src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2240751/images/2011/stina2c_148090509.jpg">

Livet hittills

Livet rullar på med två barn också, tiden också dessvärre. Jäklar vad fort klockan går ibland. Hinner ingenting känns det som. Men jag har två snälla barn så det funkar :-) Dagarna består av att mata bebis, lämna och hämta Elisia på förskolan, plugga, tvätta och städa. Det enda som jag inte har behövt göra är att laga mat. Det tackar jag för då det är så tråkigt...Robban fixar det. Han kunde inte ha blivit uppsagd vid ett bättre tillfälle, det är med hemmakarl borde alla få ha de första månaderna när bebis kommer.

Tygblöjor har jag även tagit på Lille Plutt, och tyvärr även tagit av. De höll tätt och gjorde sitt jobb med bra betyg. Men (tänkt er Tony Irving när ni läser men). Naveln har inte läkt än och tygblöjorna går inte att vika ner som pappersblöjorna gör så de skaver tyvärr på navel och det började blöda :-( så det får bli pappersblöjor tills det är läkt. Får hoppas bara att han inte ökar för snabbt i vikt så han växer ur de minsta, vill ju hinna använda alla blöjor.

Skrev i förra inlägget att Lille Plutt skulle hinna bli 24 timmar innan läkarkontrollen och då skulle vi inte behöva åka tillbaka. Vad fel man kan ha ibland. Lille Plutt är, precis som sin storasyster - gul. Lyckligtvis inte lika gul som Elisia var, hon fick sola, men hittills har han klarat sej undan det. Däremot fick Robban åka in imorse för extra gulkontroll och tyvärr så klarade inte Lille Plutt ombesiktningen så det blev en ny tid på fredag - 8:30, så om det finns någon som är ledig och morgonpigg så är det bara att ta det lilla barnet till sjukhuset.

Sen tycker Robban att Lille Plutt bara gnäller, hela tiden typ! Jag säger såhär: Han är en ängel jämfört med Elisia. Elisia kunde visserligen sova bra på dagen men det gjorde hon inte på natten. På natten sover Lille Plutt mycket bättre. Dagen kanske aningens sämre, men då å andra sidan så sov Elisia nästan bara när jag var ute och gick eller i knät. Lille Plutt har inte varit på sin första promenad än och när han somnar i knät så försöker vi att lägga honom i vaggen eller i liften på balkongen så han kan sova själv. Helst somna själv också.

Under skapandet av detta inlägg så har Elisia somnat, helt otroligt då hon även sov middag idag. Så nu sover båda barnen :-) Lille Plutt har sovit i 1½ timme och knappt pipit något, så hur Robban kan tycka att han bara gnäller förstår jag inte. Och det roliga är att jag är hemma själv med dem och de har båda varit hur underbara som helst! Lille Plutt har sovit hela tiden vi varit själva och jag och Elisia har busat som bara den :-) Så nu är det bara att lägga in Elisia i sängen och sen väcka Lille Plutt så han sover sen ikväll, han börjar knorra lite också så det kan vara dags för mat. Mat gör jag allt för att ge honom i massor så han ska klara ombesiktningen på fredag, eller iallafall inte blivit gulare.

Just nu kunde livet inte vara så mycket bättre, det enda som känns lite surt är att gå tillbaka till studentlivet just nu. Inte bra med kurser man inte hunnit läsa som släpar efter...Men om 5 veckor är det klart och då ska jag "bara vara mamma" på heltid och njuta hur mycket som helst!!


Nu är han här!!

Igår var dagen då namnlöse lillebror föddes!! Ont, smärtsamt men värt det! Jag tackar för att det gick betydligt fortare än förra gången...

Denna gång drog det igång lite lite grann på kvällen. Hade lite värkar som var aningens starkare än de förvärkar jag haft tidigare, så jag anade att det var på gång. Samtidigt så kändes det för bra för att vara sant att han skulle komma ut innan det var beräknat...

Sen vaknade jag iallafall vid 03:30 (sommartid) av en värk, sen ca 45 min senare så gjorde det så ont att jag inte klarade av att ligga kvar i sängen. Sen tillbringade jag några timmar i lägenheten som spenderas med att dels gå runt och hänga över en stol vid värkar och dels låg jag i soffan och flåsade mej igenom en hel del värkar. Det lustiga här var att värkarna var olika beroende på vad jag gjorde. Gick jag runt så kom de med allt från 3-6 minuters mellanrun. Låg jag på höger sida så kom värkarna med ca 3 minuters mellanrum, låg jag på vänster sida kom värkarna inte alls lika ofta. Så jag låg på höger sida då jag verkligen ville att bebis skulle komma ut. Då vi blivit barnlediga så kunde ju inte tillfället bli bättre.

