på dagen. Hon har även varit på gränsen till feber under dagen så imorgon blir det hemma för hennes och min del. Hoppas på jobb på tisdag då jag tycker Robban kan vara hemma då.

Och så blev stora datorn ledig, anledning? Big Brother började...Dessvärre var han snabb att stänga av den också så finbilder kommer imorgon. Ska då även försöka skriva om mina underbara odlingar - det växer så det knakar!! Kanske lite för mycket i en del. Planterade rädisor förra veckan och en del har blivit så jäkla långa att de har fått flytta från fönsterplats, i fönstret fick de VÄLDIGT mycket värme från elementet, misstänker att värmen har fått dem att växa lite för fort. Läste under natten att om det växer för fort kan växten bli ranglig och det vill jag inte. Nu står de på byrån istället.

Ska hosta upp två inlägg till tänkte jag ikväll. Återstår att se om energin räcker.


Gjort under dag 2

Då var staden Göteborg gjord. Igår åkte vi spårvagn och sen påbörjades projektet att leta festblåsa till mej att använda på Robbans 30-års kalas. Inte helt lätt. Hittade ett alternativ som inhandlades, men det var inte den roligaste klänningen i stan direkt, så letandet kommer att fortsätta hemma ihop om att hitta något roligare.

Sen tog vi spårvagnen ut till Haga där Villervalla ligger - himmelriket för mej :-) Därifrån åkte vi med två tröjor, två par strumpor och en kjol till E. Bertil får en body och ett par tights sen när han har behagat komma ut.

Och tro det eller ej, vi gick därifrån. Det gjorde jag och mamma förra året också, då tog det två timmar. Iår tog det aningens längre tid. Men iår gick vi omvägen förbi - systemet, saluhallen (för att köpa korv till Robban som ger sprutt-i-bang-bang i magen) och så gick vi och åt och förbi Willys. Kanske det tog 3-4 timmar? Förra året tog det iaf 2 timmar för mej och mamma - då gick vi runt runt runt. Men helt bortkastad var inte den promenaden för när vi skulle promenera tillbaka iår så kände jag igen en del gatnamn och visste vilken gata vi skulle följa för att till slut komma rätt :-)

Kvällen tillbringades på hotellet i lugn och ro. Jag valde att först bada  och läsa skvaller, och sen titta på Let's Dance och samtidigt virka färdigt min mössa. Robban valde att bada under Let's Dance - konstig typ ;-)

Nu började det bli dags att ta på sej ett ansikte som går att visa offentligt och sen packa för att därefter checka ut. Straxt efter 14 går tåget hemåt. Tänkte börja virka på en snutte till Bertil på vägen hem. Min mössa ska jag ha på mej också. Så nu ska jag förhoppningsvis slippa frysa om öronen. Robban ville också ha en mössa - i Djurgårdsfärgerna, jag funderar på att göra en gul och svart. 08-fotboll som 08-fotboll, kan väl inte vara så noga?


Göteborg

Då var dejten med herr Gustavsson över, trots att jag inte fick någon tungkyss - inte ens en puss - är jag nöjd. Robban tyckte dock att det var lite dåligt att en del skämt var omgjorda, själv är jag inte lika inläst på herr Gustavsson så jag märkte ingenting. 1h & 45min var iaf föreställningen och om det inte vore för att jag fick så ont i kroppen av att sitta stilla i en och samma ställningen så kändes det inte alls så länge.

Det mest tråkiga var dock att man inte ens fick ta kort. Att man inte får spela in ljud m.m. fattar jag men en liten bild kan man väl få ta!!!

Nu dags att ta på sej ansiktet och göra staden. Jag måste ha tag på en klänning att ha på Robbans 30-års kalas. Och jag måste besöka Villervalla :-)

Kändisspaning!!

I Göteborg för att gå på dejt med herr Gustavsson. Kändisspaningen började dock redan på tåget där jag fick syn på den underbara Tippen-Morgan :-) Han spanade in min mage :-)

Nu dags att ta på sej ansiktet så jag är fin när jag ska träffa herr Gustavsson!!

Tyvärr misstänker jag att kamerasladden blev kvar hemma, så eventuella bilder blir ni bjudna på tidigast lördag.


