src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2240751/images/2011/stina2c_148090509.jpg">

Shoppat...

...igen :-) Böcker denna gång, dvs jag har fyllt på den redan stora högen med olästa böcker.

3 böcker kommer att läsas före de andra, Galen i garn har jag redan bläddrat igenom och fått en hel hög med idéer på saker jag vill göra. Jag tror att Robban kommer bli helt tokig på allt garn...Att det blev så många böcker beror på att det, iallafall då, var 3 för 99.- hos adlibris på utvalda pocketböcker. Det lilla barnet som är med på bild har jag inte köpt.

Var uppe på stan förra veckan och då fick lite saker följa med hem. Det jag hade tänkt att köpa följde dock aldrig med hem, varför blir det jämt så?

Lite garn, Molly från Järbo och lite godisgarn, köpte även cerist godisgarn men det lilla nystanet snodde Elisia för mej. Men jag har dock lurat tillbaka det :-) 3 virknålar köpte jag också men de var på rymmen när bilden togs. De hittades senare i skötväskan och har nu blivit inspärrade i garnlådan i brist på bättre förvaring.

Sommarklänningar till Elisia, 50.-/st på HM, bra pris! och ett par mjukisskor till Elmer, på tok för stora som förhoppningsvis passar i höst, de var så söta att jag inte kunde låta bli dem. Köpte även en tröja till Elmer men det fastnade inte på bild.


Stickat mobilfodral

Tisdag och symöte med Husmorsskolan. Förra veckan lyckades jag avsluta två projekt som jag hållit på med en längre tid och då belönade jag mej med att börja på två nya projekt :-) varav en är färdig.

Ett stickat mobilfodral, stickad med dubbelstickning. Beskrivning om hur man gjorde det hittade jag i STICKA av Nina Sagulin. Läste om det för ett bra tag sedan och trodde då att det skulle vara hur krångligt som helst. Där fick jag helt fel. Det var som att sticka som vanligt, enda skillnaden var att jag nu endast skulle sticka varannan maska. Superenkelt. Och det bästa av allt är att det blir inga sömmar att sy :-)

Tyvärr blev fodralet lite stort, men en mobilpåse funkar det med :-)

Storlek: uppskattningsvis ca 13cm * 8cm.
Garn: Catania
Sticka nr 3.
Nystan: mindre än 1

Vill ni se vad de andra har gjort så klicka här!


Mors dag

Mors dag idag och jag fick den bästaste av alla presenter - sovmorgon!! Tack Robban och barnen :-) Elisia vaknade redan kvart över 7, vilket är tidigt för henne. Då hon absolut inte ville vara vaken själv, ibland är hon det ibland inte, så gick till slut Robban upp. Då hade redan Elmer vaknat men somnade snällt om efter mat, sen sov han och jag till kvart över 10!! Helt underbart :-)

Sen blev det full fart då vi skulle på mors dag middag hos mina föräldrar, och innan dess hinna förbi Sickan och hjälpa honom med att fälla upp Sashas säng (hon har våran resesäng). Då jag är just jag så hann jag ju självklart allt, med assistans från Robban. Och självklart så fixade jag, med hjälp av Sickan, ihop sängen till Sasha, så nu sover hon säkert i en uppfälld säng :-)

Efter det mat hos päronen och där blev jag nästan typ barnledig. Elisia gör allt för att få hoppa på studsmattan, jag brukar följa med ut en gång, och det gjorde jag idag med, men innan hon frågade mej så kastade hon sej över sin kära moster Madde. De studade en stund. Sen när jag skulle studsa med henne så kom regnet så det fick vänta till regnet för över. En blöt studsmatta fick jag hoppa på. Sen studades det med mormor. Studsmatta hit och studsmatta dit kan Elisias besök sammanfattas.

Elmer fick sitta hos sin morbror Tom och mysa en stund och hos sin morfar och där somnade han och sov sen i vagnen en bra stund. Under hela den tiden satt jag och stickade. Lyx kallas det!

Någongång mitt i alltihopa så lyckades vi med att ta en kusinbild. Det gick väl sådär. De tre äldsta barnen kan titta in i en kamera och se glada ut. Om de vill. Elisia ville inte det. De två andra stora visste nog inte riktigt vilken kamera de skulle titta i, det fanns ett par att välja mellan...Men alla fastnade iallafall på bild!


Elisia ville absolut inte vara med på bild och höll dessutom i en leksak som Sasha gärna ville ha. Senare kräktes Elmer när Anton fortfarande höll i honom. Det kom lite på Antons byxor - det uppskattades inte, men han tog det bättre än vad jag trodde!

Nu ska jag försöka få Elisia i säng, igen, sen ska jag äta chips och titta på One Tree Hill.


Lekparkshäng

Mitt liv som föräldraledig består till största del av att spendera tid tillsammans med mina underbara barn! Lekparkshäng i ur och skur och minimalt med tider att passa. I love it!

"Blom"plockning i fint väder.

Cykling i mindre fint väder. Just när bilden togs så regnade det inte, men det gjorde det sen. Tro inte att Elisia ville inte för det...Bättre upp är hon tycker det är skitkul att cykla och börjar vilja cykla promenader.

Nä nu ska jag njuta lite mer att min föräldraledighet och av min kära sambo som även han snart påbörjar sin föräldraledighet. Vi ska titta på Solsidan :-)

Var uppe på stan i veckan och bilder på vad som då fick följa med hem kommer vid ett annat tillfälle. Men av det som kom hem finns saker som börjar på k och slutar på läder och börjar på g och slutar på arn. Nu var jag bra rolig.


Lista

Namn: Stina
Piercingar: I öronen
Tatueringar: Nej
Längd: 168 centimeter.
Skostorlek:37-38
Hårfärg: Brunt
Fräknar: Nej
Motto: Mer kärlek och ännu mera kärlek så mår vi alla bättre
Kär? Ja
Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja, jag saknar en uteplats, ett rum till skulle heller inte vara fel.
Tycker du att du är attraktiv? Det funkar
Vilket schampo använder du? Barnängen
Vilken parfym använder du? Donna Karen eller någon annan vad den nu heter, om jag nu använder någon alls...
Vad är du rädd för? Att bli överfallen, inte bra att bo i Örebro...
Gillar du att tvätta? Det funkar
Gillar du berg- och dalbanor? Det är kul, Balder är den bästa jag åkt hittills :-) och då har jag åkt en del...

