src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2240751/images/2011/stina2c_148090509.jpg">

Magbild

Då var det äntligen en magbild tagen, med en ovillig fotograf. Spegeln är bortmöblerad men med tanke på oviljan hos "fotografen" att ta bilder så kommer den nog att möbleras tillbaka. Han den där jag bor med tänkte att han skulle ligga ner i sängen och ta kort. Resultatet blev också därefter...Till slut så fick jag honom att halvresa sej och då lyckades han iallafall åstadkomma denna bild. Själv känner jag mej inte ett dugg pigg utan väldigt trött och glåmig, därav att bilden fokuserar så på magen. Jag får hela enkelt ta och sminka upp mej någon dag och ragga upp en lite mer villig fotograf. Om du känner dej villig så säg till :-) Skulle vilja ha lite bilder enbart på magen också och det är typ omöjligt att fixa själv. Iallafall för mej.

Som sagt vill du fota en gravidmage så är jag mer än villig att modella :-)
v. 31+3

Om Bertil kommer som beräknat borde det bli 2 månadsbilder till (försöker ta en bild i slutet på varje månad) och så blir det förhoppningsvis någon precis innan vi åker in.

Ylva: Självklart kommer Robban vara med på förlossningen, det är ju han själv som väljer att avstå från att festa. Det jag menade är att en del som han umgås med kommer inte att förstå att det är hans eget beslut utan kommer tro att det är mitt beslut. På honom lät det som om han knappt skulle festa på sin egen 30-årsfest, vilket jag tycker är självklart att han ska göra! Det är ju inte alltför ofta man fyller jämt...


Det här med röster...

...är lite lustigt!

Sitter och tittar på nåt barnprogram på barnkanalen och helt plötsligt så hör jag Buzz Lightyear trots att det inte är Toy Story. Likaså såg jag för länge sedan en film, Nattbuss nånting hette den, den var inte ens tecknad och ändå så hörde jag Buzz hela tiden!!

Sen är det någon reklam på radio, där är Teddy med och pratar (Teddy är jordgubbsbjörnen som har utsett sej själv till diktator på Solsidan i Toy Story 3, för den som inte vet). Teddy pratar om långa falukorvar eller vad det är, tror att det är någon bilreklam.

Jättekonstigt.


Shoppat

Mariebergsbesöket gjorde att E:s garderob utökades lite grann, till den enorma summan av 65.- presentkort och rea is the ting!

Allt från Pop. Overallpyjams har E fått dille på så den har suttit på hela dagen. Hellre det än favoritoutfiten nakenfis som det ofta brukar vara :-)

Sen har operation nappavvänjning påbörjats fr.o.m nu finns en napp i sängen och en dagisnapp. Hon har nu även visat att hon kan somna med den i sängen.

För att den inte ska "försvinna" så sitter den fast i sängen. Tyvärr är det just nu hon ligger och sover, 16,14 en söndag - inte optimalt! Om 10 minuter går jag och väcker henne. Hon kommer bli arg.


60 dagar kvar

60 dagar kvar till beräknad förlossning :-) Så om jag hade fått min graviditetspenning beviljad så hade jag jobbat sista dagen imorgon. Nu blev det inte så. Överklagan skickade jag iväg i torsdag så den har de knappast hunnit beslutat något om. Lever på hoppet om att få ett positivt besked i slutet av nästa veckan, alternativt veckan efter det. Lever även på hoppet om att läkaren tror på mej om hur tungt det faktiskt är så jag får någon form av sjukskrivning, iom att GP inte blev beviljad på första försöket.

Det gör ont i mej och livet känns tungt :-( Men jag lever på livets goda ting, imorse fick jag en välbehövlig sovmorgon!! Vaknade straxt före 10 av att jag var kissnödig...annars brukar E kunna väcka mej ett antal gånger när jag har sovmorgon men inte idag :-)

Och imorgon ska jag äntligen få jobba med bästaste Siri!! De jag redan jobbar med är också bästaste :-)


Livets underbara ting :-)

Hittade en underbar liten lista i en blogg nära dej. Jag var tungen att sno den!

* Att få vara med sin familj.
* Att ljuset stannar lite längre för var dag.
* Att att sätta sig ner när man städat klart.
* Att andas in doften av nyslaget hö.
* Att gå in i ett kök där det doftar nybakat.
* Att få tända grillen första gången på sommaren..
* Att krypa ner i en renbäddad säng.
* Att få en mjuk mule som snosar lite på kinden.
* Att det kryper upp en spinnande katt brevid mig i soffan.
* Att byta till vårjackan utan att frysa.
* Att få bada en varm sommardag.
* Att gå en promenad när solen skiner.
* Att få tid till att läsa något bra, eller få tantpyssla en stund.
* Att få känslan av att det man gör är bra!

Jag har plockat bort några av sakerna Ann-Sofie skrivit som inte riktigt stämde på mej, två av sakerna handlade om mat...och sen har jag lagt till lite själv.

Sitter och lyssnar på E och Robban när de badar. För en liten stund sedan frågade hon Robban: Varför har killar snopp? Svaret hon fick var: För att det är så. Ibland undrar jag om han inte har någon fantasi, något roligare svar hade han väl kunnat komma på?

Var en kortis på Marieberg förut och fyndade på Polar o pyret. Riktiga fynd!! Betalade endast 65.- för massor av kläder till E. Presentkort och reakläder är en bra kombination :-)


Tung arbetsvecka

Då var en tung arbetsveckan äntligen slut!! Jäklar vad trött jag har varit!! Tror det är första hela arbetsveckan på över en månad? och innan dess var det också ett tag sen jag hade en hel arbetsveckan. Känner verkligen att kroppen säger ifrån. Det absolut jobbigaste är när barnen ska väckas, kombinationen gravid och då bärandes på ett barn inuti kroppen och sen bära på ett till barn är inte att rekommendera!! Ryggvärk, foglossning och sammandragningar är något jag känner av mer och ibland mindre hela tiden :-(

Överklagan till FK angående graviditetspenning är iallafall ivägskickad, så återstår det bara att se hur det går. Efter att ha läst på na.se i veckan där 2 gravida förskollärare, arbetandes på samma avdelning, sökt graviditetspenning fått resultatet att en fick och en fick inte får jag känslan av att det hela är en lottodragning. De hade skrivit samma saker i sin ansökan, så det känns som att det beror på vilken handledare man hamnar hos.

