src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2240751/images/2011/stina2c_148090509.jpg">

Det växer på sommaren!

Varm härlig sommardag idag och det växer på balkongen :-) och nackdelen med att odla i krukor är att jag får vattna som en dåre...

Tomater, när blir de röda?

Blivande paprika, börjar tro att de kanske trivs bäst i växthus? De som har kommit längst i utvecklingen är de som står vid balkongfönstret. De som står på hyllan i hörnet har inte blommat ut än.

Chili.

Varmt har det varit idag och igår. Gårdagen spenderades i stadsparken, där jag blev solad i leken. Dagen har spenderats hos päronen och jag har återigen blivit solad i leken. Nackdelen med att bli solad i leken (iaf för mej) är det det bara är övre delen av ryggen, brösten (det som inte täcks av överdelen), ansiktet och axlar som blir solade. Lite på benen också, bränna efter jeansshortsen fick jag igår...

Där päronen bor finns det även möjlighet till att själv gå och plocka jordgubbar, så det gjorde vi. Elisia tyckte det var hur kul som helst. Så nu har Robban en hel liter att äta upp. Risken finns att han inte gör det så om du är lite småsugen på jordgubbar är det bara du kommer. Imorgon och på fredag planerar jag att vara hemma och baka inför stundande kalas.

Elisia plockar jordgubbar med sin mormor. En nackdel med att vara där är att Elisia har så jäkla kul och kör på i 190 hela tiden och däckar sen i bilen på väg hem. Oftast så har jag tid att väcka henne när vi kommit hem, men idag var inte Robban hemma när jag kom och Elmer var hungrig...Bara att trolla in barn och saker och mata Elmer, under tiden så låg Elisia och sov men resultatet att hon nu är vaken och ligger och sjunger i sängen...

Bonnbränna har jag hört talas om. Det här är däremot lekbränna.


Mormorshätta

Då har det precis blivit tisdag och dags för symöte med Husmorsskolan! Kul tycker jag och även denna vecka har jag färdigställt en litet projekt. En liten hätta som ska få åka till Kongo med denna insamling. I förra veckan symöte så visade Maja oss en liten hätta som bygger på Eme-rutan. Själv har jag ännu inte fått kläm på Eme-rutan (fast jag har övat denna kväll och jag tror jag har fått kläm på rutan nu men jag ska virka lite till innan jag är säker). Så min lilla hätta fick utgå från en pytteliten mormorsruta och någonstans mitt i så "hoppade jag på" Majas mönster, dock med lite ändringar då antalet maskor inte blev riktigt lika. Jag virkade även min i ett tunnare garn, virknål 3, så jag gjorde ett extra varv med ökningsvarven och ett extra stolpvarv om jag inte minns fel...

Elmer, 3 månader, modell lite större, fick stå modell så jag vet att den passar :-)

Det här med att titta in i kameran har inte riktigt kopplat än...

En pytteliten mormorsruta som start. Trots det blev den inte helt "rak" ändå men det var inget som märktes när den satt på.

Mindre än ett nystan gick det åt. Mössan är virkad med garnet Catania och virknål 3.

Vill ni veta vad de andra har gjort? Klicka här! (Kommer länka så fort Maja på Husmorsskolan har skrivit sitt inlägg, själv sitter jag mitt i natten...Borde kanske sova istället? Sömn är en bristvara ändå vill jag inte gå och lägga mej - det är så lugnt och skönt just nu!)


En himlans massa

Dåligt med inlägg de sista dagarna...Anledning - motivationsbrist + att det hela tiden har hänt saker så tiden har inte räckt till och på kvällstid har jag föredragit att virka. Just nu håller jag på att virka Eme rutor men jag får inte till det. Så jag virkar och repar upp då det hela tiden blir snett. Ikväll ska jag försöka igen och igen och igen och någongång till slut så ska det bara gå.

Annars har det ju som sagt hänt en del saker de senaste dagarna. Det har varit midsommar. Det firades för mej med en konstig sovmorgon. Elisia vaknade kl 05.00, somnade om bredvid mej och sov till 06.00, då ville hon gå upp och se på film...Det fick hon göra och jag gick och lade mej igen, några gånger kom hon in men till slut så somnade jag om. Kl 9 vaknade Elmer och Robban gick upp med honom, för att upptäcka att Elisia hade somnat om i soffan.