Senaste…

Filmen du hyrde? Ingen aning men det var nog en komedi
Filmen du köpte? Sex and the City 2
Låten du hörde: Hang with me med Robyn
Låten du laddade ner? Vet inte hur man laddar ner...
Personen du ringde? Robban
Personen som ringde dig? Robban
TV-program du såg? Top Model
Person du tänkte på? Elmer som ligger bredvid mej och som inte vill äta men heller inte är nöjd.

Favorit…
Låt: Vet inte men när jag hör något med Cascada tänker jag alltid på sommaren 2006
Sak att göra: Nu? Titta på One Tree Hill och virka
Sport: Promenader och styrketräning i soffan
Dryck: Vatten
Kläder: Bland folk - tunika och tights, hemma - mysbyxor och linne
Film: "Dazed and Confused"
Bil: Robbans Volvo, han hatar den och jag älskar den
Serie: Just nu One Tree Hill när jag sett allt blir det nog that 70's

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Ja
Gråtit över en flicka? Ja
Ljugit för någon? Ja
Varit i slagsmål? Jag har aldrig slagits men jag har blivit slagen på krogen en gång. En brud som hade lite problem med att hennes pojkvän roade sej med att ringa till mej i tid och otid. Fullt förståligt att hon var förbannad men hon borde slagit sin pojkvän istället för mej. Jag borde också ha slagit honom. Jag sa åt honom att inte ringa mer men det gjorde han ändå. Jävla sätt! Stryk skulle han ha!!
Blivit arresterad? Nej
Träffat någon från internet IRL? Ja

Antal…
Gånger du varit kär? 3
Gånger ditt hjärta brustit? 1 gång och 1 gång blev jag bara förbannad och besviken. Dessa gånger hände rätt så nära varandra så då åkte jag till Malta och läkte mej själv med hjälp av glada människor och alkohol och när jag kom hem så träffade jag Robban :-)
Hjärtan brustet på grund av dig? 1 vad jag vet, eller vad jag har hört, men då var vi inte så gamla så det är knappt det räknas.
Tjejer du kysst? 2
Gånger ditt namn varit med i tidningen? 3 vad jag kan komma på nu

Senaste…
Boken du läste? Vet inte, men just nu läser jag "Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2". En bok som borde läsas av alla föräldrar och alla som jobbar med barn. Mycket är självklart men iallafall jag behöver få en påminnelse svart på vitt.
Personen du fick e-mail av? Vet inte men det var garanterat reklam.
Personen du fick brev av? Det var av nåt företag som ville lura mej till att låna pengar till skyhög ränta, tror de jag är korkad eller?
Personen du fick sms av? Robban
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Jag vet inte men vi fikade alla förra söndagen när mamma hade kalas och på söndag är det dags igen då det är mors dag.
Saken du köpte? Mjölk, bröd, potatis, potatisgratäng, fläskkarré, 2 bananer och gul lök, kan ha glömt något...

Tomat


Det växer tomater :-)

Symöte nr 1

Yes, jag är numera medlem i Husmorsskolan. Husmorsskolan har möte varje tisdag vilket innebär att jag ska visa upp ett, helst avslutat, projekt. Mina projekt har hittills varit stickade eller virkade och ni som känner mej vet att jag är dålig på att avsluta det jag påbörjat...Tanken är att det ska bli ändring på det nu.

Igår så stickade jag iallafall färdigt Elmers filt. Tanken var att den skulle vara klar när han föddes men då graviditeten inte sammarbetade med mej så blev det inte så. Sen när han var född så kom det lite studier som tog tid men nu är den äntligen klar!

Elmer och filten.

Storlek:
Garn: Molly, Järbo
Sticka nr 5.
Nystan: 9, jag har hela tiden stickat tills nystanet ät slut.

Vet inte om jag är helt nöjd med resultatet. Det känns som att det blev lite mycket färger och jag känner mej heller inte helt nöjd med stickningen. Mosstickningen gör att den på något sätt känns lite rörig.

Av bara farten så sydde jag ihop en tunika igår som legat färdigstickad några månader. Hur länge denna tagit för mej att göra törs jag inte riktigt svara på men jag vet att jag stickade på den unden julen -09 så den har tagit tid på sej...

Tunikan och jag.

Garn: Soft Cotton, Järbo
Sticka nr 5
Nystan: Har ingen aning men det var några stycken...
Tunikan är stickad med mosstickning och lite resårstickning nertill på framstycket.


Som grund till tunikan har jag använt ett mönster från STICKA av Nina Sagulin, men jag har använt annat garn i annan storlek och gjort tröjan till en ärmlös tunika. För att få plats med rumpan så gjorde jag deb lite större nertill på bakstycket. Med facit i hand så hade det inte behövts, rumpan hade fått plats ändå. En polokrage lade jag till också. Tyvärr så känns tunikan lite stor så jag är just nu i valet och kvalet om jag ska ha kvar den eller om jag ska ge bort den.

Klicka på länken och se vad de andra har gjort :-)


Lördag & söndag

Igår hans det inte med att blogga då jag större delen av dagen var på kalas. Robbans mamma firade att hon fyllt 30*2. Det var trevligt, god mat och goda människor, lite bilder togs men dog batteriet till kameran, kameran ligger heller inte i knät så det blir bildfritt idag. Men på kvällen var jag bra trött och då folk började fyllna till och jag anser att barn och alkohol (i sådan mängd att folk blir fulla) inte hör ihop så valde jag att packa ihop och åka hem. Med mej hem hade jag två vakna barn varav den större var skitförbannad då hon ville vara kvar.

Under större delen av redan hem visade Elisia hur missnöjd hon var, men vid Marieberg så slocknade hon äntligen. Elmer var vaken bra länge han med, men tyst.

Att få upp två barn från parkeringen till 3:e våningen utan hiss är inte lätt då det barnet som kan gå sover och det barnet som inte kan gå är vaken, tvärtom hade ju varit lättare...Men då jag är mamma så kan jag allt!! Först inte med alla saker och Elmer i trappuppgången. Sen springa tillbaka till bilen och hämta Elisia. Väl tillbaka i trappuppgången så barn jag upp båda barnen samtidigt (ville inte lämna en vaken Elmer då han stod så om folk gick förbi skulle de se honom, ser inte bra ut...). Elmer lämnade jag i hallen i babyskyddet och Elisia la jag ner i sängen - då vaknade hon. Sen gick jag ner och hämtade alla saker.