Skittungt är det iallafall och om det inte vore för att jag hade världens bästa jobb hade jag brytit ihop för länge sedan!! Nu bryter jag "bara" ihop hemma, för att jag har så jävla ont! Inte kul alls!

Insåg förut hur trött jag varit när jag började läsa bloggar som jag ivanliga fall läser dagligen - de hade skrivit hur många inlägg som helst!! Längtar verkligen tills Bertil kommer ut!!! Kom på förut att det enda som saknar är "toppen" till skötbordet som Erik ska bygga. Botten består av tvättmaskinen.

Jobbar på att få till en ny magbild imorgon. Har nu gått 31 fulla veckor, igår var det exakt 9 veckor kvar tills det är tänkt att Bertil ska komma ut. Men för mej får han gärna komma om en månad. Robban och jag hinner då har våran minisemester och han hinner fylla 30 och nyktra till ordentligt efter festen. Sedan väntar en nykter period för honom, iallafall så lät det som så på honom (skulle gissa på att en del tror att jag tvingar honom att vara nykter, att han själv vill, och därmed väljer, att vara kapabel att följa med till BB verkar en del ha svårt att förstå).


Fixade saker

Nu är barnvagnen hämtad, babyskydd inköpt (ska hämtas 07.00 i en kommun långt härifrån av Robban jobbarkompis), vaggan står inte på plats men den finns i närheten, kläder finns i massor, blöjor finns kanske inte till heltidsanvändning men det finns ett gäng. Så nu kan Bertil komma, eller är det något jag har glömt att fixa? Någon sådan där "måste-ha" sak, som bebisar promt måste ha annars kommer de att vara missnöjda resten av livet. Dessvärre är det 9 veckor och 1 dag kvar tills det är beräknat, så det lär dröja.

Här hade jag tänkt att bjuda er på en bild med den nya vagnen. Men vagnen ställde vi hos mina päron då deras källare är flera gånger större än vårat källarförråd och kameran blev såklart kvar hemma. Men bild kommer garanterat när Bertil är på plats i den.

Fler blöjor köpte jag igår också så nu väntar jag bara på att de ska komma. Med tur kommer de nästa vecka annars så dröjer de ytterligare en vecka då försäljaren har lyxen att åka till Sälen på semester. Men jag överlever nog då Bertil inte har kommit än. Skulle ha får för sej att komma ut typ nu skulle han ändå inte få använda tygblöjor på sjukhuset.

Min gissning är att Bertil antingen prickar in 1 april, eller lillebrors födelsedag 14 april. 31 mars är det tänkt att han ska komma. Han är välkommen tidigare :-) Jag har tänkt att försöka pricka in löningshelgen i mars. Känns bra att få ett barn som fyller vid löning, då borde han få lite dyrare presenter.

En överklagan till försäkringskassan är skriven idag och kommer skickas iväg imorgon. Lever på hoppet om att den blir beviljad då jag börjar få jävligt ont i både rygg och fogar.


Paket från HM...

...är alltid kul!!

Till E. Långärmad t-shirt, t-shirts, linne och 3/4-tights, i en av mina favoritfärger - aqua och gult, som honsjälv har börjat prata om som en färg hon tycker om.

Sen fick hon även ett par jeanshängsleshorts men de fastnade inte på bild då jag i fotandets stund inte hittade dem då hon har sprungit runt i dem halva kvällen. En favorit.


Till mej, ett par skor, aningens smala i modellen men tar jag en större storlek blir de på tok för långa...

Sen köpte jag även en bikini till mej som fick godkänt av Robban. Kände mej däremot lite "rolig" när jag provade den. En liten bikini och en bamsemage. Är glad att jag inte har stor mage mitt i sommaren. På bild fastnade den tyvärr inte då jag var för lat att gå de få metrarna till sovrummet och hämta den när det var fotodags. Gå själv ville den inte.

Så nu är min sommaroutfit fixad - bara kroppen kvar :-)


Mina odlingar

Nu har jag fått lite expertråd angående min paprikaodling. Jag lade ca 2-3 cm jord ovanför fröt - det var tydligen på tok för mycket!!! ½ cm skulle räcka gott och väl. Man ska ha riktmåttet att det ska vara två gånger så mycket mer jord ovanför fröt jämfört med fröets höjd. Dvs om fröt är 1 mm hög ska man ha 2 mm jord ovanför.

Så nu har jag skrapat bort jord. Väldigt försiktigt och i endast två av planteringarna såg jag fröet så där vet jag att det ligger kvar. I de andra 9 finns det en risk att fröet slängdes trots min försiktighet...Men istället för att slänga jorden så lade jag den i en ny odling. Körsbärstomat blev det nu och till den har jag bara ett tunnt tunnt lager jord ovanför.

Om något tar sej återstår fortfarande att se...Måste erkänna att jag lite otålig för sånt här! Jag borde odla sånt som växer upp till ett helt träd på en veckan eller nåt. Det är mer mitt tempo.

Nu dags att röja vardagsrummet samtidigt som jag tittar på handbollen som verkar gå åt skogen. Jag skulle gärna vilja lägga till att jag samtidigt ska äta choklad men den åt jag upp förut...


Alkoholist - javisst.

Fick det ärofyllda uppdraget att köpa öl till en herre när jag ändå var i krokarna. Hur kul är det att gå på Systemet och plocka på sej öl när man är såpass gravid att magen inte går att ta för något annat. Inte ett dugg kul. Innan det var dags att betala smög jag up dragkedjan i jackan så att det skulle synas lite mindre...Kändes mej som en smygsupare, hur dom nu känner...

