src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2240751/images/2011/stina2c_148090509.jpg">

Lek & Buslandet

I did it!! Körde hårt med delar av familjen Hagsten. Sofia och Ida är det bästa hjälpredor en gravid tant kan ha på Lek & Buslandet. Lite fick jag dessvärre klättra och studsa själv, men inte mer än att jag överlevde. Lite ont i ryggen hade jag dock på slutet men då var det dags att åka hem. Det ville inte E.

Det har åkts rutschbana, hoppats studsmatta, sparkats boll, lekt i bollhav och kättrats i full fart.


Ibland går det fort, men skrattas lika mycket ändå :-)


Att ramla hör liksom till.

Nu något är jag mycket, mycket stolt över. Min parkering på Lek & Buslandet. Jag vill här tillägga att det var jag som körde bilen hela tiden, E satt snällt i sin barnstol.

Att jag var den som råkade vara först är inget i talar högt om...

Förra året skrev jag en lång årssammanfattning, det får ni klara er utan iår. Det har endast hänt två saker värda att berätta om. Först fast tjänst och så fort kontraktet var påskrivet och klart så fick jag och blev gravid. Det förvarnade jag dock chefen om direkt efter att pappret var påskrivet.

Nu vill jag att maten ska vara färdig, riktigt jäkla hungrig är jag!!


Sjalknytning på höften m.m.

Host, snor och slem = min vardag. Dagarna går visserligen bättre än nätterna. Nätterna funkar så länge jag sover, om jag vaknar till är det kört, då kan jag inte somna om. Idag vaknade jag 6:17 av att jag var helt igentäppt i näsan. E sover fortfarande så det känns lite sådär halvirriterande. En sovmorgon åt skogen så att säga.

Igår laddade jag iallafall halsen med mer hostmedicin än natten innan. Totalt blev det dubbla doser med slemlösande, lite hostdämpande, nässpray och till slut dubbla halstabletter. Efter en dry timmes hostande så somnade jag. Jag har ingen aning om vad klockan var men vi låg och tittade på Repmånad och jag började blunda lagom när de hade satt upp tältet på golfbanan. Det sista jag kommer ihåg att gubben i rutiga brallor och gapar in i tältet.

Igår passade jag på att öva mej lite

Sjalknytning på höften.

När E var liten hade jag inte så stor koll på hur man kunde knyta en sjal och att sätta henne på höften var något jag saknade. Men nu har jag lärt mej. Inte svårt alls och betyget blir högt! Jag skulle gissa på att jag bar henne i ca 5 minuter (hon ville dock mer, skitkul enligt henne). Jag provade att hoppa och snurra lite förskitigt, både när jag höll om henne och utan. Och hon satt kvar, relativt stadigt, jag rekommenderar dock att knyta hårdare än vad man tror behövs, efter ett par hopp så blir det lite lösare. Men som sagt, hon satt bra hela tiden.

Jag trodde jag skulle få skitont i ryggen då jag numera får det utan att göra något alls, men nej, jag kände ingenting i ryggen!!! Däremot lite i höger axel så jag vet inte om man ska lägga sjalen lite annorlunda på axeln? Tyckte jag drog ut den över hela...Sen kände jag lite i höger sidan, men det tror jag beror på att när man bär barn på höften utan sjal så lutar man ju lätt kroppen för att balansera upp lite. Det behövs inte med sjalen men ändå hade jag svårt att låta bli, vanan sitter liksom i. Så jag tror det var därför det kändes lite konstigt på ett smärtsamt sätt i sidan på mej.

Nu finns det säker dom som tycker att vaddå, jag kan ju inte uttala mej efter att ha burit ett så stort barn! Det blir ju en helt annan sak med ett mindre barn. Ja, visst blir det det, säger jag då. Men E väger endast 12,5 kg, som en del 1-åringar därför passar hon precis utmärkt att testa på, framförallt då hon är så stor och kan säga själv om hon sitter skönt eller inte.

Hur man knyter hittar ni på sjalbarn.se, en trikåsjal är det jag har. Rosa dessutom :-)

På sjalbarn.se kan man även köpa begagnade tygblöjor :-)

Madde: Jo jag vet men de är inge roliga iallafall! Iallafall inte än! Om några månader kommer jag gladeligen att rusa upp och ner för trapporna så fort jag känner en sammandragning :-)

Nu har E vaknat och det är dags för frukost och en sen tur till Lek & Buslandet där hon ska köra hårt med sina kusiner, sin moster och ingifta morbror :-)


Kom ut!!!

Usch och fy igår var det läskigt att vara gravid! Apatrött var jag på kvällen så jag gick och la mej tidigt. Men somnade inte :-( Istället började det göra ont i ryggen och med jämna mellanrum spänna i magen. Detta är något som jag absolut inte hade med E, visst kunde magen spänna till ibland då med men då var det alltid i samband med att jag tagit i när jag gjort något, alternativt om jag sprungit uppför alla trappor. Så är det nu med. Men det är första gången som det drar igång sammandragningar när jag ligger stilla. Tidgare har det som sagt bara varit i samband med något, gått snabbt i trapporna, dammsugit lr liknande. Skulle gissa på att det höll på närmare nån timme. Ingen trevlig timme, vill gärna att Bertil ligger kvar 10 veckor till.

Eller nej det vill jag egentligen inte, inte för min egen skull iallafall. Jag känner mej rätt så trött på att vara gravid. Trött på att vara konstant förkyld utan att bli frisk (hostan är tillbaka, fråga Robban...) halsen är hela tiden full med slem, känner mej som en bebis när jag kräks upp det var och varannan morgon och jag är trött på att ha ont i ryggen. Det kan låta som om jag klagar och det gör jag trots att de finns de som har det mycket värre. Men jag är inte van vid att vara sjuk! Att vara sjuk är inte min grej och jag är trött på det!!

Bertil kom ut!!!