Robban fixade till sej och Elmer och åkte iväg och handlade, själv låg jag kvar i sängen till 10.34,  :-) åt frukost och grejade lite och väckte sen Elisia straxt efter 11. Sen cyklade vi iväg till Wadköping och tittade på midsommardans och dansade lite själva. Lite lek i stadsparken blev det också.

En nyväckt Elisia på midsommarafton.

På midsommardagen så bar det först iväg till Sannahed för att lämna av barn och sen var det full fart mot Dalarna - Hedemora - Vikmanshyttan för att gå på bröllop. Själv är jag inge romatisk alls utan tycker att bröllop är spektakel* som bara kostar pengar. Jag tycker det finns bättre saker att göra för pengarna. Men bröllop är ändå roliga att gå på även om jag inte är den som blir lätt röd och låter tårarna rinna. Detta bröllop var dock lite av ett undantag. Några tårar rann det inte men det var inte långt ifrån. När parets dotter sjöng "Öppna din dörr" då blev t.o.m jag rörd. Riktigt fint!

Sen var det skönt med lite barnfri tid :-) Jag kan även konstatera att jag är sambo med den tråkigaste karl på jorden. "Jag dansar aldrig nykter" stämmer mer än väl in på honom, så stor del av tiden spenderades sittandes vid ett bord med honom. En dans dansade jag och det var en bugg med brudgummen - han kan bugga!! Min variant av bugg är att trampa lite fram och tillbaka och vika på rumpan. Fel trampade jag garanterat men kul var det och det tycker jag är huvudsaken.

Brudparet med barn.

Idag har jag och barnen varit och hälsat på hos bästaste Siri :-) och jag blir så avundsjuk när jag är där!! Fint hus och jättefint inrett!! Jag vill också ha så fint...Trevligt var det, vi hann både prata, fika och gå ut och gå. Att vi hann prata ser jag lite som ett under då Elisia gärna är den som pratar hela tiden och lite till :-)

Finaste barnen på finaste mattan hos Siri. En sådan matta vill jag ha men jag har ingen aning om var jag ska ha den, förslag? En nackdel var dock att Elmer fick fullt med mattludd i händerna efteråt, å andra sidan brukar han få dammråttor mellan fingrarna efter en filt jag stickat till honom så det är han van vid.

Finaste Siri som inte vill vara med på bild.

Nu ska jag lägga ifrån mej datorn och natta Elmer och sedan hämta kameran och försöka förgylla detta inlägg med lite bilder :-) Jag publicerar när det är klart. Sen ikväll ska jag återigen öva på Eme rutor.

Så då var bilderna klara och jag har även hängt tvätten, beröm till mej! Hade även planer på att lägga ut foton från Siri på fina saker som hon har, men det lämnar jag till henne själv. Siri - gör ett "hemma hos Siri"-inlägg så jag får ännu mera inspiration så jag kanske någongång tar tag i denna lägenhet jag bor i...

*Spektakel = Föreställning, skådespel, tilldragelse. Källa.


Hello Kitty....

...ni som känner mej vet att jag inte är ett Hello Kitty fan. Tvärtom så tycker jag inte ett dugg om Hello Kitty. Eller egentligen är det inte Hello Kitty i sej jag inte tycker om utan hysterin som har blivit runt den katten. Alla små barn vet verkligen vem hon är och att hon är "inne". Det jag inte tycker om med det är att så små barn redan har lärt sej vad som är "inne" resp. "ute". Likaså sa Elisia för ett tag sedan till mej att pojkar har blått och flickor rosa. Färgkoder och vad som är inne och ute ska barn inte ha koll på, de ska helt enkelt vara barn!!! Dessa inne och ute grejer kommer sen ändå.

Men idag orkade jag inte säga emot...

...så detta följde med hem. Ont i magen hade jag när jag betalde. Det är som sagt inte Hello Kitty i sej jag har något emor utan att så små barn redan har koll på "vad man ska ha". Elisia är helt överlycklig och går runt och pratar om hur mycket hon tycker om Hello Kitty...Så i framtiden kommer inga besök att göras på HM med henne.