Straxt före 8 så kände jag att nu fan måste det väl ändå vara på riktigt och nu måste det väl vara dags att åka in? Då kom värkarna fortfarande lite oregelbundet beroende på vad jag gjorde, men ändå tätt och ONT!! Det började göra riktigt ont + att jag kände att det började trycka på. Bajsnödig var bara förnamnet.

Straxt efter 8 var Robban väckt och vi båda var klara så då brummade vi iväg till sjukhuset. Måste säga att jag är oerhört tacksam över att vi bor så nära - värkar i bilen var inte dugg kul! Hade 2 eller 3 i bilen och jävlar vad ont det gjorde! Det går ju liksom inte att göra något i bilen för att lindra värken, man sitter ju fast. Det enda som hjälpte var att flåsa som en gammal gubbe som rökt hela livet...

Väl inne fick jag reda på att jag var öppen 7-8 cm redan och att det var försent för ryggbedövning. När jag fick det beskedet hade jag redan blivit hög på lustgas och det är jag glad för. Vet inte hur jag hade reagerat annas...Men jag är rädd för att jag lagt mej ner på golvet och grinat för att sen gå därifrån med orden att då går jag hem och börjar om.

Men hög på lustgas var jag och barnmorskan presenterade genast en annan typ av bedövning för mej, kommer inte ihåg vad den hette men det började på P. Riktigt bra var den. Bra var också att för att kunna lägga denna typ av bedövning så var de tvunga att ta hål på fosterhinnan och då går det ju helt plötsligt lite fortare - det gillar jag. Och jämfört med förra gången så upplevde jag att lustgasen hjälpte denna gång. Men jäklar vad man fick andas i den för att den skulle ta. Förra gången tyckte jag att det var otäckt när jag blev snurrig men nu körde jag på, hade för ont för att göra annat. Sen är det inte vackert någonstans att föda barn...
Jag flåsar mej hög på lustgas.

Det absolut jobbigaste var som jag nämt tidigare krystningen. Det är frukstansvärt jobbigt!! Det gör förjävla ont när bebisen kommer ut, och jag tycker är skitjobbigt att ta i när jag vet att det kommer göra ont. Så det tog ett tag för mej att våga krysta ut honom. Jag orsakar ju mej själv smärta när jag tar i, även om det går över, så känns det jättejobbigt!! Men ut kom han 10.54 den 27/3, 4 dagar innan det var beräknat. Helt underbart!

Nyförlöst och trött!! Men lättad :-)

Och jag måste ha den perfekta barnfödarkroppen (dock inte psyket då jag är livrädd för att krysta). Behövde inte sys något denna gång heller :-) och det känns skönt. När bebisen är ute vill jag inte ha mer aktivitet än nödvändigt i de nedre regionerna, så att inte behöva sys kändes som en seger :-)

Det tråkiga, precis som förra gången, är att man blir lovad att åka hem men sen ska det dras ut på tiden - många gånger. Denna gång blev vi lovade läkarkontroll efter 6 timmar. Efter 6 timmar sa vi till och först då ringde de en läkare, det trodde vi de redan hade gjort. Självklart hade inte läkaren tid just då men skulle komma inom en timme, så inom 1&½ med tur enligt barnmorskan. Men ingen läkare kom. Och ingen kom sen heller. Vid 21.00 sket jag i det hela och hade gjort klart för dem att kommer det ingen läkare före det så åker jag hem och återkommer för läkarbesök dagen efter. Det var ju som sagt inget de rekommenderade, men då jag upplever BB som ett fängelse och mår allt annan än bra där så sket jag i deras rekommendationer och åkte hem. Med en BOKAD läkartid idag. Då har han även hunnit bli 24 timmar så då behöver vi inte åkerkomma för ytterligare ett besök senare i veckan och det känns bra.

En stolt pappa.

En namnlös pojke :-)

Stoltaste storasystern :-)

***UPPDATERAR***

Han var 3690g tung och 51cm lång.


Lördag so far

Då har jag och Elisia varit i lekparken och busat, dit fick jag ta mej till fots och hon på cykel. Måste cykeltrimma henne så mycket som möjligt innan lillebror kommer. Blir lite svårt att ha dem i vagn båda två och någon ståbräda har vi inte köpt än, tyvärr är de inte gratis heller...

Cyklingen gick riktigt bra för att vara första gången för säsongen, endast en liten vurpa och då ville hon upp direkt på cykeln, så det blev knappast någon skräckupplevelse. Däremot ville hon inte cykla från ICA efter att vi köpt lördagsgodis enligt henne själv så blev hon "så jävla trött av att cykla" jag har en känsla av att vi så kallade vuxne här hemma behöver tänka lite på språket. Nu är ju inte "jävla" något katastrofalt svärord men det finns ju helt klart trevligare ord man kan använda...