Har fått lite mer blöjor på posten idag med så någon störra blöjbrist lär det inte bli även fast jag inte har så många pyttesmå - skulle det bli brist kan man alltid pussla med handdukar.

Jävla handdukar!!

Jag blir tokig!! Vad fan gör jag för fel??? Varenda jävla handduk i detta hem blir missfärgad!!!

Ikeas blir missfärgade.

Jotex blir missfärgade.

H&M:s blir missfärgade.

Ullareds blir missfärgade.

Innan handdukarna använd för första gången så tvättas de alltid, ibland har de även lyxen att bli tumlade. Ändå blir det alltid så här.

Ska man inte få gnugga händerna torra eller??

De handdukar som hittills har klarat sej i detta hem är från ICA eller Josefssons. Nu har jag iallafall gjort en stor beställning från ellos (visst har josefssons blivit lite inputtat i ellos?) och jag hoppas verkligen att de klarar sej. Känns ju lite onödigt att sy tygblöjor av alla handdukar jag har, även om de då kommer till användning...Missfärgade handdukar ser så jäkla tråkiga ut.


Olika besök

Idag har det hänt en del. Först åkte vi till lilla storasyster och hälsade på. Och nu fick jag hålla i Alexander, inte mycket tyngd i honom. Mera mat!

Och det är typ vad han säger här - mera mat! Mat till honom hade jag dessvärre inte.

E passade även på att provligga den gamla barnvagnsliften.

Sen brummade vi hemåt och E fick sova i bilen så hon skulle vara pigg till eftermiddagens äventyr. Frisörbesök!! Besöket gick bra, precis som förra gången satt hon hur snällt som helst. Det lustiga är bara att när vi satt bredvid och tittade så pratade hon non-stop, det gör hon även när Robban klippt sej,  men så fort hon kommer upp i stolen blir hon knäpptyst. Men så länge hon sitter stilla så klagar jag inte. Lugg fick hon nu också då hon inte har varit så pigg på att sätta upp luggen de sista veckorna. Sköter man inte håret så åker det av.

Nya frisyren.

Luggen ser tyvärr lite sne ut, men det är den inte. Hon har helt enkelt fått en av mina virvlar och självklart har den placerat sej i luggen.

Hos Madde tog jag även lite bilder på några av tygblöjorna så någongång kommer det mer info om tygblöjor. De bästa blöjorna!! Usch för läskiga kemikalier nära en bebisrumpa!!


Snäll symaskin

Igår syddes det tygblöjor för glatta livet!! Öh, nej nu ljög jag. Symaskinen bråkade som bara den med mej och det tog mej 40 minuter att bara sy till ett extrainlägg, boosters på tygblöjespråk. Men jag fixa. Jag sa ett par väl valda ord till symaskinfanskapet och hotade med att slänga ut den. Sen funkade den!! (Jag spolade öven om undertråden och dammsög ur "skåpet" där man sätter i undertråden).

Det syddes iallafall 2 boosters, 1 prefold, och 3 inlägg till pocketblöjor. Ska till lillastorasyster och jag hade tänkt bvara hurtig och förklara mer om blöjorna efter besöket då alla blöjor är hos henns och jag hade tänkt att fota dem så ni fattar vad jag skriver.


Snäll symaskin.

Magbild


v 26+4.

Bilden togs innan jag sov middag och jag var för trött för att le därav att kameran är placerad framför munnen.


Reafynd

En tokig natt har övergått till en tokig dag med mellandagsreafynd. E somnade mellan 22-22.30 igår, jag somnade runt 02. E vaknade igen 05.50. Trött har bara varit förnamnet på mej, men den tröttheten trotsade jag och släpade med mej E till Marieberg och IKEA. Lite fynd blev det. Men på väg till Marieberg upptäckte jag att jag hade glömt något hemma och levde då på hoppet om att farbror polisen inte skulle stå längs vägen.

Min osklydiga min jag hade fått använda om polisen stoppat mej. Vinnare av ära blir den som ser vad jag har glömt.

Då dagens fynd inte förevigats på bild än får ni nöja er med gårdagens. Inte illa det heller.

Ännu mera kläder till Bertil, från Pop.

Ett stycke adventsljusstake till mej. Köpt efter jul då det är MYCKET billigare då. Indiska var det som såg till att jag spenderade en hundrig extra.

Idag har jag fyndat ett födelsedagspresent till E, en body till Bertil och lite småplock på IKEA. På IKEA hade jag tänkt att köpa en hylla att ställa adventsljusstaken på, unden den icke-juliga delen av året får andra ljus stå där, men de konsollerna jag ville ha fanns självklart inte. I skrivande stund kommer jag också på att jag faktiskt har en hylla i källaren som kan bli bra om jag målar den vit. Alltid värt att försöka.

Ett gäng blöjer damp ner i brevinkastet när jag och E var och spenderade pengar. Dessvärre var de utan inlägg så efter att detta är färdigskrivet så ska jag sätta mej och sy. Sen någongång när det blir tid så ska jag pallra mej iväg till lillastorasyster för att överlämna dem så hon kan använda dem på sin lilla bajsmaskin. Storlek pytteliten är det på blöjorna så de borde passa hennes A.

Väl hemma var det dags för mej och E att sova middag. Lite mer sömn än vad jag hade tänkt blev det. 3 timmar närmare bestämt och då hade inte E någon lust att vakna. Själv välkomnades mitt uppvaknade av en silverfisk ute i hallen. Den silverfisken kommer inte att vakna igen.

Igår hann vi även med en husvisning. Några tvättäka rookies börjar budgivningen på utgångspriset. Inte allt för smarta framförallt när det var totalrenovering som gällde. Beboligt var det dock men inte snyggt någonstans.

Nu måste jag äta lite. Sen sy. Sen måla :-)


Julafton

Då var julen avklarad för denna gång och med relativt lyckat resultat. Det enda tråkiga var att vi självklart kom en timme försent till julmaten då en del inte kan hålla tiden...Själv var jag färdig en timme innan så jag är oskyldig.