Att jag sa ja till Hello Kitty kläder idag var att min tanke var att om vi bara säger nej så blir begäret att vilja ha Hello Kitty kläder större. Tidigare har det räckt med att vi har bekräftat att det är Hello Kitty på kläderna när hon har visat oss men på senare tid har hon sagt att hon vill ha och vi har sagt nej. Tills nu.

Min främsta anledning till att jag har sagt nej till Hello Kitty kläder är för att jag inte vill stötta denna utveckling om dels delar in kläderna i tydliga pojk- och flickavdelningar samt att barnen vet vad "man ska ha".

Bara för att vi nu har köpt kläder med Hello kitty så innebär det inte att andra ska göra det. Någon kontroll på vilka Hello Kitty kläder som kommer in vill jag ha. Jag kommer fortfarande att göra allt för att sortera bort det värsta!!


Dammsugare

Tisdag och möte med Husmosskolans syförening, äntligen!! Även denna vecka har jag något färdigt att visa. Blir lite stolt över mej själv. Från att bara ha startat upp projekt efter projekt så har jag nu även börjat med att avsluta dem :-)

Denna vecka är det en liten sak som har blivit tillverkad. En liten dammsugare/punchrulle/araksrulle, kärt barn har många namn. Dammsugaren är till Elisia och hon fick välja mittenfärgen själv.

Dessvärre är jag inte helt nöjd med den. Den bruna delen där virkningen startade blev större än avslutningssidan. Det är möjligt att det beror på stoppningen men jag tycker jag "degat" runt den så stoppningen borde ha hamnat jämt vid det här laget.

Mönstret är från CANDY MAGAZINE 2 och inspiration till att virka bakelser har jag fått från Sofia, hon är en riktig "virkbagare" :-)

Att virka dammsugaren var pillrigt och ännu mera pillrigt, jag är van vid att jobba med lite tjockare garner...men kul var det och fler kommer det att göras! Både till mej och till Elisia.


Varför??


Why???

Delar av Stockholm

Hela familjen hemkommen från huvudstaden. Där har vi haft det skönt. Jag har njutit av att inte städa eller diska ett enda dugg :-) Eller diskat har jag gjort lite men endast nappflaskor.

Junibacken och Gröna Lund har fått besök av oss och vi har åkt både båt, tunnelbana och tvärbana. Elisia har tyckt att alla de grejerna har varit roliga och Elmer har inte brytt sej om vad vi har åkt. Thomas lägenhet fick sej också ett besök. En fin, men aningens misskött lägenhet, en städning hade väl inte varit helt fel där, men så länge jag inte bor där så bryr jag mej inte. Stor potential har den iallafall och jag skulle inte tacka nej till en sådan lägenhet modell två rum större.

Bilder från Junibacken får ni inte idag och jag vet heller inte när det kommer. På Junibacken så låg nämligen kameran så fint inlåst i skåpet så de bilder som finns är tagna med Robbans mobil och finns då i hans mobil som inte är här. Såklart.

Bilder från Gröna Lund kommer här...

Kaffekoppar har det pratats länge om och var det blev den första karusellen som åktes.

Flygande Elefanter.

Nymatad Elmer, som på bilden ser väldigt stor ut. Så stor är han inte, kameravinkeln gör sitt.

Björnhälsning.

Lustiga Huset. En del läskiga saker som vi fick gå förbi men flygande mattan på slutet var nog det som grejade det högsta skrattet! Eller tjutet :-)

7 av 10 har converseskor, av dessa har 5 av 7 vita. Converse är det som gäller i huvudstaden. Själv hade jag lämnat mina rosa på hotellet denna dag.

Innan maten.

Robban och Thomas åker karusell. Grymt rolig var denna! Den såg läskig ut men var bara härlig. Högt kill-i-magen betyg.

Robban och Elisia på flygande mattan :-)


Astrid Lindgrens Värld

Skrivlusten har ännu inte infunnit sej men bilder bjuds det på. Elisia hade riktigt kul, var dock en aning blyg.

En bild på dagens städoutfit. Då jag inte tycker om att åka på semester utan att ha städat lägenheten så var det städning som gällde idag och då Elmer varken ville det ena eller det andra så fick han glida med i sjalen och var där hur nöjd som helst.