Sen när jag kom hem blev jag upplyst om att jag visst köpt mellanöl. Henke får helt enkelt överleva. Tar man sej inte iväg själv får man ta det som erbjuds.

Fick visa leg idag med.


Odlar paprika

Igår roade jag och E oss med att plantera paprikor, hela 11 frön fick finna sej i att bli planterade. Någon av dessa borde ta sej, tycker iallafall jag. Men det återstår att se.

Nu var ju inte att odla grönsaker något miljömål 2011, men man kan ju göra mer saker för miljön än man satt som mål.

Först fyllde vi plastglas med jord, frö och vatten.

Sen fick de lite plastfolie över sej för att hålla sej fuktiga.

Tanken är nu att de ska få växa upp och bli större och i takt med att de växer så kommer de att planteras om i något större. Typ större kruka eller hink, och när det blir varmt så får de flytta ut på balkongen. Till er som kan, funkar det? Och hur stor kruka/hink behövs?

Sen undrar jag om de verkligen måste stå i ett fönster? Ser ju lite tråkigt ut...Så jag undrar om det räcker med att de står ljust någonstans?

Fröna som jag planterade tog jag direkt från en paprika, funkar det?

Om dettta funkar kan jag verkligen se hur miljön slår ett extra slag just för mej!! Att odla själv måste vara bland det mest miljövänliga man kan göra. Om man nu slopar allt vad konstgödsel med mera skit heter. Här kommer det att vattnas med urin och vatten, det bästa har jag hört.

Känner jag att detta kan funka så kommer det även att odlas tomater och kanske chili, har hört att det ska vara lätt. Kommer att bli en riktigt miljöguru med gröna fingrar om det går väl :-) Fast då kanske jag behöver en trädgård med växthus...

Madde: Jag som trodde ni hade tvättmaskin...


Innerblöjor

Bjuder er på lite bilder och info lite olika innerblöjor som finns, det finns dock mycket mycket mer!!

Till vänster är det en hemsydd (av mej) innerblöja i pocketmodell. Insidan är i fleece, fleecen ger barnen en torrare känsla, men inte lika torr som en pappersblöja, och baksidan är i frotté. Sen är det bara att stoppa blöjan med lite vad man vill som har bra uppsugningsförmåga.

Till höger ligger en blöja från Glimma, materialet består till största del av bambu, som enligt mej är ett av de bästa materialen! Suger upp hur mycket kiss som helst, dock så är denna blöja rätt så tunn så om man inte vill byta varannan timme så krävs extra inlägg. Nattetid hade E förut en av dessa blöjor + två extra inlägg av samma material tillsammans med ytterbyxa från Imse Vimse - läckte aldrig. Glimma finns tyvärr en kvar men blöjorna finns nu att köpa här.


Till vänster en innerblöja från Imse Vimse i flanell. Jag tycker att det är en mindre bra blöja men superbra som potträningsbjöla!! Att de är så bra i potträningssynpunkt är materialvalet - flanell ger ingen torr känsla utan när barnet har kissat så känner han/hon det på en gång. De är inte så tjocka så extra inlägg rekommenderas.

Till höger en innerblöja i prefoldmodell. Antingen viker man den och lägger i en ytterbyxa eller så använder man den som inlägg i en pocketblöja. Denna är i bambu från DreamNappy. Har ingen kommentar att lämna om den då jag aldrig använt den.


En till innerblöja i prefoldmodell. Denna i frotté. Syster M har testat den på lilla A och passformen funkade bra men A gillade inte materialvalet. Så fort han hade kissat så blev han kinkig. Det beror på att han helt enkelt kände av kisset. Hade syster M varit lite mer insatt så hade hon lätt tagit en sak och slaktat en gammal fleecefilt och lagt mellan A och blöjan.


Pågående projekt

Det stickas och virkas för fullt i det Erikssonska-Welinska hemmet, av den som heter Eriksson. Men den dära som heter Eriksson har lite svårt för att fullfölja projekten. Det finns massor av idéer i huvudet på saker jag vill göra, men att påbörja ett projekt och sedan fullfölja det överensstämmer inte alltid med vad jag vill. Ihop om att det ska bli bättring på det då jag faktiskt vill att saker och ting ska bli klara så lägger jag ut en bild på projekten här. Eller på två av fyra pågående projekt kommer det bild. Att det inte blir bild på de andra är att de har legat stilla så länge att det känns säkrast att skaka av dem på balkongen först. Det kommer garanterat att damma om dem, så lång tid tar det för en del saker att bli klara. Det tråkiga är bara att det är det som är till mej som tar lång tid att färdigställa :-(


Det övre ska bli en randig filt till E och det undre en randig filt till Bertil. Ja, jag gillar randigt :-)

Sen de projekten som inte har fastnat på bild är en tunika till mej (över ett år sedan jag började på den, nästan 1½ tror jag...) sen är det en filt som jag inte riktigt vet vad jag ska ha den till, känns som att jag måste komma på vad jag ska ha den till innan den kommer bli klar.


Hello Kitty och bebisbesök

Nystädat var det här :-) Härligt säger jag!! Helt sjukt vad denna lägenhet blir dammig, vet inte hur många gånger jag har dammsugit denna vecka...En nackdel med att vara hemma antar jag - det finns tid till att se all skit som faktiskt finns! I vanliga fall går jag med skygglapparna på tills dammråttorna är stora som sorkar. Men idag tog jag dem redan i musstorlek :-)

Igår var vi på Ö&B med uppdraget att köpa lite hygienartiklar, bland annat tandborstar. E hittade en som hon promt ville ha, att tandborsten hade en mössa gjorde längtan efter just den ännu större. Sen råkade det vara en populär barnfigur på den också, som jag inte tycker om!! Men hon fick den, heller Hello Kitty på en tandborste än på kläder, och risken finns, tror jag, att om jag säger nej till allt med Hello Kitty så slår det bara över senare. Däremot så kommer jag så länge det bara går åka oh handla kläder och leksaker utan barn. Allt för att förhindra dessa typiska tjejfigurer resp pojkfigurer. Jag tycker att barn ska få vara barn så länge som möjligt, könet kommer sen ändå.