Elisia fick träffa tomten redan förra veckan på förskolan och har hela tiden efter det pratat om att att hon är rädd för tomten och ska gömma sej under bordet när han kommer. Det gjorde hon inte.

Istället blev hon tomtens hjälpreda som sprang och delade ut paket så i andra fick sitta stilla :-)

Vi försökte oss även på att få ett kusinkort, dock så saknas en kusin.

Inte helt lätt men det här var det bästa som fastnade i min kamera. Möjligt att Madde fick ett bättre.

Efter paketutdelningen var det bara att stampa gasen i botten för hemma hos oss fanns en väntande Thomas. Inte riktigt väntande men han kom inom kort. Sen kom det lite fler folk precis så som det ska vara på jul. Dessvärre har min rygg pajjat helt så på kvällen fick jag så jävla ont så det var bara att gå och lägga sej :-(

Igår gjorde vi så lite som möjligt, det enda vettiga jag gjorde var att köpa ytterligare ett gäng blöjor. Jag har ju  en full uppsättning till barn från 8 kg men inte till mindre. Så nu inhandlades det 7 blöjor av mindre storlek. Trots denna lugna dag, på kvällen - skitont i ryggen :-(

Idag har det åkts lite pulka och lite i isbanan och hittills har jag inte ont i ryggen men självklart för att jag tänker på det nu så börjar det komma...Tvättid har vi sen också.

Så underbart!!

En klassiker:

24 december


Hittar inte del ett...

23 december


Fulaste julpyntet...


Julgranskula med D.I.F, ord känns överflödiga...

Nu ska jag njuta av två veckors ledighet!! Och även snart njuta av sängen!! Idag har det varit jobb, en lång väntan på apoteket, tre turer till ICA, en tur till återvinningen (en av ICA-turerna togs i samma veva), dammsugning av hela lägenheten, moppning av badrum och kök, avspolning av badrum, en tur ner till källaren med två lätta - men stora - kartonger (det innebär att jag behövde gå upp och ner för alla trappor två gånger). Nu är fötter, ben och rygg trötta och behöver en välbehövlig sömn.

Imorgon ska Robban, han med framförhållningen, köpa julklappar ;-) själv ska jag göra mer julgodis (jag har ätit upp det som fanns...)

Siri: Bajskorv att det var samma datum!! Hade varit skitkul!!


Shoppat

Fick ett paket på posten idag, innehållandes detta:

Grön velourdress från HM. Velourdress = favoritplagg. Och på julafton får jag en till :-)

Siri: Vilken tur att jag påminde dej :-) Vi saknar dej också!!


22 december


Pappa, jag är inte kissnödig längre

Inget barnanamn

På jobbet har vi ett gosedjur, en flodhäst som vi har döpt till Hulda. Varje helg får Hulda följa med ett barn hem och de får dokumentera i en liten bok vad de gör. Varje torsdag får barnet som sist hade Hulda dra en lapp med ett namn på. För länge sedan var det en lapp utan namn...

Inget barnanamn här inte ;-)

21 december


Lite vettigt

Vabbat idag, med en hostig E. Det bästa av allt är att hostan har under dagen blivit bättre och bättre så imorgon blir det förskola för hennes del och jobb för min del :-) Känns som att jag under denna månad har varit mycket mer hemma än på jobbet, skittråkigt!

Lite vettiga saker har jag då sett till att göra här hemma. Först av allt har jag plockat in han den där jag bor meds tvätt, fan var irriterande det är att han inte kan göra det själv. Men han får skylla sej själv. Han har några kalsonger som tydligen är så sköna, fulla med hål är de också. Nu har han dem inte längre. Lägger man inte in tvätten själv kan det så lätt försvinna kläder...Hungrig tvättmaskin kan man kalla det.

Något annat vettigt jag har gjort är att rensa bland E:s leksaker. En kartong blev full med böcker och leksaker till Bertil, och en kartong blev nästan halvfull med leksaker, barnböcker och vuxenböcker till loppis. Hoppas bara att päronens grannar anordnar loppis i sommar också så jag har någonstans att stå och loppisa lite.

Källarlådan till vänster och loppislådan till höger. Det känns dock lite irriterande att det inte är tvärtom, det vore skönt att bli av med så mycket som möjligt, men det känns fel att sälja saker E fått i present utan att hon själv vill det. Rensade gjorde jag när hon sov och jag har inte sagt något högt till henne...

Det tredje vettiga jag har gjort är att jag har försökt att plocka undan saker och ting. Vi har tre bord i lägenheten och av någon anledning blir det alltid fulla med saker...Nu vill jag lägga betoning på försökt, då E hela tiden släpar fram nya saker...Barbordet är väl det enda jag har fått ordning på, bara ett gäng glas som Robban har svårt att hitta plats för i vitrinskåpet. Vet inte riktigt vad det är med den karln och glas.

Det fjärde vettiga jag har gjort är att virka ännu mer på Alexanders filt, och nu har jag iallafall virkat mer än hälften med råge. Hade tänkt den skulle bli färgi senast julafton så jag kan leverera den då.

Madde: Ytterligare en anledning till att inte ha katt, den första anledningen allt hår...


20 december


Hahaha

Det mest vettiga idag....Eller inte.

Dagens dag

Tidig dag idag, öppning. Sen snabbt hem då Robban skulle på möte, han har vabbat med E som fortfarande är dålig. Imorgon är det min tur. Men jag lever på hoppet om att kunna jobba på onsdag, E har för varje timme jag varit hemma blivit piggare och piggare men hon hade feber på förmiddagen :-(

Just nu sitter hon i badet på Robban. Hon hörde att han drog igång vattnet och reagerade omedelbart. Hon skulle också bada! Och eftersom att hon redan var naken gick det bra, enligt henne. Naken är hon nästan jämt hemma, favorit outfiten enligt henne.