Ärlighet

Hade idag tänkt att skriva om gårdagen som vi valde att spendera i Vimmerby på Astrid Lindgrens Värld. Men då en del personer valt att agera på ett visst sätt så blir det inget med det.

Det är helt sjukt hur mycket skit som kan undvikas i livet om man bara är ärlig och pratar med varanda.

Virkad korg

Välkommen denna "låtsas-tisdag" till möte med Husmorsskolans syförening. Att jag skriver detta inlägg redan nu beror på att jag åker på en kortis semester och vet inte hur tiden till att blogga kommer vara. Därav att ni kommer till husmorsbloggen som helhet i länken och inte till det exakta inlägget.

Denna vecka har jag färdigställt min krog. Korgen är tänkt att fungera som förvaring till de projekten jag håller på med. Den var rolig att göra och jag har redan stora planer på flera :-) Den var däremot lite bråkig med mej ibörjan. Först så växte den inte ordentligt vilket gjorde att den bara rullade upp sej, så jag rev upp den. När jag sedan började igen så ökade jag lite extra, det funkade bra först men sen blev det bara vågigt, så jag rev upp den igen. Tredje gången så ökade jag lite extra men inte lika mycket som andra gången, det gick bra riktigt länge men blev sen vågig igen. Jag gjorde då upptäckte att jag inte alls virkat fasta maskor utan halvstolpar...Så jag sa lite mindre vacka ord och rev upp den - igen. Sen virkade jag med fasta maskor och helt plötsligt blev det bra.

Storlek: höjd ca 23 cm, diameter ca 24 cm
Garn: Molly, virkat med dubbla garner
Virknål nr 7
Nystan: 5 av varje färg om jag inte räknat fel...

Mönstret kommer jag inte ihåg var jag hittade men senare hittade jag ett i GALEN I GARN av Susanna Zacke & Sania Hedengren. Det hela går ut på att virka en rund botten med fasta maskor, när botten är tillräckligt stor så virkar man bara på med fasta maskor utan att öka något så byggs väggarna upp. Handtag gjorde jag genom att virka 10 luftmaskor och samtidigt hoppa över 10 fasta maskor och sen fortsätta med fasta maskor i den 11:e fasta maskan. Sen bara virka på med fasta maskor. Många fasta maskor blev det.

Fylld med framtida projekt :-)

Vill ni se vad de andra har gjort så klicka på länken däruppe!


Spenderarbyxorna...

...var på idag. Jag tror att Robbans var större än mina, men det jag köpte var dyrt! Glasögon. Ja, jag har redan glasögon som fungerar utmärkt men jag har sedan jag införskaffade glasögon för ett år sedan känt ett stort behov av solglasögon. Helt värdelöst att köra bil när solen skiner eller när det är snö överallt. Eller det värsta av allt - när det är snö överallt OCH när solen skiner. Så nu är solglasögon inhandlade, och då det är ta 2 betala för 1 så blev det ett par vanliga också. Så nu har jag glasögon så det räcker och blir över. Skitsnygga är de allihopa.

Sen passade Robban på att förbruka en del presentkort och delvis köpa saker som han behövde. Ett glas - presentkort. Ett par träningsskor - presentkort. Kortbraller - persentkort. Väska till Ipad. En kombinerad locktång/plattång - Elisia har sin pappa runt sitt lillfinger, sen styrde jag upp det hela så det blev en som jag tänkt köpa i några år men aldrig gjort.

Tång och glasögon.

Min plan nu är att skriva ett till inlägg, ett låtsas-tisdags-inlägg. På tisdagar är det symöte med Husmorsskolan, men på tisdag är jag inte hemma. Jag har visserligen dator och så med mej men eventuellt blir det inte tid till att blogga på morgonen och dagen och sen är jag nog för trött...Att jag inte är hemma beror på att vi imorgon åker till Vimmerby och hälsar på Pippi, Astrids Lindgren Värld alltså. Elisia ser fram emot det...

Glömde även skriva igår att det roligaste på bröllopet igår var när alla barnen en och en sjöng i mikrofonen, inför alla. Anton tror jag var först ut. Sen Elisia som högt och tydligt sjöng sin variant av Robyns "Dancing on my own". Efter en stund när det blev hennes tur igen klämde hon i med "Bä bä svarta get - var det du som sket" - hon fick publiken att skratta :-)

Nu ska jag fixa fusktisdagen. Om jag får tillbaka kameran där bilderna ligger...