Däremot tycker jag att det är ritkigt läskigt hur små barn påverkas i så ung ålder som de gör. Att E gärna vill ha Hello Kitty bland annat. Vi har aldrig presenterat den figuren för henne utan det är från förskolan hon har det. Ser att de andra barnen har och vill då själv också ha. Likaså frågade jag henne förut idag om Bertil skulle ha hennes gamla rosa kläder på sej. Hon sa att nej han ska ha blå. Vem är det som lärt henne att flickor ha rosa och pojkar blått? Det är inte jag och Robban...E själv har alla färger på sina kläder så jag har svårt att tro att hon sett ett mönster bland sina kläder. Påverkan från andra barn och vuxna skulle jag gissa på. 


Bojkotta Hello Kitty!! Att bojkotta färger tycker jag däremot inte, men alla färger ska få användas av alla barn!!!

Vi har även haft bebisbesök på förmiddagen :-) Bebisens mamma var självklart också med men hon fastnade inte på bild, kanske är hon ett spöke?


Sötaste E med sötaste A :-)

Tupplur på köksgolvet.

Måste säga att jag är riktigt stolt över syster M som kör på min linje med tygblöjor!! Har på förmiddagen när syster M var här hunnit sy hela 3 tygblöjor till. Visserligen har A redan vuxit ur dem jag syr nu men jag måste ju ha till Bertil :-) Min lilla tygnisse som jag tycker kan komma ut - NU!!!


Torsdag

Hurtigt Madde!! Så ska det se ut!

Hemma är vi allihopa idag. Jag är som sagt redan sjuk och igår kväll och nu på morgonen har E hostat och snorat så det heter duga. Lyckligtvis inte så mycket inatt. Robban är iaf hella hemma och vabbar med henne. Duktig som hon är ringde och hon sjukanmälde sej själv, med lite assistans från mej.

PS.Toalettpappret är slut så idag torkar vi oss med näsdukar, känns lyxigt!

PSS. Här var det tänkt att jag skulle ha lagt ut en bild på näsdukspaketet från toaletten men tyvärr har jag inte haft minne att ladda batteriet i kameran.


Livet som sjukskriven

Livet som sjukskriven har fortsatt även idag och idag har jag gjort som doktorn sa: Vila och rör lite på dej.

Efter att jag lämnat E på förskolan så gick jag hem och gjorde först lite nytta och sen vilade jag. Jag vilade så effektivt att jag somnade och vaknade lagom tills syster M ringde.

Sen rörde jag lite på mej. Till bilen, lyfte höger benet lite i bilen för att gasa och bromsa och använda även armarna lite för att styra. Sen gick jag och hämtade E och vi åkte till IKEA = ännu mer motion. Sen fick jag t.o.m. bära en påse med kuddar och lite till till bilen. Lagom motion för mej idag.

Har även påbörjat lite blöjor. 3 styckna ligger färdigklippta och nålade och kommer att bli sydda imorgon.

Fick även sova inatt utan att hosta!! Helt underbart. Dessvärre så vaknade E en sisådär 4537 gånger och ville något hela tiden. Inatt hoppas jag på att få sova utan uppvaknande.

Ser även att det blivit lite bildlöst på sista tiden, måste bättra mej där. Men det går segt periodvis.

Madde: Det var ingen omröstning jag ville ha utan namnförslag!!!


Doktorsbesök och namn

Ytterligare ett besök hos doktorn idag. Inga fel hittades. Både bra och dåligt antar jag. Bra att det inte är några fel på mej men jobbigt då det faktiskt är något som är fel. Var inget fel så skulle jag inte hosta som jag gör. Skulle gissa på att jag sov 4 timmar inatt, ohållbart i längden. Fick iallafall en annan hostmedicin och sjukskrivning resten av veckan. En hostmedicin som dessutom har bieffekten att man blir trött. Skulle gissa på att jag kommer gå runt i en dimma, trött är jag ju redan...Sov middag idag mellan 1 och halv 4 och är ändå hur trött som helst...Doktorn sa även att jag kan nog räkna med att vara trött och sjuk tills Bertil behagar komma ut.

Ointressant jag vet, men det blir inte roligare än så här. Det roligaste som hände idag var att det kom en ny blöja på posten. Tycker Bertil kan komma ut så att han kan använda dem bara.

Lyckades prata lite bebisnamn med Robban igår, tydligen är han lite inställd på att Bertil ska få ett namn som börjar på E, men att andra namn också var okej. Jag har tidigare gett förslaget Elmer, det har förkastats men jag står fast vid mitt förslag. Nu vill jag iallafall ha andra namnförslag, så pojknamn som börjar på E tack!

Namn som jag kom på igår:

Elmer
Evert
Edvin
Erik
Elis
E-type
Einar
Eskil 


Dagens kommentar

Med jämna mellanrum så vräker ja ur mej ett AJ!! Att jag gör det beror på att jag har en huligani min mage. En huligan som roar sej med att göra kullerbuttor, lägga sej på tvären och sträcka på sej och träna musklerna i största allmänhet. Och det är bra att han rör på sej då vet jag att allt är som det ska. Men det gör så jävla ont ibland!!!

För en liten stund sen så sa jag iallafall högt och tydligt AJ samtidigt som jag försäkte trycka en fot tillbaka ini mage. E frågar då varför jag säger aj. Mitt svar var då:

- Jag har en jävla bebis i magen som sparkar mej!

E går då till Robban och säger:

- Pappa! Mamma har en jävla bebis i magen som sparkar henne! och sen skrattar hon.