Sen nattades Elmer och efter det packade jag upp allt, fixade disk m.m. och fick hjälp av Elisia med allt. Hon ville ju absolut inte sova efter powernappen i bilen. Halv 12 fick jag henne i säng, samtidigt som mej själv. Klockan 8 imorse ville hon gå upp. Det fick hon inte för mej. Jag la henne i sängen hos mej och Robban, Elmer la jag över vid 5-6 när han åt så det fanns inte alltför gott om plats. Mina föräldrar brukar prata om att vi sov 4 i en 160 säng. Vi sover 4 i en 140 säng, och då är Robban bredare än min pappa. Allt går bara man tycker om varandra :-)

Elisia hann dock lagom somna om så vaknade Elmer och var hungrig. Mat fick han men somnade ändå inte om, jag trollade då ihop mera mat men det passade inte. Han skulle inte somna om och anledningen till det var bajs. Han var bajsnödig så det var bara att gå upp. Sen somnade han om i soffan och jag försökte sova jag med men det gick inge bra...Så nu är jag trött.

Dagens dag har det även varit lite fart i, promenad till Willys och därefter bad i poolhuset där Thomas föräldrar bor. Uppskattas mycket av Elisia. Sen gick vi till den lokala restaurangen här ute i förorten och åt middag. Ingen middagslagning = mindre disk = en piggare Stina :-)

Nu är båda barnen nattade, Elmer sover och förhoppningsvis Elisia snart också. Själv ska jag titta på Solsidan och sticka.


Outfit

2011-05-19

Rufsigt hår och kläder från HM.

Så här snygga var vi vid dagislämningen i tisdags ;-)


Många barn

Dagen började i full fart. Mata barn, packa väska, trolla på oss alla kläder och göra oss fina i håret. Eller så fin som det nu går...Vi skulle på utflykt. Till barnens mormor. Elisia har haft kul, så kul att hon blev så trött att hon sov på vägen hem. Hon har studsat på studsmattan, bakat och busat i största allmänhet.

Till paj måste rabarber skäras.

Sen övade jag på att ha två små barn.

Sötnosar :-) Alexander och Elmer.

3 barn gick hur bra som helst det med.

4 gick inte riktigt lika bra...så jag nöjer mej med 3 :-)

Sen när vi kom hem kom det folk och det grillades och åts, gott!

Imorgon kalas :-)


Shoppat

Då var det shoppat igen. Inte bra för varken miljön eller plånboken men nu blev det så ändå. Men nu ska jag försöka mej på ett shoppingförbud ett tag...vem jag försöker lura vet jag inte...

Bikini till Elisia, resten till Elmer.

Till mej.

Allt från HM.

Nu dags för kvällsträningen sen ska jag sticka :-)


Jag börjar bli rädd!

Jag börjar bli rädd. Riktigt rädd. Helt sjukt rädd. Anledning - Elisia börjar bli stor, så sjukt stor och då är ungen ändå bara 3. Hur ska det sluta??

För ett tag sedan sa hon att hon ville ha en bikini, bara där kände jag NEJ NEJ NEJ en 3-åring ska ännu inte tänka på sådant (och jag tycker det är rätt skrämmande att det faktiskt finns). Jag skulle gissa på att hon sett stora kusinen i bikini och då vill ha det också. Och då barn ofta får höra nej nej nej från vuxna så tänkte jag att nu ska jag inte säga nej utan ja, hur farligt kan det vara att ha en bikini? Idag kom den iallafall och Elisia blev helt överlycklig och tog på sej den direkt. Det var då jag såg det. Hur stor hon blev! För mej är hon ju fortfarande bara bebis...SLUTA VÄX BARN!!! Elmer också, fast han får gärna börja sova hela nätter.

En liten Elisia, 1 år och 10 månader.

Att somna själv är något vi försöker få Elmer att göra och en del kvällar går det riktigt bra och en del kvällar mindre bra. Igår höll vi säkert på 1 timme och periodvis var han då riktigt arg. Idag har han varit lite arg men oftast helt lugn, men att somna har han inte varit lika pigg på utan ligga i sängen och spana läget har varit livet enligt honom. Varva att sova ett par minuter och sen spana läget ett par minuter. Men så länge han är nöjd får han ligga kvar.

Nu till er som tycker att det är hemskt att lära barn att somna själva så har jag inte låtit honom ligga och skrika. Jag har varit hos honom hela tiden när han varit arg, jag har bara inte tagit upp honom, utan klappat på magen.

Madde: Säger du bara för att Alexander också har ett par :-)


Vitlök

Otålig är jag, mycket otålig och vill ha resultat snabbt, synligt resultat. Synliga resultat existerar inte när vitlök odlas. Visst har blasten vuxit men det gjorde den väldigt snabbt sen har det inte hänt något om går att se. De växer ju under jorden... Men jag gjorde upptäckten att jag planterat dem för tätt!! Så då kunde jag ju dra upp den som hade minst plats och fick då se att de växer.

Den är inte stor, utan mycket liten. Men de växer :-) och gott luktar den också! Fast nu har den flyttat till komposten.


Tisdag

Gårdagens förmiddag spenderades med att först svära över regnet då jag ville gå ut och gå men blev väldigt misspeppad av vädret. Idag har jag däremot varit ute och gått, i 1 hel timme :-)

Gårdagens eftermiddag spenderades på Marieberg och Ikea. Bland annat detta fick föjka med hem:

Ett par jeansshorts till Elmer och en bok till Elisia. Tanten som har ritat i boken har jag jobbat med för många många år sedan. Sen blev det lite andra saker också.

Kalas och städning

Igår var det kalasdags och halva tjocka släkten fick träffa Sasha för första gången, hur söt som helst! Fast jag tyckte lite synd om henne också. Helt plötsligt få träffa en massa främlingar som tittar och känner på henne. Att vi pratar ett helt annat språk än vad hon är van vid gör nog inte saken lättare. Lägg till en tidsskillnad på det också...Men hon var en riktig pärla och vad jag hörde så gnällde hon inte när folk tog sej en titt. Att vara med på bild, iallafall i min kamera, var hon däremot inte lika pigg på. Inte så att hon skrek eller så utan hon vände helt enkelt bort huvudet.