3 blev 6

En gång för länge sedan så lovade jag mej själv att jag endast skulle ha 3 stick-/virkprojekt igång itaget. Idag fick jag ett paket med garn på posten.

Så nu - glöm det där med 3 projekt!! Men hjälp av det nya garnet så har jag börjat på en mössa. Och då jag även beställde lite virknålar så kommer jag imorgon påbörja projektet "virka-snutte-till-Bertil".

Projekten nu är:
- Tunika till mej, färdig stickad men inte ihopsydd.
- Filt till Bertil, ca 1/3-del klar.
- Filt till E, ca 1/6-del, lr nåt, klar.
- Filt, som jag inte vet var den ska vara, vet inte heller hur stor den ska bli så, obestämd del, klar. Med i paketet var dock mer garn till den. Det lutar åt en pyttepyttefilt till soffan lr ytterligare en till Bertil.
- Mössa till mej, har virkat 2 varv av 28, inte mycket klart.
- Snuttefilt till Bertil, ännu ej påbörjad men kommer garanterat påbörjas imorgon på tåget till Göteborg.

Jag får detta till 6 projekt. Måste avsluta lite snart. Tunikan t.ex...men det är så jäkla tråkigt att sy ihop det stickade. Stickningen är ju det roliga!!

Imorgon ska jag & Robban ta del av hans 30-års present från mej till honom (det gäller ju att vara lite smart så man får glädje av det själv också). Hur som helst så ska det bli hur kul som helst att göra något bara vi. Och förra veckan gjorde jag upptäckten att det är första gången som bara han och jag åker iväg och gör något. Tidigare har vi alltid åkt med jobbarkompisar, vänner eller så har vi haft barn med oss.

E verkade dock lite sur förut över att hon inte fick följa med, men smart som jag var så berättade jag att förra gången så åkte ju hon och jag till Göteborg - nu är det pappas tur att följa med. Det köpte hon direkt :-)

Måndag & tisdag

Måndag: VAB, hostigt barn. Det hostiga barnet roade sej med att vakna straxt efter 4 på morgonen och bara hostade och hostade :-( Vid halv 7 gav jag upp försöken med att få henne att somna om, då hade vi testat båda sängarna. Min kropp mådde inte bra av att testa sova i E:s säng...Då flyttade vi över till soffan och pippi hamnade i dvdn. Välling i E:s magen, sen försökte jag somna om. Lyckades till viss del, jag somnade och E väckte mej så fort hon ville något. Först ville hon ha pippikläder - det fick hon. Sen ville hon måla med flaskfärg - det fick hon inte. Nästa gång var det pippi som väckte mej, hon lr om det var Tommy lr Annika, blåste i nåt instrument som fanns på vinden. Då var klockan kvart i 9 och då sov E också. Tvn stängdes av och vi sov till 10. Skönt!

Tisdag: Jobb, hela dagen. Först det vanliga jobbet och sen kvällkonferens som i nuläget ger mej komptid :-) Sen hem och natta världens busigaste E :-)


Pysseldag

Pysseldag ute på landet idag, dvs hos min mellansyster. Kul var det även om jag typ inte hann göra något alls. Jag hade tänkt att hinna sy ihop min tunika, jag tror jag fäste 5-6 trådar eller nåt. Långt ifrån att sy ihop hela, så jag måste leta upp något annat att ha på mej på jobbet imorgon.

Kul var det, E hade nog roligast av alla. Det här med att klippa, limma och sätta dit klistermärken är nog det roligaste hon vet. Att moster Madde sen hade typ "diamanter" i form av stjärnor och hjärtan gjorde ju inte det hela mindre roligt, tvärtom. När sedan banden kom fram så var lyckan total!!

Att jag inte fick så mycket gjort berodde dels på att storasyster tog magbilder på mej :-) och så fick jag gå runt och gosa med Maddes A när hon pysslade med E. Madde föreslog att vi skulle byta barn en dag, inte mej emot - vad lugnt jag får då!

Sen försökte jag mej även på att göra rent stämplar efter E, det överlämnade jag dock till Madde, är hon så korkad att hon visar E dem får hon också göra rent dem själv.