Kalas * 2

Ahh! Trött, huvudvärk p.g.a. trötthet. Vet inte hur jag ska orka med en förlossning om 10 veckor om det fortsätter så här. Med tanke på att det har hållig på i 6-7 veckor har jag inget större hopp om att det ska gå över. Leva på hostmedicin blir det...Måste säga att jag är "glad" att det är denna graviditet som är jobbig och inte den förra, dels då den förra var väldigt jobbig psykiskt men framförallt då jag vet att det är värt att ha en hur jobbig graviditet som helst för ur det kommer något så underbart som inte går att beskriva med ord.

Födelsedagskalas igår för E som fyllde 3. Det tyckte hon var kul, dessvärre har jag inte en enda bild att bjuda på då min kamera hade batteritorsk och det upptäckte jag på tok för sent. Systers man Erik fick istället uppdraget att ta lite bilder med sin kamera, en kamera modell bättre och krånligare. Men då han inte är här med kameran just nu så har jag lite svårt att komma åt bilderna.

Skoj hade hon iallafall och jag och Robban stressade på som bara den för att hinna med all städning och bakning som behövdes innan. När klockan började närma sej kalasdags var jag fortfarande inte klar och E stod i fönstret och spanade efter de inbjudna.

Helt plötsligt ropar hon att farmor och Ingvar kommer, då stod jag fortfarande i myspyskläder - men var färdigsminkad. När resten droppade in så hade jag fått på mej lite vettigare kläder :-)

E slet upp paket efter paket vartefter gästerna droppade in och när alla var på plats så såg jag till att det blev en samling i köket och Robban, som inte visste något, fick sin present från mej. En liten tripp till Göteborg och ett besök på Robert Gustavssons 25-års jubileums show. Glad blev han men jag tycker han hade kunnat tacka mej lite bättre. Att han fick presenten redan nu beror på att det är 1½ månad kvar tills han fyller och om 2½ månad är det tänkt att Bertil ska ut.

Sen var det dags för nästa fest, Robbans Dennis fyllde 30 för två veckor sedan och hade nu fest. Det jag menar med att Robban hade kunnat tacka mej bättre var att han kom inte hem förrän halv 6 på morgonen. I senaste laget, gissar på att han hade kul. Det had ejag med men valde att bryta upp många timmar tidigare ändå. Snart kommer han dock att väckas brutalt! Och om en sisådär 3-3½ timme räknar jag med att få E att däcka och straxt därefter tänkte jag däcka själv och då leva på hoppet om en hostfri natt.

Tråkigt med bildlöst men så blev det idag.


Vågig filt

Maddes och Daniles lilla A kommer av mej få en liten filt. Det fick även Sickans lilla S när hon föddes. Kanske blir det en tradition?Mönstret till filten har jag hittat i en annan blogg, men då bloggar kan stängas lite hur som helst är jag även så fräck att jag lägger ut mönstret här med.

Börja med att lägga upp lösa luftmaskor på första varvet, gör den lite längre än du vill ha filten eftersom den drar ihop sig då du virkar vågorna. Filten skall börja och sluta med en topp för att inte växa, tänk som ett V. Hela mönstret bygger på vanliga stolpar, fyra stolpar, ta ihop tre, fyra stolpar, öka med tre.

Om du vill slippa räkna maskor så lägger du bara upp tillräckligt många för att det ska kännas lagom och en liten bit till då mönstret drar ihop maskorna något. Blir det maskor över när du sedan börjar virka så gör det inget, dem nästar du lätt in sedan när du fäster trådarna. Vill du däremot ha exakt antal maskor så ska maskantalet vara delbart med 12 (eventuellt med + 1m för vändningen beroende på du gör med kanten).

Virka tre stolpar i samma luftmaska = topp

Virka fyra stolpar i varsin luftmaska

Ta ihop tre maskor = dal

Dal:
omtag, genom maskan, omtag, dra igenom maskan, omtag genom två maskor
omtag, genom maskan, omtag, dra igenom maskan, omtag genom två maskor
omtag, genom maskan, omtag, dra igenom maskan, omtag dra igenom alla fem maskor

Virka fyra stolpar i varsin luftmaska

Tre stolpar i samma luftmaska = topp

Virka fyra stolpar i varsin luftmaska

Ta ihop tre maskor = dal

Virka fyra stolpar i varsin luftmaska.

Så fortsätter det hela vägen. Börja och avsluta med en topp, blir det maskor över från första varvet (luftmaskevarvet) så fäster man den snutten samtidigt som avslutningstråden men använder man ett antal delbart med 12 ska det inte behövas.

Det jag även brukar göra är att i sista toppen, så gör jag bara två stolpar, annars så stämmer det av någon anledning aldrig för mej.


Arg!!

Arg är jag nu!! Först var jag trött efter jobbet, det känns verkligen som om ryggen skulle gå av! Så fruktansvärt ont. Skulle nån komma och säga nu att det är helt underbart att vara gravid skulle den få på trytet. Väl hemma så ligger ett brev från försäkringskassan, avslag på havandeskapspenning - såklart! Visserligen väntat men inte ett dugg kul för det.

En del verkar inte förstå hur tunga en del jobb är. Motiveringen var att mina arbetsförmåga inte är tillräckligt nedsatt. Anledning till att det just nu funkar på jobbet och att jag inte har ondare än jag har är att mina kollegor gör allt för mej! De jobbar verkligen dubbelt. Känns absolut inte rätt, men tydligen ska det vara så enligt FK.

Överklagas kommer det att göras.


Torsdag

Jobb idag igen. Stängning idag vilket var rätt så skönt. Jag behövde sovmrogonen! Jävla hosta säger jag bara. Jag var visserligen inte vaken någon längre stund inatt men jag vaknade desto fler gånger och hostade istället. Inte ett dugg kul

På jobbet gick det bra, eller bra och bra. Det är skittråkigt att inte orka allt man är van vid. Att känna av ryggen och få gå och sätta sej titt som tätt. Känns inte helt juste på dem jag jobbar med, men just nu känns det som om jag inte har så mycket val.