Annars så var det som alla andra kalas. Det pratades, fikades och sjöngs. Och Elisia bosatte sej på studsmattan. Först tjatade hon på mej om att studsa, och ja, jag skriver tjatade för frågade gjorde hon först och jag följde med. Men då jag inte vill studsa hela tiden så tjatade hon sen. Och hon tjatade på andra också. Morfar bland annat.

När morfar lyfte ner henne (tårtadags eller nåt då) så ropade hon: Nej, nej, nej jag vill inte!! hon ville hoppa mera...

Och när vi skulle åka hem skulle hon inte med, och då dög helt plötsligt Eriks armar. Alla armar utom mina...Mina dög inte då hon vet att då bär det av mot bilen. Men till slut så fick jag inte henne där och jävlar vad arg hon var! Hon skulle sova över hos mormor, vilket hon ska få göra men när mormor är ledig.

Dagens måndag har gått i städningens teckan. En riktig städerska har jag varit idag, fast någon riktig städoutfit har jag inte fått av karln. Kort kjol, förkläde och dammvippa ska det ju vara egentligen...men det gick att städa ändå. Först dammsög jag de "offentliga rummen" (i skrivande stund inser jag att jag glömde badrummet...) det gör jag rätt så ofta nu för tiden men jag har putsat fönstrena!!! I över två år har vi bott här och det här är första gången de blir rengjorda. När vi flyttade hit var de inte heller nyputsade då vi böt lägenhet och hon som bodde här innan föreslog att vi skulle skippa fönsterputsandet då det var fel säsong. Då det innebar att vi fick mindre att städa vid flytten gick vi mer än gärna med på det. Så det var länge sedan de blev putsade...Men nu kan vi iallafall se genom en del fönster. 2 fönster är dock kvar och för att putsa det ena måste vi flytta på soffan så jag är rädd för att det kommer att ta tid.

Tittar på "en unge i minuten" är jag konstig om jag säger att jag känner sug efter lustgas? Gillade inte alls lustgasen när jag fick Elisia men när jag fick Elmer klickade vi helt perfekt! Om någon är gravid och vill ha sällskap under förlossningen så följer jag mer än gärna med! Då jäklar ska jag tjyva lustgas!!

Jag i mina snygga strumpor som suger lustgas för glatta livet! Helt sjuk egentligen, idag kommer jag inte alls ihåg hur ont jag hade när jag satt där, för ont det gjorde det, men jag kommer ihåg det härliga ruset jag fick av lustgasen :-)


Gubben Findus och promenad på landet

Det har råkat bli ett dubbelinlägg nedan men det får ni leva med.

Denna dag har tillbringats ute på landet och vi (jag & barnen) har allt vad vi har kunnat andats och andats så mycket som möjligt för att få i oss så mycket ren(are) luft som möjligt. För luften på lander är fan så mycket fräschare att andas än den inne i stan.

Ute på landet, hos syter Madde, gick vi iallafall en lång promenad, Elmer låg i vagnen och Elisia varvade med att åka Antons vagn, sitta med Alexander i hans vagn eller sparka på Idas sparkcykel med mej. Skoskav hade jag innan och det har jag fortfarande. Promenaden gick mot Ankis Magasin, där det finns en massa inredning i lantlig stil till bra priser, inte hutlösa som mer centrala butiker har. Syster Sofia med barn var också med.

Ikväll har jag varit själv med barnen då Robban är på Metallsvenskan...Och jag måste säga att jag börjar bli riktigt haj på det! Kvällen har flytit på hur lugnt som helst. Det jobbigaste har varit att Elisia har ropat efter mej 3-4 gånger, med tanke på hur jobbigt det ibland kan vara att bara lägga ett barn så har detta kännts som en barnlek. Elmer börjar även bli bättre och bättre på att somna själv och det tackar jag för. Då allt detta känns så bra så känner jag mej nu mer än redo för barn nummer 3. Tyvärr delar inte Robban den uppfattningen.

När Elisia nattas så läser vi alltid en saga och de senaste kvällarna har det varit Pannkakstårtan som gällt. Ni vet med Pettson och Findus. Det är en mening som Elisia alltid tycker är lika tokig, och jag kan bara hålla med. Ett bar har inte lika utvecklat språk som vuxna så jag har full förståelse för att hon missuppfattar den och bara skrattar åt min "felläsning". Jag skulle gissa på att människor med svenska som andra språk också skulle reagera.

Gubben Findus?

Imorgon är det dags för kalas för mor min och då ska jag (och alla andra) äntligen få träffa Sasha!! Brors dottern :-) Barnets mamma är också med och det ska bli kul att träffa henne med!


På bild

Shoppat har jag och nu får ni se det på bild

Skor från Din Sko, Elmers kalsonger från Polarn o. pyret, resten är från HM :-)

Om man ska tro kommentarerna så köper jag tydligen mycket kläder...ändå har jag aldrig något att ha på mej, då kan jag ju inte köpa så mycket? Men imorgon på mammas kalas vet jag vad jag ska ha på mej - den blå klänningen :-) även Elisia säger att hon ska ha en av sina nya klänningar på sej, de har tyvärr inte fastnat på bild då hon skulle ha en på sej på en gång och fläckade ner den lika snabbt som den kom på. Då skulle hon ha på sej den andra...Nu ligger båda två i tvättmaskinen, den ena tvättas för andra gången, av någon anledninge vägrar hon ta på sej kläder med minsta lilla fläck och det beror inte på mej om nu någon tror det. Vad det beror på vet jag inte.


På bild

Shoppat har jag och nu får ni se det på bild

Skor från Din Sko, Elmers kalsonger från Polarn o. pyret, resten är från HM :-)

Om man ska tro kommentarerna så köper jag tydligen mycket kläder...ändå har jag aldrig något att ha på mej, då kan jag ju inte köpa så mycket? Men imorgon på mammas kalas vet jag vad jag ska ha på mej - den blå klänningen :-) även Elisia säger att hon ska ha en av sina nya klänningar på sej, de har tyvärr inte fastnat på bild då hon skulle ha en på sej på en gång och fläckade ner den lika snabbt som den kom på. Då skulle hon ha på sej den andra...Nu ligger båda två i tvättmaskinen, den ena tvättas för andra gången, av någon anledninge vägrar hon ta på sej kläder med minsta lilla fläck och det beror inte på mej om nu någon tror det. Vad det beror på vet jag inte.