När vi städade undan passade Sofia på att visa mej lite maskor i virkning, hittills jag har bara virkat stolpar men nu ska jag försöka mej på lite bakverk som E kan ha i sitt lilla kök. Ser mycket trevligare ut än massa plastmat.



Koncentration var det inget fel på. Så om du känner för att vara generös mot E vet du vad du ska köpa...

Madde gjorde ju fullträffen att köpa allt på GeKås i Ullared, en annan får ju gå till Panduro där man blir typ rånad...

Självporträtt :-)


Lilla A som spanar in utsikten från mitt knä.

Mer bilder finns i Maddes blogg, bl a bild på det färdiga resultatet från E:s pyssel och många fler bilder på E. Mitt uppdrag blir att införskaffa en ram. Robbans uppdrag blir att se till att ramen kommer upp på väggen.

Tyvärr bjuder jag inte på några magbilder då min mage fotades med en kamera modell dyrare. Sofia använde dock "puckoknappen" som Erik kallar den. Sofia är däremot inget pucko (inte Madde heller, även om Tom sa det).

Tokig unge

Jag har hunnit med en hel del idag med!! *Klappar mej själv på axeln och ler stolt*.

Blev väckt vid 8, av en liten tjej som inte hade bråttom upp utan ville ligga och mysa en stund :-) Sen när hon väl tjatat upp mej och jag legat halvdöd i soffan 1 timme så började jag sticka. Så nu är min tunika färdigstickad :-) Måste bara sys ihop, om jag gör det ikväll lr imorgon återstår att se.

Sen har jag städat - massor!! Det känns som så iaf då jag städade E:s rum grundligt! Inte helt lätt. En massa småsaker att sortera hit och dit och en del ner i soppåsen också när hon inte såg. Men nu är det städat. Det enda som inte är städat är tyvärr badrummet, så jäkla tråkigt att städa det "rummet"...

Mitt i all städning så ville E gå till pulkabacke, då jag var rätt trött på städningen lät det väldigt lockande. Väl i pulkabacken så var det absolut roligaste att krascha med bobben. Att "flyga av" och landa med huvudet först i snön var den allra roligaste typen av krascher. Tokig unge är det jag har.

Jag hoppas den tokiga ungen somnar tidigt och snällt sen. Fogarna har varit snälla mot mej idag men nu börjar de spöka igen :-(


Fredag

Idag har jag har: diskat, tvättat, sytt, sytt och sytt tygblöjor och boosters, städat upp efter mej och sen hämtar fröken skitförbannad från förskolan. Fröken skitförbannad skulle absolut inte följa med hem. Skrek är bara förnamnet på vad hon gjorde. Nu har hon lyckligtvis lugnat ner sej och leker Rainman, dvs hon läser telefonkatalogen.

Diskmaskinen lever fortfarande sitt eget liv. Rätt som det är så slocknat displayen och man får lyfta den upp pch ner lite och så vips så hoppar den igång igen. Så numera kan man inte sätta igång den och sen åka hemifrån...Just nu har den låtit likadant en stund så det är väl dags att titta till den. Återkommer. Displayen lös och minutrarna tickar lydigt nedåt, men den låter inte riktigt frisk :-(

Symaskinen har jag skruvat lite mer på och även vänt på håller jag stoppar i spolen i den dära grejen och nu fungerar den mycket mycket bättre :-) Älskade maskin!!

Posten var snäll idag! Istället för att slänga ner posten i brevinkastet så plingade han på :-) med sej hade han ett brev och ett paket. Brevet var rena rama skämtet. Från försäkringskassan. De medelade att de mottagit min överklagan och skrev att jag skulle få svar inom 6 veckor. De jobbar inte snabbt när det gäller överklaganden...Det är 2 veckor sen jag skickade in min överklagan...Och om 6 veckor har jag tänkt att Bertil ska vara ute, så det där med att på någon graviditetspenning känns just nu hopplöst.