Efter jobbet iallafall var det full fart mot Marieberg och shoppa lite presenter. E fyller ju år så jag var på jakt efter en kassapparat då det är väldigt kul att betala och framförallt betala med kort! Den varianten jag hittade nu har kortläsare (som tyvärr piper) och en scanner (som tyvärr piper). Lyckan kommer förhoppningsvis att vara total!

Nu är det dags att sätta datorn på laddning, virka tills jag somnar och därefter bevaka en auktion på tradera. En tygblöja är det jag ska ha denna gång :-)


Inte kul alls!

Just nu är det inte alls kul att vara gravid!! Det känns som om Bertil har lagt sej på tvären och försöker sträcka på sej!! Själv försöker jag sitta med händerna på magen och trycka tillbaka honom, skulle gissa på att han bara blir förbannad då med tanke på att han fortsätter. Men vad ska jag göra - det gör ju ont!!! Att han ska vara därinne i 10 veckor och lite till känns just nu väldigt icke-lockande!

Jobbade annars första dagen idag. Det gick både bra och dåligt. Att jag har varit hemma har ju först och främst varit p.g.a hostan. Då jag inte hostade något natten till igår så chansade jag på att jobba idag. Dagen för mej började 04.17 då jag började hosta, såklart :-( 04.52 ringde L som öppnade idag och sa att hon var sjuk. Så det var bara att bita ihop och åka och jobba.

Ryggen och jag samarbetar inte alls, däremot höll sej foglossningarna borta och det tackar jag för. Jag tror att det kan bero på att vi var inne idag och jag tycker jag känner mer av dem om jag har varit ute, men det kanske bara är inbillning. Jag får forska lite mer om mej själv helt enkelt. Trött som fan är jag också, dels då jag vaknade så tidigt och dels för att graviditeten spökar.

Hostan vill jag ju verkligen ska försvinna, försvinner inte den kommer det vara omöjligt för mej att jobba ordentligt. Det går inte att göra ett bra jobb om man inte får sova ordentligt! Dessvärre så har jag hostat en hel del nu på eftermiddagen och kvällen, så vi får se hur natten går. Jag har redan börjat pumpa mej med medicin.

Har suttit och googlat tygblöjor och inser att jag skulle behöva trillingar eller nåt så jag får en ursäkt till att köpa alla dem som jag vill ha! Ett par miljoner på kontot skulle visserligen behövas då också ;-) Men då jag har mitt miljömål att följa har jag hittills inte köpt en enda helt ny. Men jag här har jag tänkt att köpa ett litet startpaket när lönen kommer :-) Hur jag ska klara mej från att inte köpa fler helt nya vet jag inte, det finns ju hur många fina som helst!! De från Lilla Lammet jag tänkt köpa nu är visserligen inga färgglada modevarianter men verkar väldigt bra + att jag gillar bambu.

Sugen på chokald är jag också, dessvärre åt jag och E upp det sista förut :-( iaf av den goda varianten.


Lite har det hänt

Idag har det hänt lite grejer i hemmet. Tyvärr inte så mycket som jag skulle ha velat. Tidsoptimist inser jag att jag är. Var ju som sagt hemma idag då jag inte visste om hostmedicinen skulle hjälpa eller inte, lyckligtvis så hjälpte den. Jag vaknade visserligen 05.45 av att E var kissnödig och då var jag ju såklart helt slemmig i halsen så då kunde jag inte somna om, men jag hade fått sovit hela natten!! Så imorgon blir det jobb och klockan kommer att pipa om 7 timmar och 57 minuter. Inte så uppmuntrande att tänka på.

Efter att E blev lämnad på dagis så började jag iallafall ta tag i saker och ting. Först lite paketinslagning till E som fyller på lördag. Imorse frågade hon om det var lördag, så längtar det gör hon :-) Sen lite dammsugning och sen började jag med det stora projektet. Det är långt ifrån färdigt men iallafall påbörjat.


Före. (Bortse från röran runt omkring, titta på soffan!).


3 delar klara!! (Bortse från röran, titta på soffan!).

Det går ju ibland inte allför snabbt att sy på min symaskin. Men idag har jag läst lite i instruktionsboken och skruvat lite där det var bra att skruva för nu syr den mycket bättre! Förut var undertrådesspolen tvungen att vara mer än halvfull för att det ens skulle vara värt att försöka. Nu fungarar det oavsett hur lite tråd det är kvar :-) Ibland blir jag bra stolt över mej själv.

Tanken är att även resten av soffan ska kläs om, men då jag gör en enkel variant av det hela så har det gått åt betydligt mer gummiband än vad jag trodde så innan jag syr nästa gång så måste det införskaffas mer. Tråd kommer det att gå mer av också. Trodde det skulle räcka gott och väl med två rullar men den ena är redan slut och ni ser ju att det är en del kvar.

Sen har det äntligen kommit upp något på väggen i köket. Det här med att sätta upp saker på väggarna har det gått väldigt trögt med i denna lägenhet. Men bättre sent än aldrig.

Ett stycke hylla i köket, här i juletider (eller nyårstider om jag ska vara helt exakt).


Ett stycke hylla i icke-juletider, dvs med året-runt dekoration.

Hyllan sitter ovanför köksbordet. Syns tyvärr inte på bilden. För mycket saker på bordet som inte ska vara där.

Pratade nyss med Robban om att ta ut städfirma till våren för att putsa fönstren. Vi har aldrig gjort det och vi har bott här i snart två år. När vi flyttade hit så böt vi lägenhet med en annan tant och hon gav själv som förslag att vi skippar att putsa fönstrena då det inte var säsong för det (flyttade månadsskiftet februari/mars), då vi hatar att städa gick vi mer än gärna med på det förslaget. Ni kan ju tänka er hur skitiga fönster som endast har rengjorts av regnet i mer än två år är.