Skumbad :-)

Våran snea julgran.

Som ni ser svärmar det inte direkt över av julklappar och det kommer heller inte tillkomma så många heller. De som kommer tillkomma är de som Robban ska handla, framförhållning är inte hans starka sida. Att det inte är fler klappar beror helt enkelt på att vi bestämt att vi inte ska köpa så många klappar. E får tre (ett klädpaket, ett leksakspaket och ett bokpaket )och mer än så kommer Bertil inte få heller. Julen blir så mycket härligare när man inte behöver stressa runt och köpa 7000 julklappar. Och av någon anledning är E:s rum överfullt med leksaker, mycket konstigt då jag och Robban knappt köpt nåt...

19 december


En händelserik dag

Först vaknar E redan klockan 6 vilket är på tok för tidigt för både mej och Robban, framförallt Robban som igår 22.30 äntligen kom hem från jobbet! Han åkte i måndags morse. Här och nu skulle jag kunna skriva några väl valda ord om hans chef men jag låter tystnaden tala för sej.

Iallafall så vaknade E för tidigt och ville inte somna om så halv 7 gick vi upp, på tok för tidigt!! Så vi placerade oss i soffan, satte på ToyStory3 (den och Barbrapapa är det enda som duger) jag tror att E var vaken och tittade och för första gången så somnade jag. Hittills har jag aldrig somnat när E varit vaken.

Sen har det hunnits med en tvättning, en skotta fram bil, en matlagning och en klä julgran. Den torra tvätten har även den blivit vikt. Vi har tänt det fjärde ljuset och jag har virkat en del på Alexanders filt. Imorgon bär det iväg till jobbet igen. 4-dagars vecka denna gång vilket känns rätt skönt! Efter det är jag ledig i 2 veckor!! Helt underbart :-)

Mitt i allt är E fortfarnade lite småsjuk. Lite feber och lite hosta men pigg och glad. Hemma imorgon med far sin.

Nu äter jag popcorn.


18 december


Äntligen mej själv

Nu har jag äntligen blivit mej själv! E somnade som sagt hur tidigt som helst igår och sov 14 timmar! Men vaknade ett par gånger och var helt förstörd, lagom när jag gick och la mej vaknade hon och ville sova hos mej. Så några gånger har jag vaknat av att hon ligger med sitt huvud på mitt huvud...Inte skönt! Men det var skönt att hon trots allt sov så länge så just nu när vi vaknade och på förmiddagen kände jag mej rätt utvilad.

Sen ju mer dagen gick desto mer började hon kinka sej så när hon somnade vid 1 var det välkommet! Jag gick också och la mej då, hade tänkt att få sova lite. Men icke! Självklart plingade det på dörren 20 minuter senare så E vaknade och kunde inte somna om. Sen har det varit gnäll under större delen av eftermiddagen när hon äntligen somnade för natten halv 7 var jag helt slut! Gick och la mej jag med. Hade det inte varit för att E och jag hostade så hade jag somnat då jag med. Till halv 9 låg jag iallafall, först då kände jag att krafterna började återvända.

Nu sitter jag och väntar på att Robban äntligen ska komma hem någongång. Tydligen var det någon olycka utanför huvudstaden så självklart fastnade de i trafiken. Blir riktigt trött på folk som inte kan köra bil i detta väder. Verkar som om det varje år blir en surprise för en del när snön kommer. Ojdå, kan det komma snö här? I Sverige? Ett land långt upp i norr?? Nu har det dessutom varit snö ett tag så folk borde ju ha lärt sej.

Bävar inför natten, varje gång E hostar ropar hon på mej och hostmedicin vill hon inte ha.

Är sur på HM, de gör reklam för ett velourset på tv som jag vill ha men det är slutsålt för länge sen. Varför då göra reklam för den nu? Missvisande reklam!!


17 december


Äntligen helg!

Äntligen fredag och äntligen i säng!! Trött är hela jag och extra trötta är mina fötter. Anledning till det är att jag har passat på att baka julgodis hela kvällen. Det innebär att jag får lov att stå typ hela tiden och det gillar inte mina fötter, inte ens i vanliga fall och med mina extra kilon gillar de det ännu mindre.

Helgen fick tyvärr en lite tråkig början. E:s förskola ringde, för första gången, E var sjuk...som tur var var det ingen panik att hämta henne hon var nöjd bara hon fick ligga i soffan med napp och snutte. Men när alla raster var avklarade på jobbet kunde jag åka, vilket blev ca 20 minuter innan jag skulle ha slutat ändå...men 20 minuter är mer än ingenting. Väl hemma upptäcker jag att jag har glömt en viktig påse på jobbet (obs! påsen var inte viktig men innehållet) så det var bara att packa in sej i bilen och åka och hämta den. Och på jobbet ville E titta på alla mina barn!

När vi var hemma igen så fick jag inte ta tempen på E. Hon hade minsann ingen feber utan ville gå till lekparken och åka på pappas gamla bobb. Så blev det inte. Istället fick jag i henne lite pasta och lite choklad. Med betoning på lite, vilket inte är vanligt för henne. När jag väl fick ta tempen visade den 39,3 så det var inte så konstigt att hon åt lite. Men jag tyckte ändå att det var mycket så för att vara säker på att tempen visade rätt tempade jag mej också och jag hade min normaltemp (36,5) så den stämde. Straxt därefter däckade E i soffan och jag passade då på att fixa julgodis. När E däckade var klockan 17.50 och på nästan fastande mage, jag bävar lite för natten.

Julgodis består här av nougat och blockchoklad i olika kakaovalörer med nutella i ischokladformar. MYCKET godare än vanlig ischoklad.

Nu snart sova.


15 & 16 december


Rubriklös

Inte helt lätt att logga in idag, startsidan helt mupp. Men är man envis så fixar man det till slut! Inser att jag har haft på tok för mycket att göra för jag har helt missat att lägga upp sunes jul!! Igår iallafall, så ikväll blir det två avsnitt.