Klädinköp

Från och med 1/4 skriver jag som sagt ner hur mycket kläder jag handlar och vad det kostar, för att se hur stort klädkontot är per år och tanken är även att jag ska göra en miljöinsats och handla mindre. Det gjorde jag tyvärr inte igår...

6 linnen -- 319.- (nytt)
2 klänningar -- 598.- (nytt)
2 par strumpbyxor -- 99.- (nytt)
3 t-shirts -- 90.- (nytt)
1 par skor -- 199.- (nytt)

Underkläder -- 547.- (nytt)

Och så har jag ett paket från HM som jag inte hunnit hämta ut än så då kommer det plussas på ännu mera...


Bra, jättebra och kaos

En torsdag i variationens tecken. Dagen började hur bra som helst, fortsatte jättebra och blev ännu bättre för att sen sluta i kaos...

Till att börja med så fick jag iväg Elisia i tid till förskolan, oftast så brukar vi få springa dit och ändå kommer minst 10 minuter sent...men idag var vi i tid! Sen gick jag hem och åt en kort frukost och efter det gick jag en promenad med Elmer. En bra start på dagen.

Efter promenaden fortsatte promenerandet upp på stan, denna gång med Robban, anledningen till det var att jag behövde nya underkläder. Under och efter graviditeten med Elisia märkte jag ingen större förändring med kroppen, den turen hade jag inte nu. Hängtuttar here I come! Så nya bhar behövde införskaffas och är nu införskaffade. Sen blev det lite t-shirt, linnen, en klänning och 1 par skor också, Elisia fick 2 klänningar och Robban köpte sej 3 skjortor. Vet inte riktigt vad som har hänt med honom men helt plötsligt så ska alla kläder vara färgglada? Det skulle det inte vara när vi träffades men jag klagar inte för livet blir mycket roligare med lite färg. En skjorta ser dessutom ut som en riktig Ove Sundberg skjorta. Ni vet Ove från Solsidan.

Väl hemma åt jag och Elisia glass och senare lagade Robban mat. Livet kunde inte blir bättre!

Men sen var Robban tvungen att åka iväg och till en början såg det ut att funka. Elmer sov en kortis och då passade jag på att duscha Elisia sen vaknade han när hon badade. Han fick då äta lite och satt han i babysittern medan jag grejade lite och inväntade klockan så att det skulle bli dags för nattning. Nattningen startades med ny blöja och pyjamas och sen lite mera mat. Han åt hungrigt och snällt och somnade lite till och från i min famn och precis när jag skulle resa mej och lägga honom hände det - raketspya deluxe! ÖVERALLT!! På honom, på mej, i soffan, på golvet, på bordet och på Robbans dator...Kaos. Som toppen på moset så ropade Elisia i samma ögonblick att hon ville upp ur badet.

Efter det var det bara att torka av datorn, duscha Elmer, moppa golvet, torka bordet, göra kvällsmat till Elisia (idag ville hon ha gröt och mjölk att dricka), göra ny mat till Elmer, blöja och klä Elmer och sen natta honom igen, han somnade snällt, sen natta Elisia. Efter det röja en massa (så går det snabbare att dammsuga imorgon) och sen äntligen fick jag duscha! Det var skönt. Nu sover barnen och jag njuter av tystnaden.

Madde: Jag är helt övertygad om att det faktiskt finns statliga pengar till att förverkliga mitt förslag angående föräldrapenning, det är en prioriteringsfråga.


Det blommar

Plantorna blommar! Nästan alla paprikor och chilisar är på väg att blomma och på några tomatplantor har det kommit blommor :-)

En tomatblomma, det som har växt upp och kommer bli blommor på paprikorna och chilisarna var omöjligt att få bra på bild. Iallafall med min kamera...

Madde: Varför ska jag pollinera paprikorna och chilin? Gör inte humlorna och getingarna det? Chili har jag dessutom hört pollinerar sej själva...

Mitt förslag om föräldrapenning

Idag har vi varit ute och gått. Och jag fick med Robban, inte helt vanligt men det börjar bli vanligare. Den dagen han börjar jobba kommer jag bli knäckt, det är så jäkla skönt att ha honom hemma! Helt plötsligt så har vi tid för varandra, inte bara jobb jobb jobb och jobb och när vi sen kommer hem så är vi för trötta för att orka med varandra. Livet nu är underbart!

Om våra kära politiker vill göra något för småbarnsfamiljer så är mitt förslag fler föräldradagar och att slopa det här med "10 pappadagar", dvs vi föräldrar får själva välja hur många dagar vi vill ta ut tillsammans, hur länge vi vill vara hemma båda två. Jag tycker att till varje barn borde det vara 600 föräldradagar. 300 till varje förälder, 100 dagar låsta som var och en måste ta ut själv, de andra 400 får vem som helst bruka. Vill vi föräldrar vara hemma 300 dagar tillsammans så ska vi få vara det. Jag är helt övertygad om att skjilsmässorna/separationerna bland småbarnsföräldrar skulle minska. Detta ökar ju även chansen för föräldrar, en eller båda, att gå ner i arbetstid när barnen är små. Jag är helt övertygad om att både vi vuxna och barn skulle må bättre av det. I mitt förslag så kommer det heller inte att finnas några lägsta nivå dagar, en lägsta nivå ska självklart finns för dem som inte har hunnit arbeta, men för mej som har arbetat, varför ska jag få leva på 180.- (-skatt) om dagen för?

Nu kan ju ni tro att mitt förslag är för att jag ska få vara hemma längre och självklart vill jag det. Men framförallt så vill jag att fler ska få chansen att vara hemma länge tillsammans. Tiden vi har tillsammans är det allra viktigaste.

Dagens outfit

2011-05-10

En stor dag idag - Elmer har för första gången haft kläder från Villervalla på sej!! Body och tights därifrån, strumpos från HM.