Svaret jag fick var att jag kunde putsa dem själv.

Mitt svar till honom var att då kan hans mamma göra det.

Hans svar då var att då kan din mamma göra det.

Mitt svar då var att nej, för jag kan lätt betala hälften det är det värt!

Hans svar var då att han inte bryr sej om hur fönstrena ser ut.

Så Ylva om du inte vill komma hit och pusta fönster se till att din son betalar hälften! Hans uppfostran lämnar jag till dej.


Besök hos doktorn

Hemma från jobbet idag då hostan håller i sej! Ingen uppmuntrande läsning här inte. Tyvärr verkar det inte som om livet blir roligare än så här just nu. Längtar verkligen till förlossningen, då jag verkligen hoppas och tror att jag får tillbaka mitt immunförsvar efter den.

Besökt hos doktorn idag iallafall och det finns två olika alternativ till min hosta. Dels kan det vara gamla rester som ligger kvar efter lunginflammationen. Sen finns det en hel drös med bakterier som härjar på dagis, varav de flesta dör av pencillinet jag fick äta, så hade jag haft någon av dem borde de ha dött. Men så finns det några få bakterier som inte dör av pencillin, de minskar lite men dör inte. Till dem krävs det antibiotika. För att få reda på om jag har fått någon av dessa så fick de ta en odling i näsan. Inte trevligt alls. En lång tops på någon typ av ståltråd körde de upp långt i näsan på mej. Jag måste säga att jag föredrar stick i fingret.

Starkare hostmedicin fick jag också så jag hoppas den hjälper så vi får sova inatt. Natten tills idag lyckades jag hålla hela familjen vaken med min hosta från straxt efter 3 inatt. Robban klagade och E var den första som somnade på vilan. Hjälper den blir det iallafall jobb på onsdag. Vill jobba!! Känner att det är en massa saker jag vill säga och göra innan jag går på föräldraledighet.

Foglossningen spökar dessvärre också, att gå den korta biten till vårdcentralen gjorde ont :-(

Nu ska jag virka på E:s filt :-)

Lördag

Idag bjöds det på sovmorgon, E sov till 10.20, dessvärre sov hon middag också så hon kommer nog vara vaken halva natten. Det där med att vända dygnet rätt verkar inte fungera. Imorgon kommer jag att få ställa klockan på 9 för att väcka henne, det känns sådär kul. Inte kul alls. Så om någon morgonpigg människa vill göra det istället så är det mer än välkommet.

Natten bjöd på sömn blandat med hostning. Jag sov betydligt mer än natten till igår, mycket tack vare sovmorgonen!! Dagen har tyvärr bjudit på mer hosta än vanligt. Och precis som igår så spökar både rygg och foglossning :-( Längtar verkligen till graviditeten är över. Att bara få vara frisk känns som en lyx!!

Drömde även något konstigt inatt och jag kommer ihåg när jag vaknade att jag ska göra en "mamma", dvs, berätta om drömmen. Nu när jag sitter här så kommer jag inte ihåg den, inte ens i närheten av att komma ihåg den. Kom inte ens ihåg den när vi var och firade min morfar som fyller år förut idag. Helt puts väck borta är drömmen. Men jag skrattade åt den inatt. Det minns jag iallafall.

Dagen har som sagt bjudit på kalas, men vi har även städat bort julen. I köket, vardagsrummet och Robbans och mitt sovrum var det inga problem. E:s rum var det värre med, hon skulle minsann ha kvar sitt pynt!! Efter diverse mutor, typ lördagsgodis (som jag inser i skrivande stund att vi inte införskaffat), en massa påskpynt när den dagen kommer och att hon skulle få måla med flaskfärg så fick vi äntligen plocka ner det. Flaskfärgen glömde hon bort innan vi hade plockat ner allt så jag och Robban har inte hållit våra mutor till henne...

Imorgon ska jag och E baka bullar. Ska bli spännande att se hur ryggen reagerar på det.

Nu dags att virka filt till E. Bild på Maddes A:s kommer någongång inom en vecka.

Studiedag

Hostan och rygvärken fortsätter och för att göra det hela bättre har foglossning hittat till mej. Livet är underbart :-) Jag är väldigt glad över att allt detta inte drabbade mej förra graviditeten. Då visst jag ju liksom inte vad som komma skulle, visst att det skulle komma en bebis visste jag ju men den gränslösa kärleken hade jag ingen aning om. Nu vet jag det, så jag vet att det är värt alla besvär. För mej är det som sagt värt alla besvär ytterligare en gång om jag kan få med Robban på det. Övertalningstips mottages gärna.

Annars så har dagen bjudit på jobb, studiedag, en givande sådan. Halva dagen var avdelningsplanering, och ska jag vara helt ärlig är det den, iallafall jag, får ut mest av. En halvdag med avdelningsplanering och andra halvan till husplanering skulle vara perfekt.

Den avdelningen jag jobbar på valde att starta dagen på café, självklart åt jag frukostbuffé, åt det gjorde jag :-) Finns inget som är så gott som en riktigt stor brakfrukost!! Tänk vad lyxigt med hotellfrukost varje morgon - utan att ens behöva plocka fram eller diska efteråt!! Sen har jag fyllt på med lite annat mumsigt under dagen, mindre nyttigt men inte mindre gott ;-)

Sen var det ju tänkt att det skulle bowlas. Men då kroppen envisas med att jävlas med mej så stod jag över det.

Systersonen A:s filt är klar och nu är E:s påbörjad. Bild kommer imorgon.

På väg


Fröken host på väg till jobbet.

Påsarna under ögonen är översminkade. Huvudvärken skabotas med alvedon. 10.00 öppnar apoteket - då ska jag hänga på låset och köpa ett nytt lager på hostmedicin ty den sista tog jag inatt. Halsen rosslar fortfarande massor, i vanliga fall brukar det ha släppt efter att jag varit vaken ett tag. Tydligen inte idag.