Idag hade jag annars morgonen från helvetet. Jag försov mej och hade sen en NEJ-sägare till barn, det hela slutade med att jag lämnade ett argt och ledset barn på förskolan vilket inte alls var kul. Men hon var nöjd och glad när jag vid halv 8 äntligen fick träffa henne igen hos mina päron :-) Då var hon trött mej nöjd. Träffat bebis hade hon gjort också, den nya kusinen. Själv får jag vänta tills imorgon. 

Roligare än så här blir det inte så jag avslutar nu. Upp tidigt imorgon och sen är det helg!!!


Snart sova

Då var det bara paketinslagningen kvar. Har även hunnit med att fylla i en havandeskapspenningsansökan också, inte helt lätt...

Nu sparkar Bertil så hårt att det syns på magen :-)

Sen ska jag iallafall sova. Jäklar vad trött jag börjar bli.


Stinkande räkor

Ahh!! Det känns som att tiden bara försvinner för mej och det är saker att göra hela tiden och jag hinner ingenting och när jag väl har hunnit allt så är jag helt slut!! Idag är jag visserligen extra slut för E bestämde sej för att vakna 04.30 imorse. Inte så att hon ville gå upp, utan hon låg snällt och stilla bredvid mej i sängen, men hon somnade inte om!! Och när hon äntligen somnade så var det dags för mej att gå upp och då vaknade hon såklart. Mitt hostande kan ha bidragit till att hon inte somnade om...

Igår har jag ingen riktigt aning om vad det var som gjorde att det kändes som att det var fullt upp. För vi gjorde nämligen ingenting?! Förutom det vardagliga då...Men det mesta blir ett företag att göra nu när jag är själv med E. Att gå ut med soporna kan ta 10 minuter istället för 1...

Gjorde även en fasansfull upptäckt igår - det luktade fan i köket!! Soporna åkte ut men det blev ingen skillnad. Till slut så hittade jag luktkällan.

Inte OK att lämna räkor i kylen och sen fly till huvudstaden.

Idag har det varit full fart igen. Direkt efter jobbet tog jag tillfället i akt att köpa de sista julklapparna och även en födelsepresent till nya systersonen som har klämts fram. Alexander ska han tydligen heta. En julklapp till honom införskaffades också. Nu har jag endast 1 kvar att fixa, till Madde och Daniel men de har hittills bara önskat sej saker till Alexander och det har jag redan köpt en så nu måste jag komma på något som är till dem. Sen gissar jag på att jag kommer släpas med när Robban ska köpa julklappar till sin del av familjen, framförhållning har han tyvärr ingen.

Väl hemma så pallrade vi oss ut igen, till ica för att hämta ut paket. Tyg och garn var det som kom :-) Tyg till soffan och garn till en bebisfilt till Bertil och lite nystan med olika färger så att E kan välja vilka färger hon vill ha på sin stora "snutte" som hon kan ha över sej.

Molly och Soft Cotton från Järbo. Det bästa garnet.

Nu sitter jag i soffan och slappar tills det är dags att förflytta sej in i duschen och därefter natta E. När hon sover ska jag slå in hela 15 julklappar till barnen på jobbet. Börjar jag slå in dem nu kommer E bli skitsur över att hon inte får leka med leksakerna. Orkar inte ta den kampen nu.


Fjortonde december


Trettonde december = Lucia


I-landsproblem

Med risk för att upprepa mej men vad trött jag är!! Första dagen på jobbet idag efter min lilla sjukdomstid. Öppning stod på schemat så upp tidigt och som vanligt kom vi i säng sent igår + att jag har vaknat och hostat ett par gånger. Trött av det.

Sen åkte Robban till huvudstaden för att jobba, igen, och ibland är det skönt ibland inte. Nu tycker jag att han har varit borta lite för mycket så nu känns det bara tråkigt. Det är tröttsamt. Tröttsamt att också sköta allt hemma (även om det inte blir lika mycket när han är borta).

Efter jobbet hem och hämta E och sen klä henne i lussekläder och sen gå tillbaka och lussa. I efterhand så skulle jag inte ha hämtat henne utan hon skulle ha fått vare kvar. Resultatet av detta fram&tillbaka blev en mammig tjej som skrek som bara den när barnen tågade och fick sen sitta hos mej när de andra barnen sjöng. Hon har sjungit desto mer hemma sen.

En julgran ska vi ha precis som alla andra jular. Tanken var att den skulle kläs helgen som var. Men då det tog ett tag för granen att trassla sej ur förråden och sen ta sej upp så har den inte kommit in förrens idag. Så nu vet jag inte om jag och E ska klä den eller om vi ska vänta. Dels så är jag så jäkla trött och så tycker jag det är roligare att klä den om vi är alla tillsammans mendå får vi vänta tills på fredag. Men det är tradition att den ska upp till lucia å andra sidan är ju lucia typ slut nu. I-landsproblem...

En glad lucia :-)


Beroende

Vi har nästan alla något beroende, allas beroende är olika. Mitt är...

...nässpray, Nasoferm är den bästa! Gult lock är vuxenspray och orange lock är barnspray. Då det endast krävs ett sprut så rekommenderar jag den varmt till människor som tycker det är lite otäckt att spruta in saker i näsan.

E:s är...

...mjölk.

Robbans är...

...öl, vilket syns på magen...

Min gissning är att E är den mest hälsosamma av oss.

Vill även passa på att be er se det ironiska i detta inlägg. E och Robban missbrukar inte på något sätt sitt beroende. Jag missbrukar dock nässpray. HÅRT! Så hårt att jag ska gå och ta en dos nu.


Tolfte december


Är det inte det ena är det det andra

Jag blir så trött!! Lagom frisk från lunginflammationen, jag känner att krafterna har återvänt och hostan jag har är inte ens i närheten av vad den har varit. Då när allt börjar kännas bra så händer det något i ryggen så hela vänster skuldra och området nedanför gör skitont!!