Trött och stadsparksbesök

Trött är bara förnamnet efter en dag som denna...

Dagen började halv 5 då Elmer ville äta för andra gången, jag kunde inte somna om...vid 6 då jag precis höll på att somna så vaknade Elisia. Klockan 6 är på tok för tidigt för henne då hon lägger sej vid 9 på kvällen. Hon var nära att somna om men då var jag självklart tvungen att hosta så hon vaknade såklart. Och ville inte somna om. Hon gick upp och var uppe själv men kunde inte låta bli att gå in till mej ändå hela tiden, bl a låg och bredvid mej och lekte med dockor - omöjligt att sova när dockorna pratar med varanda...Vid 7 lyckades jag iallfall få henne att förstå att ska hon vara kvar måste hon vara knäpptyst och stilla, så hon valde att gå ut och jag sov då en timme innan Elmer vaknade igen vid 8. Jag är trött.

Fint väder var det när vi gick upp så det var bara att greja i ordningn här hemma och packa ihop oss för en utflykt till stadsparken för sol, bad och lek. När vi var det så blev det just sol, bad och lek. Elisia var helnöjd och Elmer fick bada fötterna vilket var populärt, tror jag iallafall eftersom att han inte skrek. Kameran var med och när vi skulle gå hittade den vägen upp ur väskan.

Nu är vi hemma, barnen i säng och jag ska ta av mej ansiktet och skruva ihop lite nappflaskor sen ska jag sova.

Godnatt!


Igen

Jag har sagt det förut och jag säger det igen - det finns en del typer av affärer jag inte kan gå in i, affärer som säljer barnkläder är en, affärer som säljer garn är en. Tidigare ingick även affärer som säljer böcker men efter det att pocketboken gjrode sitt intåg i mataffärerna så går det bättre - jag kan ju inte köpa böcker varje gång jag ska köpa mjölk...

Men igår så åkte jag och barnen till Marieberg för att köpa present till Alexander och Sasha. Alexander ska fusk döpas och Sasha fyller snart år, 1 år, så snart är hon vuxen ;-) Jag hade verkligen sagt till mej själv att det var det ENDA jag skulle köpa. Vem försöker jag lura... Från KappAhl kom jag med detta till Elisia:

och

Trumpeten köpte vi på BRIO och den hade jag lovat henne innan vi åkte, men det råkade som sagt bli lite mer...stl 98/104 på allt så det ska väl passa ett tag iallafall.

När vi kom hem så bakade vi bröd, gott blev det :-) Elisia blev lite förvånad när hon såg hur mycket degen hade jäst

Här norpar hon deg för att stoppa in i munnen...


Mina bästaste!


Mina bästaste som förgyller varje dag!!

Mina bästaste!


Mina bästaste som förgyller varje dag!!

Ommöblerat

Då var Elmer nattad, han tokdäckade när han fick nappflaskan. Tror han sörplade i sej 20ml sen vände sej ögonen på honom, sötnosen :-) att han var så trött berodde på att han inte ville sova något efter maten vid 5. Jag la honom i sängen som vanligt och där låg han och slappade för sej själv i 45 minuter, då gav jag upp. Så han var väldigt väldigt trött, men också väldigt väldigt nöjd och glad? Inte likt honom.

Idag har vi äntligen städat Elisias rum och möblerat om! Både städningen och ommöbleringen var välbehövlig. Igår förklarade jag för Elisia att spindlar tycker om att bygga bo bland leksaker som ligger på golvet - idag var det inga som helst problem med att få henne att hjälpa till med städningen.

Jag har inte förebilder att bjuda på men så här ser det ut nu:

Som ni ser har den lilla damen redan börjat leka. Det är mycket lättare att leka i ett städat rum än i ett stökigt. Jag försöker få Elisia att inse det...det är inte lätt...