Mosjöbesök

blogg.se strular - surprice...Men men jag skriver på så får vi se vad det blir. Full fart idag var det. Eller kanske inte, men jag har vant mej vid att inte ha några tider att passa och bara ta det lugnt. Ta dagen som den kommer helt enkelt! Helt underbart :-) Jag och tider att passa connektar inte riktigt.

Jag var iallafall och hälsade på på jobbet idag, och jag hade sagt att jag skulle komma mellan 9.30-10.00 och straxt före 10 var jag där (jag höll tiden!!!). Trevligt var det och det var kul att se hur mycket barnen hade vuxit! De yngsta barnen har utvecklat pratet jättemycket på de 2 månader som jag varit borta, och så var de lika goa som alltid :-)

Efter det bar det iväg till Marieberg för att införskaffa lite presenter till några som äntligen ska komma till deras nya hem. Och jag har sagt det någongång förut men det tåls att sägas igen - att släppa in mej i en affär med barnkläder tillsammans med en plånbok är som ett inträde till kändislivet - Lyxfällan here I come! Nä riktigt så illa är det inte, men hålen i händerna blir lite större när det gäller barnkläder. Så från enbart presenthandlig så blev det lite till Elmer med, 56 är numera för litet så det är 62 som gäller och det väl bara en tidsfråga innan även den storleken är för liten. Vad som köptes till honom får ni se en annan dag för kläderna ligger i garderoben och jag är för lat för att resa på mej.

Sen snabbt hem till mamma och pappa för att lämna en bilbarnstol och väl där så satte jag mej i solen och mamma i skuggan med Elmer och helt plötsligt så var klockan för mycket jag och var tvungen att snabbt, olagligt snabbt...Men jag kom fram staxt efter chefen så det var godkänt! Vad jag däremot anser vara icke-godkänt är den pissdåliga löneförhöjningen jag fick! 2% är allt annat än ok, är det ens tillåtet att ge så lågt? Måste kolla lite avtal känns det som.

Efter det äntligen hem!! Sen har vi bara haft det mysigt denna eftermiddag. Jag och Elisia har planterat om de sista tomaterna i större krukor och även 2 chiliplantor fick större krukor. Upptäckte igår att en tomatplanta börjat blomma och idag såg att 2 eller om det var 3 till har blommat. Bland paprikorna och chilin är majoriteten på väg att blomma också. Måste säga att jag är riktigt stolt över mej själv :-) Sen sådda jag några fröer för bara några veckor sedan och då de ligger så mycket efter i utvecklingen tänkte jag att plantorna borde gå lite omlott med varandra. Men om det blir så återstår att se. Sådde sallad gjorde vi också. Får se om det blir något av det. Bild kanske kommer någon dag om jag kommer ihåg.

Det var allt för idag, nu ska jag läsa syster Sofias blogg för att se vad hon har pysslat med denna vecka. Funderar som sagt också på att visa upp ett pyssel en dag i veckan för att få fart på mej och avsluta alla mina projekt. Det ska jag börja med, när filten jag stickar blir klar. Det går tyvärr inte alltför snabbt...


Söndag

Kaos är mitt ord för förmiddagen...Allt överallt och på en gpng och det hela slutade med att Elmer serverade en raketspya över hela honom och mej. Efter att jag ckeckat läget med soffan, som klarade sej, torkat upp på golvet så fixade jag in mej och Elmer i duschen. Efter en liten stund gjorde Elisia oss sällskap och det blev då ett bad för oss 3. Elmer övade på att få vatten över huvudet och sen på att flyta. Det var kul i några minuter sen var det inge kul längre så då gick vi upp.

Sen var det matdags för båda barnen och efter en massa spring hit och dit så åkte vi iväg mot Askersund. Där träffade vi Ylva, Ingvar och Kristoffer. Anledningen till detta var att Ylva idag fyller 60. Till Askersund skulle Elisia ha med sej sin cykel så att hon fick visa farmor hur snabb hon blivit på cykeln, och cykla det gjorde hon. Åts bulle och glass gjordes det också.

Sen lika snabbt hemåt, med en liten paus på IKEA, där det inhandlades en duschhylla, så nu ska vi förhoppningsvis slippa uthällda schampoflaskor m.m  när Elisia badar. Jag passade även på att fixa 5 nya krukor av halvstor modell. Jag har några tomatplantor och chiliplantor i små krukor och de börjar se lite halvdöda ut med jämna mellanrum. Så någongång när jag får tid ska det planteras om lite.

Efter det hockey och nu dags att byta lakan, kul söndagskväll. Sen börjar försöken med att få Elisia i säng...Hela veckan har hon roat sej med att somna sent - sent!! och idag sov hon även när vi åkte till Askersund så risken finns att hon är vaken halva natten. Snart börjar projektet duscha-bada-äta-sova Elisia.

Men först lakansbytet. Kanske kan jag få tid till att sticka ikväll? Hoppas det.


Lördag

Fint väder idag! Haha vilken dålig öppning...Men fint väder har det varit och jag är inte alls den som tycker det är kul att gå till lekparken men dagar som idag funkar det!!

Förmiddagen bestod av lekparkshäng för mej, Elisia och Elmer. Där träffade vi granntanten som var där med sina barnbarn, som vanligt har hon 100 historier och berätta. Det tråkiga är bara att hon pratar så snabbt och med brytning så jag förstår typ hälften.

Idag berättade hon om, jag tror det var hennes föräldrar, men det kan ha varit om någon annans föräldrar. Iallafall så hade fadern i familjen varit i Tyskland under stora delar av andra världskriget, 3 år tror jag det var, sen kom han iallafall hem. Livet rullade på och han pratade om att han ville flytta till Tyskland (de bodde i Ryssland) och det tyckte modern i familjen var okej. Sen en dag var han ute och hon tvättade, och upptäckte något hårt i en skjortkrage. Hon sprättade upp kragen och i kragen var det ett foto av en liten flicka. När fadern kom in igen så frågade hon vad det var för en unge, svaret som kom var att det var hans unge. Han hade ynglat av sej under krigsåren men en tyska. Då sa modern bestämt nej till att flytta till Tyskland. Sen pratade de aldrig mer om barnet eller Tysklandflytten. Modern valde att glömma och förlåta för familjens skull.

Hade Robban gjort något liknande hade jag aldrig förlåtit honom.