Jag smörjer och käkar alvedon men det har hittills inte hjälpt ett dugg. Så jäkla tröttsamt bara. Men jobb blir det imorgon. I detta fall tror jag inte att jag blir bättre av att vara stilla. Röra på mej tror jag är bra (och eftersom att jag inte bara är förskollärare utan även läkare så vet jag ju det), men inte ta i. Masserar mej så gått det går gör jag också.

Att få hjälp av han den där jag bor med är för tillfället helt omöjligt. Anledning till det är att han lagar en sisådär 10 matlådor att överleva på under veckan. Återigen så flyr han till huvudstaden för att jobba och att ha lite framförhållning och fixa mat/packning lite tidigare finns inte riktigt så denna söndagskväll får jag nog inte se mycket av honom. Om jag inte väljer att sittta i köket och uggla men det har jag ingen lust med.

Inser att jag skulle ha köpt ostbågar istället för popcorn...Hade det inte varit för att jag hade så jäkla ont i ryggen så skulle jag gå och handla igen!!


Elfte december


Det ser ut som att julmusten kostar lika mycket idag som för 20 år sedan eller så är det jag som ser fel...

Pepparkaksbak

Spärra upp ögonen och läs noga nu!! INATT HAR JAG S O V I T !!!!! Visst har jag hostat också men inte alls lika mycket som innan. Känns riktigt, riktigt bra så förhoppningsvis börjar penicillinet att verka på mej nu :-) Jag vaknade dessvärre halv 7 av att jag hostade i massor igen, lite surt med tanke på att E sov till 8...

Bakat pepparkakor har vi gjort också.

Iförd pyjamas ;-)

Jessie till vänster och dinosaurie till höger, figurer från Toy Story.

Just nu är den lilla damen ute med sin pappa och hjälper till att skotta fram sin farfars bil. Farfars bil har vi döpt till Kalle, då E en dag när vi skulle åka med den envist frågade vad bilen hette. Varken jag eller Robban visste exakt vad det var för bil så det fick bli en Kalle. Om ni tittar ut genom fönstret bakom E när hon bakar pepparkakor är det Kalle ni ser.

Hälften av pepparkakorna blev brända så om någon gillar brända pepparkakor är det bara att komma hit.


Tionde december


Still sick...

Lever på hoppet om att jag någongång ska bli bättre, men det verkar inte så tyvärr...Inatt så somnade jag vid 4, innan dess så låg jag och hostade och hostade och hostade. Det börjar bli en repris jag inte vill vara med om. Vid 7 vaknade E och jag var helt överlycklig!! Eller inte...skönt dock att man får ha barn på förskolan när man själv är sjuk för så fort jag lämnat henne gick jag till ica och köpte hostmedicin (slut på hostmedicin börjar också bli en repris). Den vanliga var slut så det fick bli en annan. Den var däremot så äcklig så jag höll på att spy!! Smakade värre än en bajsblöja luktar!! Så nu när min älskade han den där jag bor med äntligen är hemma har han fått i uppdrag att ta sej till apoteket. Han sitter i soffan så jag tror han väntar på någon form av skjuts.


Nionde december


Torsdag

Första gången jag sätter på datorn idag, anledningen till det är att jag har läst, läst och läst. En riktigt bra bok. Chicklit på högsta nivå, lätt i klass med Marian Keys och även denna författare är från Irland. Cecelia Ahren är författaren och för några år sedan släppte hon boken PS. I love you, en helt underbar bok, filmen bra men inte i närheten av boken. Denna bok var precis lika bra den. Recension kommer imorgon, jag måste låta boken få smälta lite. Just nu känner jag mej bara helt kär av boken, det är nästan så jag är sugen på att Robban ska komma in med största rosenbuketten, hålla tal och fria. Det kanske är många människors dröm att någongång få vara med om ett sådant tillfälle, men inte jag. Det jag vill säga med det är att jag just nu är för påverkad av boken för att kunna göra den rättvisa.

Annars så har dagen gått i något friskare tecken än igår. E har knappt inte hostat något, och hon hostade ingenting när hon somnade så imorgon blir det förskola för henne. Tror inte ens att klockan var 10 innan hon började tjata om lekparken imorse. Jag förklarade dock snällt att mamma fortfarande är sjuk och vi måste vara inne men att hon imorgon ska få gå till förskolan och då kommer de säkert att vara ute. Själv hostar jag fortfarande, kanske inte riktigt lika mycket, även om det dargit igång nu på eftermiddagen och kvällen igen...*suck* men att inte hsota konstant hela dagen får väl ses som en framgång.

Nej nu ska jag ta och läsa igenom de bloggar jag oftast läser, leta reda på Sunes Jul och sen gå och sova. Att somna är nog det svåraste - då HOSTAR jag. M A S S O R ! ! ! ! Skulle gissa på att jag slumrade till igår (idag) vid 2, vaknade vid halv 3 av att E hostade och ville sova hos mej, sen hostade jag ett tag till. Fick sen sova till 8, men några uppvak för att - gissa - hosta.


Skönaste kommentaren

När jag nattar E brukar jag alltid avsluta med att säga:

- Sovgott! Mamma och pappa älskar dej!

Numera får jag svaret:

- Jag älskar mej själv!


Åttonde december


Sjuka, sjuka och sjuka igen

Nu är vi sjuka båda två, både jag och E, Robban hade säkert också varit sjuk om han inte flytt fältet till huvudstaden för att jobba. Hostar gör vi som om vi inte kunde göra annat och det verkar inte finns någon hostmedicin som hjälper. Själv har jag hostat så jag har ont i i både mage och huvud. E har hostat så hon fått träningsvärk i magen, eller jag tror iallafall det, för när hon hostar så säger hon att det gör ont i magen. Hon hade även feber imorse men den verkar helt borta nu, men hon får vara hemma imorgon med då hon hostar massor.