Paketet var desto roligare - från Lilla Lammet!! Beställde ju därifrån för ett tag sen men fick en blöja för lite, den blöjan fick jag nu. Samt att förra gången fick jag bambuinlägg istället för fleeceinlägg, fast till samma pris som fleecen (som är mycket billigare). Självklart var jag ärlig och mejlade henne, sa att en blöja saknades och att jag fått fel inlägg, såg då även på fakturan att det stod bambu men till samma pris som fleecen. Skrev att jag gärna behöll bambuinläggen och ville beställa fleece också. Snäll som hon är fick jag behålla bambuinläggen till det billigare prisen och även köpa fleece :-) Så idag kom den andra pocketblöjan och fleeceinläggen OCH GODIS!!! Hon hade lagt i lite fazermint, min favorit :-) De åts upp fort.

Madde: Jag vet att dubbdäck är sämre för miljön men jag sätter mitt, min familjs och mina medtrafikanters liv högre. Om alla gjorde något annat extra för miljön samt inte kör med ännödvändigt så väger man upp det anser jag.


Gul paprika

Då var 12 frön från en gul paprika planterade :-)

Miljöguden älskar mej!!!!!!!!!!!!!!!!!

7 veckor...

7 låååånngaaaaaaaaaaa veckor kvar tills det är beräknat att Bertil ska pressa sej ut. Håller han inte tiden blir jag sur. Brås han på far sin så kommer jag att bli sur, brås han på mej kommer jag inte ens att behöva vänta 7 veckor. Jag hoppas på det senare.

Dubbdäck

Igår spottade jag ur mej inlägg hit och dit om fucking maskiner. Idag har bara diskmaskinen bråkat lite, Robban bankade den lite försiktigt i diskbänken sen fungerade den som vanligt igen. Risken finns att den börjar närma sej uppsägningsstatus :-( Älskar den maskinen!!

Idg däremot säger jag fucking bilister som är så muppiga och kör dubbfritt - jag skrattar varje gång jag ser er i diket :-D av den anledningen att det är så jäkla klantigt av er att inte ha rejäla däck!! Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag kör allt annat än sakta och det är endast ett fåtal gånger denna vinter, och förra vintern, som jag har känt att det varit halt och då har det varit snömodd - då är det endast traktordäck som hjälper.

Kör riktiga vinter så att ni kan köra ordentligt. Annars så låter ni helt enkelt bli att köra bil. Har man inte råd att införskaffa riktiga däck - sälj bilen.

Dagens ord det.

Köpte lite mer blomkrukor på vägen hem, likadana som igår. Så nu står det nya fina blomkrukor i E:s rum också :-)

Diskmaskin fixad :-)

Då var han den där den underbare elektrikern jag bor med hemma. Det han gör är att dra i liten slangar under diskbänken, stoppar i sladden och vips så funkar den! Hurra säger jag!

Så jag har stått och gjort rent den helt i onödan! Offrat min tandborste t.o.m!! Jag tröstar mej med att den nog mår bra av att bli lite rengjord också :-)


Fucking teknikska pryl

Glömde skriva att duschmunstycket ramlade bort förut när jag skulle duscha E. Behöver jag säga att jag inte lyckades sätta tillbaka den?

Ett duschmunstycke är visserligen inte någon maskin men lik förbannat en teknisk pryl.

Fucking skit!


Fucking maskiner

Idag har blommorna och plantorna varit hur snälla som helst mot mej. Men alla maskiner jävlas!!!

Skulle sy E:s nya gardiner idag. Symaskinen jävlas. Till en början var den hur snäll som helst, men sen började övertråden gå av, hela tiden. Jag läste instruktionsboken och fixade det som det stod skulle fixas - det funkade inte. För att då vara lite extra snäll mot maskinen så borstade jag bort allt damm som blir vid undertråden och området runtomkring, tänkte att då blir nog symaskinen glad och syr snällt en längd till. Men nej, så jag gav upp. E har nu en färdig gardinlängd och en längd som endast har 1/4-del klar. Ska försöka ta tag i resten imorgon om jag har samlat mej tills dess. Mest typiskt i detta är att jag tänkt sy tygblöjor!!! Hur fan ska jag kunna göra det utan maskinen??

Sen har ju diskmaskinen hakat upp sej. Nu har jag iallafall gjort det jag har kunnat med den. Dvs plockat bort lösa delar och gjort rent dem, jag har t.o.m offrat min tandborste för att kunna göra rent bättre. Men den vill fortfarande inte. För att kunna göra rent den lite till behövs en stjärnmejsel modell speciell, och en sådan har vi såklart inte hemma. Det braiga i det är att Robban har en i jobbarbilen. Där gör den just nu ingen nytta alls och Robban är inte hemma och kan hämta den. Rätt skönt egentligen för då lämnar jag resten av diskmaskinsunderhållet till honom. Fast det hade varit bra om det blivit gjort nu för det står massor av disk i köket...