Det är heller inte helt färdigt, sänglampan sitter nu ovanför köket och där ska den ju inte sitta...Sen ska det upp lite hyllor, jag har tänkt mej att de ska sitta ovanför köket och ovanför sängen. På väggen vid bordet tänkte jag att det skulle komma upp en tavellist så att vi kan rama in lite kort och lite konstverk. Jag tror att det blir bra. Jag försöker även övertala henne att några av de större leksakerna kan bo i källaren ett tag, hon har pratat om att dockvagnen kan flytta dit.

Efter ommöbleringen så var jag så hurtig så jag cyklade iväg till simhallen och plaskade lite. Hela 1500m blev det plaskat. Sen cyklade hem igen. Och nu på kvällen har jag och Elisia ätit upp hennes lördagsgodis.

Chokladfisen.


Armband av mormorsrutor

Äntligen tisdag och symöte med Husmorsskolan och äntligen har jag fått lite tid över till att sitta vid datorn. Hur länge jag kan sitta här vet jag dock inte, Elisia leker själv och Elmer luftar rumpan på golvet och jag sitter här så länge de är nöjda.

Denna veckan har jag iallafall knåpat ihop ett armband :-)

Inte den bästa bilden då jag inte har den bästa kameran...

Storlek: Rutorna är från början kvadratiska och varje sida är ca 2,5-3cm, nu har de blivit lite mer rektangulära.
Garn: Kilafors Bomull
Virknål nr 3.
Nystan: Inget helt nystan.

Detta lilla projekt blev till då jag ville öva mej på att göra mormorsrutor då jag aldrig gjort det tidigare. Mönstret hittade jag i boken GALEN I GARN av Susanna Zacke & Sania Hedengren. Att virka mormorsrutor var kul och jag har redan börjat virka mera :-)

Ville ni se vad de andra i Husmorsskolans Syförening har gjort? Klicka här!


Sol och bad!

Det utlovade regnet uteblev och det tackar jag för! Närmare 30° i köket när det åts frukost så hade det inte varit för att Elisia vaknade redan halv 7 så hade det varit en perfekt start på morgonen. Tack och lov så var hon uppe själv och kom inte in och väckte mej allt för många gånger så till halv 9 fick jag ligga kvar i sängen (efter att ha varit uppe och hjälpt henne med något två gånger), jag gjorde då en förflyttning till soffan och vid 9 vaknade Elmer så då startade vi dagen.

Då regnet uteblev och det istället var hur fint väder som helst så packade jag ihop mej själv och barnen så åkte vi till mina päron ute på landet. Där blåste det kallt!! Elisia tog ett snabbdopp med Tom, bästaste lillebroren som är bästaste barnvakten! Jag låg och solade :-) Sen var vi inne några timmer och när vi gick ut igen så var de kalla vindarna borta. Då blev det sol för mej och bad och bus för Elisia.

Buset bestod i att hälla vatten på mej när jag solade, och hon lyckades smyga ordentligen också så jag märkte ju inget förrän benen blev blöta...Men då jag själv är expert på att hälla vatten på andra, och tycker det är skitkul, är det bara att bita i det sura äpplet och finna sej i att jag får tillbaka. Det hela urartade sen i ett vattenkrig mellan mej och Elisia. Vet inte vem av oss som hade roligast :-)

Sen fick hon ner mej i poolen, riktigt kallt!!! Där busade vi lite mer.

Snurra runt var det roligaste av allt!! Nakenfisoutfiten är svår att bli av med...Under hela bustiden så antingen sov Elmer eller så var han med sin mormor. Lyxigt med bara Elisia-tid!!

Bus med mormor blev det också :-)

Nu är en portion med korv med bröd i magen och det är dags för dusch och städ. Helt sjukt att det blir både stökigt och skitigt hemma när vi knappt är hemma. Det skulle behövas en regndag för att ta tag i det för jag har verkligen ingen lust med det i detta väder! Så istället bombnedslag har vi nu bombnedslag deluxe.


Balkongen

Jag har alltid trott att mina fingrar varit allt annat än gröna, men de kanske har börjat bli lite gröna? Såhär ser iallafall balkongen ut nu. Och ja, jag är stolt. Och ja, jag skryter gärna med hur bra jag har lyckats med mina plantor. Iallafall hittills lyckats.

Det inklämda hörnet. Problemet som börjar uppstå här är att plantorna inne i hyllan börjar bli för höga och jag har ingen annanstans att ställa dem.