Fan kan inte dessa jävla baciller försvinna snart!! Jag blir tokig!!


Tavlor på väggen!!

Vi har bott i lägenheten i nästan 2 år nu (1 år, 9 månader och 1 vecka) och nu äntligen har det hänt något på väggarna i vardagsrummet. Eller väggen om jag ska vara ärlig, de andra tre är fortfarande tomma. Eller två väggar är tomma, en vägg är full med fönster och där har jag iallafall satt upp gardiner.

Fotograf till bilderna i ramarna är jag. Modellerna finns att beskåda på Kolmården. Fanns iallafall sommaren -08. Gör det nog nu med.


Sjunde december


Dagens outfit

Ett par gamla sådana.
2010-12-04

Tröja - HM
Byxor - Lindex
Strumpor - Pop

2010-12-05

Tröja - Pop
Byxor - Villervalla
Strumpor - ingen aning...

Trött

Idag har jag varit trött, jättetrött, gissar på att det beror på en kombination av att jag är gravid, äter pencillin och hostar halva nätterna. Lämnade E på förskolan vid 9 och kunde då knappt hålla ögonen öppna. La mej i sängen så fort jag kom hem igen, hostade en stund och sov sen till halv 1. Helt underbart skönt!! Men fortfarande trött. Sen piggnade jag till, fixade middag till mej och E (våfflor) och nu är jag trötter igen...

Men jag har orkat beställa lite saker till vardagsrummet! Julgardiner och tyg till soffan så nu ska den bli brun, om jag fixar att sy vill säga. Så nu hoppas jag på att Robban får sin lön i tid för jag kommer inte ha råd att betala hela kalaset själv. Men jag gillar ellos, de har alltid en massa rabatter att bjuda en på. Man blir ju dock lite fundersam på hur mycket påslag de har från början när de har råd med de erbjudanden de har.

Men då det är adventstider ska jag bjuda er på dagens avsnitt av Sunes jul och så ska jag skriva färdig ett halvskrivet inlägg. Måste bara ta en bild först. Röja upp i E:s rum ska jag göra också då hon ville och fick måla med flaskfärg när hon kom hem.


Älskade strumpa

Äntligen! Hörde ni Gerf Fylking? Nej inte jag heller, inte ens i huvudet men det spelar ingen roll för nu har den äntligen hittat hem!! Älskade lilla strumpa!!

Har i nästan en månads tid saknat den lilla krabaten. En strumpa tänker ni nu? Nej mer än bara en strumpa säger jag, en del i ett helt kit - ett matchande kit! Det är liksom bara ett måste och då strumpan inte finns att köpa längre har jag gått och svurit över att den har varit borta.

Men nu har jag äntligen båda två!!

Den vänstra hade gömt sej i ett påslakan, den busen :-)


Sjätte december


Felet hittat...

...lunginflammation - pencillin here I come.


Hostar till jag kräks

Ofräsha nyheter här men nu har jag gjort det för första gången i vuxen ålder - hostat tills jag kräks. Inte mycket men tillräckligt! Så nu sitter jag här och vågar inte alls ta i när det är dags att hosta, inte för att jag orkar ta i heller för den delen...Så jävla trött på att vara förkyld!!

Igår försökte både jag och Robban fixa tid till mej för att få komma till jourvårdscentralen, men det var jag för frisk för. När Robban frågade hur sjuk man var tvungen att vara så fick han svaret att dit skulle man åka närm an hade andnöd och liknande. Jag har alltid trott att man åkte till akuten då.

Men idag 9.30 ringer förhoppningsvis en läkare och jag hoppas på att de har någon tid till mej idag annars blir jag helt knäckt!! Vill veta varför jag bara hostar och snorar m.m. Känns inte helt okej att ha hostat så här mycket nu. Får ont i hela kroppen när jag hostar, huvudet, magen, nedanför magen, det kan inte vara bra någonstans.

Att jag sen har varit konstant förkyld sen jag brörjade jobba i mitten av augusti gör inte saken bättre, det känns som att jag börjar nå den magiska gränsen för hur mycket jag orkar!! Börjar bli orolig för Bertil också, jag har svårt att tro att det är bra för honom att jag går runt och är sjuk hela tiden.

JAG ÄR TRÖTT PÅ ATT VARA SJUK!!! Skitont i huvudet fick jag efter att jag hostade nyss också...börjar fan grina snart!!!


Femte december


Tygblöjor

Kort info om tygblöjor, betydligt bättre i längden än pappersblöjor om du frågar mej,

Blöjan består av tre lager. De lagrena kan sitta ihop på lite olika sätt. Blöjan kan vara i allt från tre olika delar till att alla delar sitter ihop i en och samma blöja. Läs och lär.

Lager 1: Tyget närmast huden, kan bland annat bestå av frotté, bambu, microfleece m.m kan inte alla i huvudet. En del av dessa material ger huden en "torr" känsla, dock inte lika torr som en pappersblöja.

Lager 2: Det absorberande lagret, kan bland annat bestå av frotté, bambu, hampa, microfiber m.m som du ser kan ibland lager 1 och 2 bestå av samma material.

Lager 3: Fuktspärren, tyget som gör att det inte blir blött överallt. I de blöjor jag har är det yttrelagret av PUL, kommer inte ihåg vad det står för, men det finns alternativ bla ull. Själv tycker jag att PUL verkar mer praktiskt än ull ur tvättsynpunkt. Å andra sidan har jag inte testat ytterbyxor i ull så det kanske inte är så krångligt som jag tycker det låter.

Det finns äver lite olika varianter av tygblöjor:

AIO (all in one:) Denna blöja består av lager 1+2+3 i en och samma blöja och används precis som en pappersblöja.