Det luktar även brännt i vardagsrummet men jag hittar ingen eld. Brännt luktade det innan jag klev in så det beror heller inte på mina tankar. Alla maskiner, typ datorer m.m. var även avstängda så det brinner inte i någon maskin. Inte som syns iallafall.  

Fucking maskiner!!


Nya blomkrukor

Fullt ös idag, men inte på jobbet utan hemma. På jobbet var så många som alla utom ett barn, antingen sjuk eller ledig. Vattkopper eller feber heter sjukboven. Jag passade då på att utnyttja ½ fackdag, som det så fint heter. Lr om det heter så lr inte vet jag i ärlighetens namn inte, men på jobbet så säger vi så.

Så idag har jag handlat lite mat och sen grejat en massa hemma. Lr en massa är väl kanske att överdriva, men jag har dammtorkat ett fönster, tanken är att jag ska dammtorka iaf ett fönster till mej energin tog slut och det började göra ont i fötterna så jag hamnade framför datorn. Jag har även tvättat en maskin, tänkt diska en maskin, men diskmaskinen verkar ha hakat upp sej så det slutade med att jag fick rycka ur sladden. Elektrikern får titta på det sen när han kommer hem. 

Och det som var roligast av allt, jag har planterat om ett gäng blommor. Det är vanliga fall inte alls kul, men idag när jag handlade mat kunde jag inte motstå impulsen att köpa nya blomkrukor. Jag såg dem sist jag var där och tyckte då att de var superfina, så idag slog jag till. Och imorgon måste jag köpa en till. Upptäckte att det blev bäst med 3 i sovrummet, och då blev det bara 1 över till köket och det är på tok för klent.


Blomkrukor från Coop Forum, 25.-/st.

Nu ska jag spana in IKEAs hemsida om de har några bra blomkrukor till vardagsrummet. Jag har nu 4 vita över om någon vill ha.


Lilla Lammet

Bjuder er på lite bilder med blöjor från Lilla Lammet, ett engelskt märke så det ursprungliga namnet är Little Lamb. Tråkigt nog har jag hittills inget att säga om dem då Bertil fortfarande ligger kvar i magen och lär väl så göra i 2 månader till. Men sen ska de användas :-)

En pocketblöja med tillhörande inlägg i bambu + ett gäng extra inlägg i bambu.


3 innerblöjor i bambu, med extra inlägg i bambu och ett fleeceinlägg för att hålla barnets rumpa torr + ett ytterbyxa.

Bambufrälst är jag och anledningen till det är att jag tycker att inlägg i bambu suger upp mest. Att det sen är ett material som är bra för miljön ger ett stort +.

Har ju tyvärr inte testat dessa blöjor än, men jag har bara hört gott om dem och de känns otoligt mjuka och sköna (visserligen är det fortfarande otvättade så det kan ju alltid ändras...)

Mer om info om tygblöjor hittar ni här.


Piggare idag

Bloggtorka var det här!! Anledningen till det är att jag har varit skittrött. Inte gjort mer än nödvändigt och haft absolut 0 inspiration till att skriva något. Att jag har varit på kalas m.m. har i stunden inte inspirerat till något vettigt inlägg (som om mina inlägg nu skulle vara det...). Så för att bespara er att läsa om min trötthet, onda rygg och foglossning så har jag helt enkelt låtit bli att skriva något.

Igår hade jag tänkt att skriva när jag hade hämtat E på förskolan, men när jag kom och skulle hämta henne så var de på väg till lekparken. Att få med henne hem då utan att det utbryter världskrig är omöjligt. Jag valde att skona mina öron och istället plåga min kropp med ett besök till lekparken, vilket visserligen var rätt kul. Det är alltid kul att se hur ens egna barn leker ihop med andra barn. Visst blev hon gnällig och mammig men inte i närheten av vad jag trodde. Så det var kul. Men 1 timme där gjorde sitt på kroppen sen.