På eftermiddagen så gick jag och Elisia ut då hon ville träna på att cykla (när vi var i lekparken var en dagiskompis där som cyklade som bara den). Riktigt bra gick det, snabbt kan hon numera cykla (efter det att Robban skruvat fast stödhjulen ordentligt och rakare än vad lillebror gjorde förra sommaren). Det hon behöver träna på att start och stopp. Ofta får en vuxen putta lite fart i början och bromsa gör hon genom att sluta trampa, ibland försöker hon även att sätta ner en fot, att trampa trampan bakåt har inte riktigt kopplat än. Förhoppningsvis gör det det snart.

Det var allt för idag och imorgon fyller barnens farmor 60 år. Deras mormor fyller fortfarande 25 och jag fyller numera alltid 23. Lite lustigt det där med åldrar...Grattas ska hon göras iallafall och hur får hon märka själv :-)

De underbara små liven sover och jag ska poppa popcorn sen ska jag och Robban titta på Solsidan.


Mina underbara älskade barn!!


Fredag

Den här dagen har inte bjudit på mycket. Det bästa som hände hände inatt - Elmer sov enda till klockan 3 inatt innan han vaknade och ville äta första gången. Den stora missen för mej är bara att jag var inte trött igår kväll så jag gick väl inte och la mej förrän sent någongång.

Sen hann jag lagom somna om efter matningen så vaknade Elisia och var kissnödig. Sen vaknade hon igen vid 6 och var hur ledsen som helst så för att få sova la jag henne mellan mej och Robban så somnade vi om allihopa.

Vid 7 vaknade Elmer och ville äta igen, och de senaste dagarna har han somnat om när han har ätit vid den tiden under förutsättningen att han har fått sovit hos oss. Nu var det ju redan trångt då Elisia låg hos oss, så för att lösa det hela la jag mej själv och Elmer så att vi låg skavfötters med Robban och Elisia. Den sistnämnda låg så nära den förstnämnda som det var möjligt.

Men den lilleplutten ville inte somna om. Han åt och blev sen förbannad när jag la ner honom, och blev ännu mer förbannad när jag försökte få i honom mer mat - det brukar annars funka när det är matdags. Förklaringen till det kom sen...blöjan var full med kiss och ibland vill han inte somna om då så jag gick upp och bytte. När blöjan väl var av passade han på att göra en stor hög på skötbordet. Jag torkar och plockar bort bajset och lägger en ny blöja under honom, vad händer? Jo han skiter igen. Bajsa på skötbordet är favoriten. Och det klagar jag absolut inte på!! Betydligt fräschare att ta reda på än massa utsmetat bajs i hela rumpan.

Jag gjorde en smart grej denna kväll när han somnade. Jag tycker han somnar bäst när han ligger i spjälsängen och jag har en hand på honom, rätt högt upp så att jag även kan hålla i nappen så han inte tappar greppet. Då brukar han även passa på att krama om min hand och sen får jag stå och lirka loss den med risk för att han vaknar. Ikväll mellan min hand och honom så la jag en liten nalle och när jag lirkade mej loss så la jag hans händer på nallen så att han har något att hålla i trots att jag inte är kvar. Hittills har det funkat - han sover iallafall!!

Elisia den lilla busan har varit en riktig anti-frukt-och-grönsaks-tjej. Det har bara varit banan och preiodvis majs eller ärter som gällt för henne, men nu har det hänt något...

...äpple har fallit damen i smaken :-) Det har varit på gång ett tag men då har det varit en tugga då och då, men nu tuggade hon i sej ett helt äpple!!

Det här inlägget tog tid att skriva...Först paus för att fixa välling till Elisia, sen paus för att natta henne. Lagom när hon är nattat så vaknar Elmer och vill äta ännu mera!! Han åt massor förut och nu suger han i sej ännu mera!! Bra tycker jag då kanske han sover till 3 inatt igen, själv planerar jag att sova så fort han och Elisia har somnat. Min tanke var att jag skulle sticka lite innan jag somnar men klockan har blivit för mycket inser jag...


Massage

Bra natt inatt och en pigg mamma idag. Eller så pigg som jag kan vara, lite trött är jag typ jämt. Min gissning är att det beror på alla dessa måsten som jag inte tycker om någonstans och som jag ser hela tiden =(

Idag har jag iallafall struntat i dessa måsten och åkt iväg och fått massage, en deluxe sådan. Skönt var det man kanske inte så deluxigt som jag föreställt mej. Ryggmassagen var helt underbar men resten av kroppen hade nog klarat sej bra ändå. Nästa gång blir det bara ryggen. Jädrans vad ont det gjorde när jag tryckte på skuldrorna... Friskvårdskuponger är bra.

Efter massagen var det full fart iväg på cykeln till banken där det pratades sparande och sepnderande. Sparande till barnen och spenderande för mej och Robban. Att vi har planer på att spendera heter hus/radhus/sommarstuga vad vi nu behagar hitta. Den som lever får se.

En helt annan sak jag har funderat på är att göra som min syster. Varje tisdag visa upp något alster som jag har gjort, stickat eller virkat, eller något helt annat. Jag har tänkt på det, och tänkt lite till. Problemet är bara att jag kommer inte hinna färsigställa något varje vecka och trots att jag har en del saker klara så jag kan ju inte leva på "gamla meriter" hur länge som helst därav att jag inte gjort det hittills. Men å andra sidan så kanske jag då får fart och faktiskt färdigställer mina projekt. Min projekt har en vis förmåga att gå ruskigt fort första halvan men sen går det bara saktare och saktare...Kanske jag då klarar av att avsluta det påbörjade?

Nu är det iallafall dags för en dusch, jag känner att jag måste få bort all olja...

En dag i motionens spår

Denna dag råkade gå i motionens tecken. Till att börja med var jag ute och gick i 1 timme och 1 kvart om jag inte minns fel. Min tanke med den promenaden är att den ska återupprepas varje dag i hopp om att få lite rutiner på Elmer, de senaste två nätterna har han inte velat somna om när han ätit på natten och jag inbillar mej att rutiner råder bot på det. Det hjälpte iallafall på Elisia. Nu var Elmer så rolig och tyckte det var roligare att ligga och snacka för sej själv i vagnen var roligare istället för att sova. Det ska jag också råda bot på. När det är sovdags så hängs en filt över suffletten.