Klockan på datorn är 07.19 och jag har redan ont i ryggen. Dagen börjar inte bra.


Hostan is back

Helt slut!! Kanske inte den roligaste meningen att öppna ett inlägg med men precis så är det!! Har hostat hela natten inatt. Jag tror det är en natt detta år som jag har gått och lagt mej utan en massa hostmedicin och då fick jag ändå gå upp och fylla på den under natten. Nu inatt har jag varit vaken sen 4 och bara hostat, känns helt meningslöst att ligga kvar i sängen ens...Halsens känns helt ihopkrympt, det är som om halsen består av ett smalt sugrör som är fullt med slem som åker upp och ner för varje gång jag andas. Låter som fan när jag andas och ligger ner. Känns som om jag ska kräkas varje gång jag hostar med.

Ryggen är inte samarbetsvillig den heller!

Vill bara hoppa fram tre månader så att graviditeten är över, hur jag ska orka med en förlossning vet jag inte, just nu sitter jagbara och grinar av trötthet.


Inget vettigt

Usch och fy! Det känns som om det spelar ingen roll vad jag gör ont i rygg får jag ändå. Igår så hostande jag så att jag fick ont på mer ställen :-( börjar som sagt blir riktigt trött på det här...Fick iallafall sova länge idag tack vare att E har vänt på dygnet :-) Men då jag har hostat en sisådär 3 timmar i natt så hjälps det inte så mycket...

Imorgon är det dags att jobba, och det kan ju låta lite konstigt att börja jobba en fredag, som dessutom är en klämdag, men det är studiedag så vi ska planera upp hela terminen :-) Sen på kvällen blir det middag och bowling, bowlingen blir nog tyvärr för mej av kortare variant. Tråkigt för jag tycker det är skitkul att bowla men kroppen kommer nog att säga ifrån :-(

Finns inget annat vettigt att skriva, men jag lever iallafall. Hittills.


Kom ut!!!

Förra graviditeten var en dans på rosor jämfört med denna och då var den ändå av olika orsaker väldigt psykiskt påfrestande. Det är inte denna. Nu är det det fysiska som är jobbgt!! Jag börjar verkligen tröttna på denna jävla förkylning som aldrig släpper!! Vissa dagar tror jag verkligen att den är på väg att gå över men så fort jag tänker den tanken så kommer hostan tillbaka. Både natten till igår och till idag har det hostas flera timmar nattetid. Jag tackar högre makter för att E sover som en stock, både igår och idag till halv 10.

Ryggen känns iallafall bra nu, igår var den inte alls samarbetsvillig :-(

Trots detta vill jag mer än gärna ha en bebis till sen!! Jag kan verkligen inte acceptera att jag, som inte ens är i närheten av gammal, inte ska få en liten igen :-)

Men Bertil är mer än gärna välkommen ut. Inatt drömde jag t.o.m. att han kom ut. I drömmen vad han 2250 g "tung" och 44 cm lång. Om en sisådär 3 månader vet jag förhoppningsvis hur min gissning står sej. Stämmer dessa siffror lär han iallafall komma i förtid. Och vara lång och smal.

Söndag

Hit och dit och dit och hit....Känns som om jag har åkt en massa bil idag. Det har jag visserligen inte, men först vid fyra på eftermiddagen var jag hemma på riktigt! Inte helt van vid det.

Till att börja med så sov vi länge, jag vaknade först 09:45 straxt efter E, hur länge Robban sov vet jag ej för jag och E gjorde bara de vanliga morgonbestyren innan vi gav oss iväg. Två elektronikaffärer har vi beökt. Därifrån åkte vi lite fattigare men med en micro och en tvättmaskin. Den gamla är på lagning och att vänta är inte riktigt min grej + att kroppen inte orkar släpa tvätt till och från tvättstugan längre. Tvättstugan ligger i en annan byggnad. Imorgon ska jag tvätta. Hemma.

Lagom när det var inhandlat så var det bara att stampa gasen i botten och köra till min farmor som bjöd mamma, pappa och alla deras barn med respektive och barn på fika. E var på topp och spelade allan och visade upp alla sina konster mest hela tiden.

Nu ska jag duscha och sen sova, tidigt imorgon bitti är det dags för ytterligare ett besök hos MVC :-) Imorgon bitti är i detta fall 10.00 ;-)

Har även en tvättmaskin till salu!! Den ska bli lagad i veckan.


Miljömål 2011

Istället för en årssammanfattning kommer jag istället bjuda er på mitt kommande års miljömål. Läste en artikel i NA för ett tag sedan. Den forskaren menade att jorden kommer att repa sej från dagns miljöförstöring, men vi människor kommer inte det. Jorden har redan varit med om stora miljöförändringar och det djurliv som fanns då dog ut och kom inte tillbaka. Det är, enligt forskaren, mycket troligt att samma senario kan utsepla sej igen. Tyvärr kommer jag inte ihåg vilken dag artikeln publicerades och har därför ingen källa.

Mina miljömål:
 -  Handla barnkläder second hand. Tradera är mycket enkelt för detta ändamål. Undantag är om kläderna är på rea eller om jag har presentkort. Även skor är undantaget.
 -  Använda tygblöjor till Bertil. Detta tror jag blir en lätt match då jag även gjorde det på E. Undantag är om han råkar vara en storkissare nattetid, då är pappersblöjor ok.
 -  Duscha lite mindre varmt och inte lika längre. Hur jag ska klara detta är för mej en gåta. Jag kommer att få sätta alarm på mobilen...
 -  Handla mindre kläder till mej och gärna second hand kläder. Tradera återigen. Skor udantaget.

Sen finns det massor jag redan gör, återvinner, försöker cykla/gå och jag ska någonstans i närheten, tvätta och diska fulla maskiner m.m.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något.


RSS 2.0