Idag har det däremot varit lugnare. Igår hämtade jag (skulle ha hämtat) E direkt efter jobbet för att få lite mys på eftermiddagen, men idag utnyttjade jag min rätt att ha E på förskolan under min sjukskrivningstid. Resultatet av det blev en körd diskmaskin och en middagslur. Så idag är jag betydligt piggare än igår :-) Mindre ont har jag också och det tackar jag för.

Vad jag inte tackar för är detta skitväder!! Jag fattar inte hur folk kan jubla så fort det börjar töa. Fattar ni inte att det är för tidigt för det??? Jag har full förståelse för att folk längtar efter både ljusare och varmare tider, men inse fakta - vi bor uppe i norr. DET ÄR FÖR TIDIGT!!! Resultatet av detta jävla töväder är is. Tycker ni att det är bättre? Det är helt jävla omöjligt att gå ute. Is, is, is överallt. Det är så det går när det börjar töa för tidigt, för när det börjar töa för tidigt så fryser det bara på igen. Förra vintern var helt underbar!! En lång, kall och snörik vinter. Barnen hade skitkul ute, när de kom in var de varken blöta eller skitiga. Snön var så kall att den inte fastnade och leran låg LÅNGT under snön. Nu blir barnen blöta, skitiga och de kan inte åka pulka - inte ett dugg kul.

Jag har mycket hellre -15° och ett par meter snö än det här fucking isvädret. Direkt efter vintern får gärna sommaren komma. De här mellanvädrena som våren och hösten erbjuder är jag inte mycket för.


...

Idag har jag absolut inget att skriva och trött är jag också, så varför jag sitter här har jag ingen aning om...I brist på annat gissar jag på.

Beställde en massa garn nyss och det är alltid kul :-) men kanske jag ska försöka avsluta de påbörjade projekt jag håller på med? Jag har iallafall stickat på både Bertils filt och på min tunika :-) Två steg i rätt riktigtning.

Ska försöka vänta ut E så att hon blir lite tröttare så att vi får sova sen. Trött är jag. Ont i ryggen har jag också. Nu dags att sticka.

Skrivkramp

För långt till kameran idag med så någon annan dag kommer det ett inlägg om tygisar. Fast idag har jag mer energi än vad jag hade igår och det är jag glad för.

Idag har jag nämligen suttit och skrivit typ 4352 inbjudningar känns det som. Att skriva fint är inte min starka sida så att ens försöka tär på krafterna. Trött blev jag. Men inbjudningarna blev skriva, kanske inte med den finaste skrivstilen (jag kan nu se framför mej hur mellanstadieläraren Lasse suckar, som har drillade gammeldags skrivstil med oss...) men huvudsaken är väl att folk kan läsa vad det står. Själv gav jag som förslag att inbjudningarna skulle skrivas på dator men den idéen fick icke-godkännt. Så det blev skrivkramp.

Att se "Sveriges värsta bilförare" får mej att inse att jag är betydligt bättre än så - trots min krockar.

Madde: Bertil kommer inte att bry sej ett skit, tro mej. Men det känns väldigt onödigt att köpa något som inte behövs.

Onsdag

Jobbat idag och det funkade bra, på jobbet. Men jäklar vad trött jag var när jag åkte hem!! Det märks verkligen på eftermiddagen om jag har sovit bra eller inte. Natten tills idag sov jag inte bra :-( Var det inte jag som vaknade och var kissnödig så var det E som vaknade. Först av något som hon löste själv genom att pipa lite för högt, och sen hade hon kissat på sej :-( Ett sånt uppvak tar ju lite längre tid också, då det ska tvättas barn och bytas lakan...

På eftermiddagen försökte jag mej även på en promenad. Enligt läkaren skulle det vara bra, det är det säkert också men just där och då så gör det helt sjukt ont i ryggen! Men jag överlevde, vet dock inte om jag hade gjort det utan vagnen. Risken finns att jag hade halkat rejält utan den. Fötterna säger däremot ifrån nu.