Sen var det dags för oss båda att äta. Sen hämta Elisia och sen ännu mera motion. Simning. I liten pool. Så det blev inte alltför mycket träning där men bättre lite än inget alls.

Att jag ät fruktansvärt otränad märkte jag både när jag var ute och gick och när jag simmade. Med promenaderna ska jag skärpa mej. Fast imorgon blir det ingen förmiddagspromenad för då ska jag på massage. En lyxig sådan - helkroppsmassage, inkl hand- fot- & ansiktsmassage, totalt 105 minuter. Jag ska bara njuta.

Njuta ska jag förhoppningsvis göra nu också då det är tyst från båda sovrummen. Elisia har varit en mardröm att få i säng hela veckan och har inte somnat förrän 10. Men idag var hon aningens tröttare än vanligt (jag gissar på att jag bör tacka badet) och så hotde jag med att slänga hennes båt (en stor kartong). Elmer har ätit massor och sen legat och blivit förbannad i sängen och inte alls ens velat överväga att snutta på nappen. Han fick mer mat och däckade i mitt knä, för att sen vakna när jag reste mej upp. Helöppna ögon hade han när jag la ner honom i sängen men hittills har det varit tyst. Hoppas han somnar.

Vill inte att ni ska bli oroliga nu när jag skrev att jag motionerat lite, jag har nu på kvällen ätit både glass, popcorn och chips. Och druckit ett glas cola.

Nu dags att läsa bloggar och sen sticka.


Bilder

Nu sitter jag vid rätt dator. Fotograten heter Erik och har tyvärr ingen hemsida...

Och så en bild som jag har tagit (skulle gissa på att det syns på kvalitén).

Alla barn kan ha rosa.


Måndag

Denna dag har "bjudit" oss på tvättning, tvättats har det gjort i stora lass!! 11 maskiner om jag räknat rätt och dess finns mer i tvättkorgen. Att inte det blev tvättat beror på att det var så lite i respektive färg så det blev inte ens i närheten av en halv maskin. Så nu hänger det tvätt överallt...och trots att jag vikt massor och lagt in det vikta så finns det en hel del kvar. Och vad än värre är, så är tvättningen så jäkla otacksamt! Det spelar ingen roll hur tom jag gör tvättkorgen lik förbannat så fylls den på ändå! Hela tiden! Min ena syster sa för ett tag sedan (fast jag tror inte det var hon som kom på det utan nån på ansiktsboken) "Att städa när man har barn är som att skotta snö när det snöar", precis så känner jag med tvätten, och städningen också. Snöskottning är inget jag lider av då jag bor i lägenhet.

Nu till något helt annat.

En som jag jobbade med för länge sedan på det underbara lagret Axfood sa att det första barnet tar man miljoner kort på och det andra barnet har tur om han/hon överhuvudtaget blir fotad. Lite så är det här. Självklart har jag tagit kort på Elmer, men inte i närheten av vad jag gjorde på Elisia! Det ska jag skärpa mej på nu när jag är färdig med kursen, kanske det beror på kursen att jag inte har tagit på mycket bilder på honom?

På kalaset i lördags tog iallafall systers man Erik kort på mina barn. Tyvärr så sammarbetar inte denna dator med mej så ni får inte se dem idag. Men min tanke är att det ska till en ny design här på bloggen, jag kan ju inte påstå att det är så mycket gjort med den hittills, och då ska de bilderna med.

Idag lämnade jag även in den sista tentan!!

Valborg

Igår var det valborg och det firades med att fira Anton som fyllde 5 år, jag bjuder inte på en enda bild därifrån då jag inte hade någon kamera med mej. Min kamera börjar dessutom säga upp sej, avtryckarknappen börjar bli seg, kan bero på att Elisia har använt kameran. Så nu är det nya hallmöbler och en kamera som jag vill spara till.

Bilder från kalaset kommer nog däremot båda systrarna att bjuda på, här och här. Erik gick runt med sin värstingkamera och lyckades få riktigt fina bilder på mina barn så så fort jag får tillgång till dem ska jag mejla bloggdesignaren så kanske bloggen ser lite roligare ut sen, nu ser den inte alltför kul ut.

Innan vi åkte till kalaset igår så stannade vi vid en stor leksaksaffär för att köpa present till Anton och för att slippa tjat så sa jag innan till Elisia: Vi ska bara handla till Anton. Det hjälpte, för inte ett enda tjat därinne om att hon ville ha något, så bara för att hon var så duktig så köpte jag ströglitter och limglitter till henne. Det ville hon pyssla med direkt när vi kom hem men då fanns det ingen vuxen som kunde hjälpa henne och heller ingen som såg henne så hon gjorde det själv....Resultatet var en massa glitter på golvet som sen fick åka in i dammsugaren. Nu vet förhoppningsvis Elisia att hon ska vänta tills någon vuxen kan vara med henne för det var inte kul att se glittret åka in i dammsugaren. Idag har jag lovat henne att vi ska måla med flaskfärg så hon kan strö glitter över.

Sen grillades det och efter maten gick jag, Elisia och Elmer och tittade på elden. Eller Elmer såg inte så mycket för han låg nedpackad i sjalen och sov som en liten prinskorv. Elisia och jag tittade som bara den och sen gick vi hem och hämtade pengar. Jag hade ju missat helt att det skulle finnas hoppborgar och lotter m.m och det ville ju Elisia självklart hoppa, och dra i snören och få gosedjur. När pengarna var hämtade och biljett köpt och hon skulle hoppa så vågade hon inte hoppa utan mej...Tur att vi lämnade Elmer hemma när vi hämtade pengar så jag kunde hoppa, jäklar vad jag hoppade!! Passade även på att visa Elisia hur hon ska göra för att hoppa in i väggen, grejen var att vi hoppade i den misnta borgen och jag är ju lite större än ett barn - hela borgen skakade...Men den stod kvar och sen testade även Elisia. Hon hade skitkul!!

Efter det var det hockeydags och då fick vi vara med om det historiska ögonblicket då Sverige för första gången får stryk av Norge i hockey. Det gäller att se det positiva i det hela och historiska ögonblick är alltid roliga att vara med om.

Nu är det dags att städa Elisias rum, leksaker och glitter överallt, sen ska det målas eller så går vi till lekparken.


RSS 2.0