I lekparken gungades det och åktes lite rutchbana. Sen gungade vi gungbräda, satt väl där och gungade i en kvart eller nåt. Min tanke var att Bertil skulle få lite fart ut, men hittills så sitter han fast. Lite sammandragningar men inte mer smärtsamt än tidigare...

Ylva: Tommy är namnet som Elisia har sagt och kommer från Pippi :-) släktnamnet var något annat. Tommy finns i och för sej på min sida av släkten också men han är ingift så det kanske inte räknas... Sommarstuga eller hus vet vi inte vilket det blir vi tittar på båda två. Det som passar bäst blir det.


Gödning

Idag har alla plantor fest. De har fått gödning :-) Växer så de knakar gör de också.


Finbesök

Idag har vi haft finbesök i form av mor och lillebror. Men kameran ligger numera nedpackad i väskan som ska med till förlossningen och förhoppningsvis inte BB. Så några bilder blev det inte.

E har tjatat sen ibörjan av veckan om att hon vill baka bullar så idag gjorde vi det :-) Kul var det men jäklar vilken tid det tog. Av någon anledning så tog degen hur lång tid som helst på sej att jäsa...Så utbakningen skedde med besöket på plats. Skönt tyckte jag för så bakade E och hennes mormor tillsammans.

Att vi fick finbesök berodde på två saker. Dels så skulle de få en nyckel så de kommer in hit om de måste hämta något till E när vi andra är och föder barn, dels så skulle jag ha en hög med böcker från syster Sofia. Mor min uppfyllde son del, att leverera böcker, utan några som helst problem. Jag vet däremot inte hur många gånger jag tänkte på nyckeln men inte fan kom jag ihåg att ge dem den ändå...Men det får lösa sej på något annat sätt. Det måste det. 

Igår pratade jag och Robban lite namn och hör och häpna vi är överens om 1 andra namn. De har ett namn som gått i släkten så det får det bli. På min sida har vi inte det så jag funderar på att låta E välja ett namn, förut idag sa hon Tommy, så kanske det blir släktnamn från den Welinska sidan och Tommy i andra namn. Tilltalsnamnet är vi däremot inte överens om än. Men som jag sagt tidigare, blir det inte Elmer ska jag ha en bebis till. Punkt slut!

Att föda barn går det däremot trögt med. Levde ju på hoppet om att han skulle vara ute vid det här laget men hittills är han kvar.


Sommarstuga?

Glömde skriva att efter sådden och omplanteringen hittade jag den perfekta sommarstugan för mej och Robban. Nu gäller det att vi är lika nöjda efter visningen och att priset inte drar iväg!!

Kanske kanske får en del plantor växa ute i pallkragar i sommar. Och kanske kanske blir det plastpool och studsmatta i sommar? Och kanske kanske får E sin älskade kanin som hon vill ha? Jag lever på hoppet :-)


1 vecka kvar

Nu ska det äntligen till ett inlägg. Hade tänkt att göra det på förmiddagen och jag gjorde mitt bästa, men svärgubbens Ipad ville inte sammarbeta med mej. Skitgrejer det där från Äpplet. Så jag hoppas Robban har fixat hit mitt mobila bredband och trollat hit puk-koden innan det är dags att åka till förlossning och BB. 1 vecka kvar enligt BF men jag levde ju som sagt på hoppet om att det skulle bli idag eller imorgon men det känns rätt så kört i dagsläget. Lite sammandragningar och förvärkar men inget smärtsamt. Har dock svårt att tro att Robban kommer hämta bredbandet innan det är dags att åka in och att han som har lånat det verkar inte ha några planer på att lämna tillbaka det. Då borde han ju redan ha gjort det.

Sprang t.o.m uppför alla trappor efter det att jag lämnat E på förskolan imorse, eller nästan alla trappor. När den sista var kvar hade jag sådan mjölksyra i benen att jag tvingades att gå uppför den sista (en trapp är ½ våning). Resultatet av det var inte en enda sammandragning. Riktigt besviken blev jag.

Väl hemma så sådde jag lite till. Lite chilli/peperoni och så kunde jag inte hålla mej utan sådde lite sallad också, hoppas på att det blir varmt snart så den kan stå ute dagtid. Tycker att det borde bli något av den då. Det stod även på förpackningen att den absolut inte vill ha varmare än 20° för då gror den inte. Och att då så den på balkongen under dagar vi har det varmt så kommer den inte att gro då det blir betydligt varmare än 20° på balkongen...

För ett tag sen sådde jag smultron men det har inte växt ett skit. Så jag läste lite på förpackningen och tydligen vill de stå mörkt? Så nu står de under sängen. Återstår att se om det blir något.