Pocketblöja: Består av lager 1+3 som sitter ihop och sen har den en ficka därimellan där du själv stoppar i ett inlägg, dvs lager 2. Har du ingen torktumlare är det oftast denna variant som torkar snabbat.

Ytterbyxa: Består endast av lager 3 och används tillsammans med en innerblöja.

Innerblöja: Består av lager 1+2 och används tillsammans med en ytterbyxa.

I alla blöjor kan du även lägga in extrainlägg för att minska risken för läckage, dvs mer av lager 2 i blöjan.

Tvättrådet är oftast 60-90 grader ALLTID UTAN SKÖLJMEDEL!!!! Alla tvättmedel får heller inte godkänt. Själv har jag använt Icas egna kulörtvättmedel, men jag har hört att den tydligen inte heller är helt ok men den har funkat för mej. Om det ska vara helt rätt ska det även vara den parfymfria men jag har använt den med parfym och E:s rumpa lever och mår bra.

Att jag tycker att tygblöjor är bättre beror på mer än en sak.

Dels är det bättre för miljön än pappersblöjor. Självklart ska tygblöjorna, precis som pappersblöjorna, tillverkas och fraktas, men skillanden här är att en tygblöja är endast med om proceduren en gång, sen kan man använda den väldigt, väldigt många gånger. En pappersblöja kan man bara använda en gång. Nu finns det säkert någon som tycker att "men vaddå, tygblöjor måste man ju tvätta och det sliter ju även det på miljön", ja det är klart att det sliter på miljön att tvätta. Men en maskin mer tvätt sliter inte alls lika mycket som det gör att tillverka och frakta samma antal blöjor som tvättas.

Det blir billigare. Visst de kostas massor att köpa i (finns dock i olika prisklasser). Men köper man tygisar i one-size så kan barnet oftast ha dem hela blöjperioden och man kan lätt använda dem till flera barn. Säljer man dem vidare efter att sista blöjbarnet blivit torrt får man igen en del av pengarna.

Barn som använt tygblöjor blir oftast torr tidigare än barn som haft pappersblöjor, kom dock ihåg att alla barn är olika och när barn blir torra skiljer sej åt väldigt mycket i ålder, oavsett vilken blöja man använder. Men dagens pappersblöjor är enligt mej för bra så hos en del barn skapar de ingen vilja till att vilja sluta med blöja. Varför sluta när det ändå inte känns att man har kissat?

Om man väljer att lägga lite pengar på tygblöjorna är de betydligt snyggare än pappersblöjorna :-) Visst har barnet kläder på sej över men det har ju vi vuxna över våra underkläder med ändå finns det underkläder i alla möjliga färger och mönster.

Den som varit uppmärksam ser att jag inte har lagt ut bilder eller namngett någon blöja med märke. Det beror på att mina blöjor just nu är utlånade och tanken är att det ska skrivas mycket mer om dem sen när jag fått tillbaka dem.


Den eviga hostan

Vet snart inte alls var jag ska ta vägen!! Jag bara hostar hela tiden!! Mer och mer känns det som tyvärr. Lever på hostmedicin, en som på mej brukar hjälpa, men som nu inte hjälper alls. Imorgon blir det en tur till apoteket, det starkaste de har ska jag ha!!

Gick t.o.m och la mej tidigt ikväll så att jag skulle hinna hosta färdigt innan det var dags att sova men det hjälpte inte alls. Skulle gissa på att jag har legat och hostat en timme eller nåt. Så nu har jag gett upp och sitter här istället.

Om någon har något tips mot hosta så säg till. Just nu försöker jag med honung. Folk brukar blanda det med te, te är dock inte min grej så jag sitter och käkar med sked.

Bertil tycker för övrigt inte alls om att jag hostar, sparkar heh vilt efter varje host gör han. Ont under magen av alla hostningar har jag fått också.


Fjärde december


Sjuk och utan lördagsgodis

Det har varit lite dött här och anledningen till det heter sjukdom. Jag har haft feber, hostat, snorat och haft huvudvärk. Som det känns just nu så är det mest hosta kvar det andra är på bättringsvägen, men jag hostar fortfarande massor!! Inget kul alls. Ibland känns det som om jag tar i så mycket så Bertil ska komma ut, protesterat med sprakat och gett mej ont i magen har han gjort iallafall.

Natten tills igår var jag vaken mellan 2½-3 timmar och bara hostade och snorade, inte kul alls. Men inatt, så vaknade jag bara två gånger och hostade! Somnade om rätt snabbt båda gångerna så idag känner jag mej rätt så utvilad. Så utvilad att jag orkade ta med mej E till Ica, tanken var att vi skulle hämta ut paket och köpa lördagsgodis. Så blev det inte.

Vi började med att slänga lite återvinning (skitbra med snö, bara att sätta barn och återvinning i pulkan och gå iväg) det gick bra. Sen utanför Ica ville E ha napp, jag hade ingen med mej vilken jag sa, jag sa även att hon skulle få en sen när vi kom hem. Men då bröt helvetet ut!! Skrik, skrik, skrik och mera skrik!!

Det hela slutade med att E antingen låg på golvet och skrek eller att jag hade under armen och hon skrek. När jag frågade henne om hon skulle lugna ner sej så vi kunde köpa lördagsgodis så skrek hon. När jag sen började betala och hon insåg att det inte skulle bli något lördagsgodis så skrek hon ännu mer. Väl hemma, utan lördagsgodis, så låg hon och protestsurade en lång stund på sängen.

Men jag är nöjd över att jag inte gav efter och köpte lördagsgodis! Ännu mer nöjd vore jag om E bestämde sej för att sova middag för det känner jag att jag behöver!!


Tredje december


Spana in sedlarna! Det var tider det :-)

Andra december


Första december

Syster Madde gjorde ett försök förra året - men hon fullföljde inte. Det tänkte jag göra nu. Det finns nämligen en "the one and only" julkalender. Inget slår den. Här kommer den: Sunes Jul!!

RSS 2.0