Promenaden gick till macken där man hämtar ut paket som skickas med schenker. Ett paket med blöjor från Lilla Lammet hämtades ut. Tyvärr var det en blöja som saknades så när jag skrivit färdigt här så är det bara att mejla så jag får den också, det är ju som sagt ingen brådska... Men de blöjor som kom var hur söta som helst. Och kändes riktigt sköna. Passar de bra på Bertil har jag garanterat hittat mitt favoritmärke. Det som då talar till min nackdel är att jag har gett mej själv köpstopp när det gäller blöjor och sagt till Robban att han ska bromsa mej om jag köper fler. Å andra sidan så har Robban ingen koll på hur många blöjor jag har så han kan inte kontrollera mej :-)

Men till alla er som planerar att köpa en present till Bertil kan ni skippa det där med att köpa kläder eller leksaker för det finns redan så att det räcker och blir över och mer ändå. Köp en blöja istället!! Det han vill ha då är pocketblöjor eller innerblöjor i bambu, storlek 1 eller 2. Självklart från Lilla Lammet.

Hade nu tänkt att lägga upp bilder på blöjorna samtidigt som ni får en extra lektion om hur tygblöjor fungerar, men jag har som sagt ont i fötterna, dvs att gå 7 meter till sovrummet där kameran ligger är för ansträngande.

Det växer!!!

Nu till den bra nyheten!! Någon form av grön nyans har jag i mina fingrar. Planterade en tomatskiva med en massa frön i för ett tag sedan och det växer så det knakar.

Blivande körsbärstomater.

Idag har jag t.o.m varit så hurtig att jag har planterat isär de små gröna stråna som växt upp. Hela 10 små strån fick flytta till andra plastglas med jord, och det kommer fler. Nu har jag inte tänkt att ha så många tomatplantor, men då mina fingrar inte är helgröna räknar jag med att iallafall hälften dör på vägen. Därför planterar jag många.

Då jag planterade paprika iallafall 1 vecka före tomaterna var jag självklart nyfiken på om de hade börjat växa. Att bara titta på är inte min grej. Tålamod är inte alltid min starka sida. Har även fått lära mej att jag hade lagt på på tok för mycket jord ovanför fröet, så för någon vecka sen skrapade jag av en del jord. Nu gick jag steget längre. Jag börjde gröva runt lite i jorden för att leta på fröna. 6 av fröna hade börjat växa, lite, lite, lite, så där skrapade jag bort ännu mera jord så att det bara är ett tunnt lager ovanför. 4 hade inte börjat växa, men även där har jag skrapat bort jord. Ett frö såg helt tomt ut så det slängdes.

För att tänka lite extra på miljön så slängde jag heller inte den bortskrapade jorden, utan den hamnade i olika blommer där det behövdes påfyllning :-)

Så nu till alla er som kallar er miljömuppar m.m. som handlar ekologiskt och så. Plantera era egna grönsaker. Det är det allra bästa för miljön. Svårt har det heller inte varit, inte hittills iallafall.

Själv känner jag hur miljöguden avgudar mej :-)

Har även lovat Robban att den dagen det finns en färdigväxt paprika att äta så ska jag lära mej att äta paprika.


Blandad nyhet

Blndade nyheter idag. Två nyheter har jag. En som är bra rakt igenom. En som är blandad. Jag tänkte börja med den blandade.

Den blandade nyheten är att jag har gått och blivit sjukskriven på 50%. Känns skönt med tanke på hur ont jag har. Att lyfta upp ett barn, eller sitta på golvet och resa sej upp från en samling känns just nu otänkbart. Riktigt jävla ont har jag. Det här med foglossning är inte ett dugg roligt.

Om jag hade fått välja hade denna graviditet varit som den förra. Den seglade jag igenom utan att ha det minsta fysiska besvär. Eller det gick inte så snabbt att gå på slutet men ont hade jag inte. Det har jag nu.

Den roliga nyheten kommer när jag fått engeri till att hämta kameran och kamerasladden för det krävs en bild.

Var och tittade på ett radhus förut. Riktigt billigt var det. Väl framme förstod vi varför. Viss renovering stod det i beskrivningen, det visade sej vara totalrenovering då de som bott där innan rökt inomhus. Riktigt äckligt var det!! Skitäckligt är det att röka och ännu värre om man gör det inne. Stank äckelpäckel var bara förnamnet.


RSS 2.0