Tomatplantorna längst in i det inklämda hörnet, de största.

Det soliga hörnet. Blomlådorna har tidigare suttit uppe på kanten i ur och skur, med sönderblåsta växer till följd av det. Jag har planer på att kasta dem men då det trots ursla förhållanden bildats lite blomknoppar och en blomma har även slagit ut så känns det lite elakt. De har ju trots att kämpat och överlevt i det ogynsamma förhållanet jag gav dem. Nu är de plaserade på golvet och klarar sej kanske lite bättre.

Två tomatplantor har inte fastnat på bild. De lever på det absolut soligaste stället, när solen skiner, och det blåsigaste stället, när det blåser. Nämligen i hörnet på räcket. De är lite halvvissna men det både blommar och växer tomater på dem så jag tror inte att det lider nämnvärt av det.

Vattnas måste det göras idag med, kanske jag ska ge dem lite näring också? Kan väl inte skada.


Söndagsstart 04.28

Idag har jag inte varit någon miljöbov. Endast en biltur och den var inte särskilt lång. Hade det inte varit för att vihade småbarn skulle jag ha cyklat. Den bilturen bestod i en tur upp på stan för att äta på restaurang med min underbara familj. När jag sedan tänkte efter gjorde jag upptäckte att det var första gången som jag och Robban gick ut och åt på hemmaplan. När vi rest bort har vi ätit ute men aldrig hemma bara sådär. Oct h det är ju alltid kul att vara med om något nytt! Dessvärre fick jag en snustorr kycklingbit så nästa gång blir det något annat. Detta hände på eftermiddagen/kvällen. Dagens dag började mycket tidigare...

...klockan 04.28 för att vara exakt, eller kanske inte exakt men någonstans där omkring. Då vaknade Elmer för första gången och var hungrig. Helt okej, jag klagar absolut inte på att han då sovit 8 timmar utan mat. Det är så det ska vara. Men mitt i matningen så vaknade Elisia, av vilken anledning kommer jag inte ihåg, men hon är förkyld så jag gissar på att det hängde ihop med det. Elmer såg mätt ut och det såg även ut som om han sov, så jag gjorde en paus i matningen och gick och hjälpte Elisia. Jag tror att hon somnade om. Någon som då däremot inte somnade om var Elmer. Men jag gick och la mej och tänkte att han somnar nog snart. Efter några minuter tröttnade jag på att lyssna på honom och gick upp för att ge honom mera mat - då svarade han lite fint med en raketspya deluxe!

Jag tog honom till toan för en liten snabbtvätt och Robban slängde ner hans lakan och kudde i badkaret, och det värsta av allt - Elisia vaknade! Och konstaterade att "det är ju ljust ute - då är det morgon" sen gick det inte att få henne i säng. Men hon fick vara uppe själv. Jag gjrode välling och satte på en film, detta var innan 05.30 så barnkanalen hade inte börjat sin sändning...Tyvärr hade Elisia en sådan morgon då hon inte ville vara uppe själv utan gick in till oss i tid och otid, oftast precis när jag lyckats somna om. Först ville hon ha glass på pinne, och för husfridens skull så fick hon det, sen var filmen slut...och sen vid 7 lyckades jag somna om och sova en hel timme!
Ihopp om att få en bra natt i natt så har jag gjort allt för att aktivera henne. Vi gick till stadsparken. Där badade hon, kanske inte så bra med tanke på att hon är förkyld men det ska nu bli regn i typ en vecka så hon får bli frisk då. HOn lekte även som en tok i klätterställningarna och brydde sej inte alls om att jag gick och satte mej på en bänk och matade Elmer. Sen blev hon helt överlycklig när hon själv lyckades klättra upp för en repstege och vågade åka nerför stora rutschbanan själv. Det första gångerna fick jag hålla i stegen (och en gång när jag inte hann fram till stegen då jag var och spanade läget med Elmer så såg hon till att en annan pappa gjorde det åt henne) och jag fick även hålla henne i handen de första gånger. Men efter 3-4 gånger så fixade hon hela banan själv och sprang runt runt runt. Och jag njöt av att se på mitt underbara barn!

Efter hemkomsten bar det efter ett tag iväg till stan och på hemvägen tokslocknade hon i bilen. Jag fick då den stora äran att bära upp två barn till 3:de våningen helt själv då Robban blev kvar hos ölen. Nu njuter jag av tystnaden (och gör allt för att ignorera huvudvärken jag utgår kommer från att jag är trött).

Till stadsparken följde kameran med men den visade sej inte så för att detta inte ska bli ett bildlöst inlägg så får ni en bild på vad som fick följa med hem från Polarn o. pyret igår.

Elmer fick presentkort av sin farfar därifrån i födelsepresent så detta inköp ryms inom ramen för mina miljömål. En helt underbar härlig blå färg, att Elisia har samma kit fast i rosa gör ju det hela bara roligare - syskonmatchning :-) Kläderna är i stl 68 och är lite stora men förmodligen inte så länge till med tanke på hur han växer, strumporna är i 19/21, att köpa mindre är bara onödigt då de bara ramlar av ändå.

Då jag känner att inlägget börjar bli lite väl långt låter jag anledningen till att jag befann mej på stan igår osagd. Annars hade även det kunnat bli en historia. Nej nu ska jag knåpa ihop ännu ett inlägg om den underbara balkongen vi har här. Sen ska det läsas bloggar, förberedas inför natten (mat till Elmer), duschas och sen hoppas jag på att energin räcker till iaf ett avsnitt av One Tree Hill och virkning. Sen gissar jag på att klockan är runt midnatt som vanligt, fattar inte varför jag aldrig kan lägga mej tidigare?


Miljöbov...

...har jag varit. Åkt bil hit och dit de senaste dagarna. Anledning till det var först i torsdags att hämta barn efter övernattning hos päronen i Sannahed. Därifrån åkte jag till Sofia då hon ville låna min symaskin - som vi kan konstatera har gått i pension. Sen hem.

Igår var det hur fint väder som helst och då jag inte ville sitta hemma och uggla så packade jag in barnen i bilen och brummade till Sannahed, igen. Robban valde att spela badminton och sen skruva ihop möbler. Lite tokigt val med tanke på vädret om du frågar mej. Vattnet i poolen var dock ISKALLT så jag valde att avstå från badadet utan satt i solen när Elmer tillät och i skuggan när han inte tillät det. Efter ett tag kom det mer kusiner och då badade Elisia ännu mera. I iskallt vatten...

På kvällen blev till grillning med kompisar och själv tycker jag det är mycket bättre att åka till någon som har barn mot någon sominte har barn - det egna barnet blir nämligen så mycket "lättare att handskas med". När det är fler barn har hon så mycket roligare. Igår hade hon skitkul! och jag med.

Idag har det däremot inte varit lika kul. Det blev sent igår och trots att Elisia sov länge var det en liten grinig dam på förmiddagen. Eftermiddagen har däremot gått hur bra som helst. Då har istället Elmer varit hur kinkig som helst. Jag skulle gissa på att han inte uppskattar värmen. Det enda som duger är att ligga naken på golvet, förutom att bada men det funkar inte om han ska göra det hela tiden. Nu ska han egentligen sova men är inget pigg på att ligga i sängen, hör nu att han inte är nöjd på golvet heller...Ska försöka proppa i honom lit emat men det har inte gått så bra hittills...

När han sover ska jag iaf virka :-)


Till mormor med buss

Idag var det ett stor dag för Elisia. Dels så skulle hon äntligen få sova över hos sin mormor, det har hon gjort många gånger förut men jag tror aldrig hon har pratat om det så långt innan och så många gånger förut. Som grädde på moset så åkte vi buss dit! Att åka buss är bland det roligaste som finns, om du frågar henne. Särskilt när den svänger :-)

En glad tjej som åker buss :-) och bredvis mej ville hon inte sitta, jag satt ju lite nedanför med vagnen och Elmer, det var tydligen ingen höjdare. Hon satt däruppe och läste böcker högt för sej själv, det ska man tydligen göra när det åks långt, enligt Elisia.

Själv hade jag "lyxen" att få åka buss hem igen också...

Väl hemma har jag rensat ur leksaker från Elisias rum - bäst att passa på när hon är borta!

Och igår fick jag mej ett skratt när jag såg hur Elmer hade fått pyjamasen...

Lite snurrigt?


RSS 2.0