Planterade även om en körsbärstomatplanta som började växa ur sin kruka. Såg det ut som iallafall. Lite läskigt det där med att plantera om. Idag tyckte jag att jag var jäteförsiktig när jag tog ut "jordpaketet" ur krukan, ändå så gick väl 1/3 av alla rötter av och jordklumpen ramlade isär så det var säkert fler rötter som gick av. Men den klarar sej säkert. Den ser ut att må bra nu.

Aktiviteten att så och plantera om lite resulterade iallafall i lite sammandragningar men inget smärtsamt. Nu har jag också sammandragningar men inget smärtsamt. FAN - BÖRJA GÖRA ONT SNART!!!! Börjar känna mej lite stressad, vill att han ska ut absolut senast lördag då jag börjar plugga på måndag. Ingen bra tajming jag vet, men jag kan inte påverka hur universitetet lägger ut kurserna och när bebisen tar sej är också lite svårt att bestämma. Hade jag fårr välja hade det tagit sej på första försöket, då hade bebis nu varit ca 1½-2 månader. Jag hade då känt mej betydligt mer avslappnad.

Det enda som känns riktigt jävla skönt är att Robban är hemma i flera månader nu den första tiden! Det känns så otroligt lyxigt, framförallt med tanke på att när E föddes så var han tvungen att börja jobba redan veckan efter att hon födds. Hon kom på tisdagen och på måndagen var han och jobbade då det var ett jobb som var tvunget att vara klart (chefen hade dock tid att åka hem, konstigt). Då jobbade han dessutom borta så det var riktigt tufft. Mycket lyxigare nu!!

En massa babbel...Vill att Bertil, som jag vill ska heta Elmer, ska komma ut nu.

Får inte bebisen heta Elmer så ska jag fan ha en till!! Så om bebisen heter något annat kommer det en tredje :-) heter han Elmer så gör det inte det :-(


Onsdag

Vet inte riktigt vad som flugit i min sambo men idag har vi cyklat!! Robban är inte den som rör på sej i onödan och de få gånger han har cyklat har det oftast varit till eller från en fest, eller både till och från. Men idag gick vi iväg och fick cykeldäcken pumpade och sen cyklade vi till Willys OCH apoteket! Dessvärre startade inga värkar :-(

Att vi behövde åka till apoteket berodde på Robban. Igår när han skulle laga chilligryta så roade han sej med att skära av sej en del av vänster pekfinger - så jag fick hacka färdigt alla saker som skulle i. Inte ett dugg skönt för ryggen! Tanten på apoteket var helt humorsbefriad när Robban försökte skämta om fingret, tråkig tant! Fingret är iallafall i bandage. Utan bandage ser det inte ett dugg trevligt ut.

Sen när vi kom hem väntade det besök i trappuppgången. Besöket bestod av syster Madde och lilla A. Med Madde försökte jag ytterligare en gång få igång förlossningen genom en promenad. Men jag fick bara lite ont i ryggen. E uppskattade besöket, däremot vore det bra om A sov lite mer här för när han sover så pysslar Madde med E och det tycker hon är hur kul som helst. Mycket roligare än när jag pysslar med henne. Pyssel idag bestod av att limma palljetter på papper.

Kusinhäng

Vet inte hur många gånger jag har tänkt att packa färdigt väskan som ska med till förlossning och ev BB men inte blir den klar för det...Tofflor, linne/t-shirt och tröjor är kvar. Hur det ska få plats vet jag däremot inte. Kanske det får bli en resväska, men det känns sådär att släpa med det med tanke på att jag inte ens vill vara kvar...Vill hem så fort som möjligt!!!

Sofia: Ja odlar det gör jag :-) måste ju bidra med det jag kan för en bättre miljö!! Ska plantera lite mer chilli imorgon. Och ännu mera blir det när alla fröer kommer :-) Men jag var generös idag och gav bort lite fröer till Madde, och jag fick lökar av henne. Byteshandel.


Tisdag

Slappardag idag :-) med sovmorgon!! Robban lämnade E idag och jag tyckte de tog rätt så lång tid på sej innan de kom iväg. Kvart över 9 tittade jag på mobilen och då var de kvar hemma, kl 9 brukar jag lämna henne...Men jag ska inte klaga för det var helt underbart skönt att få ligga kvar i sängen :-) Det är en lyx att ha en hemmaman!

Sen åkte han och jag fick egentid!! Woho!! Den spenderades med att sortera tvätt och tvätta och beställa fröer på internet. Så ja Ylva - nu behöver vi en trädgård, problemet är bara att de är så jäkla dyra. Kryddfröer blev det iallafall och lite grönsaker. Balkongen kommer i sommar att bli värsta odlingplatsen i sommar så det kommer inte finnas någon plats för ölning eller rökning - rökare förvisas till porten 3 trappor ner *haha* motion kan ni behöva! Ölarna får sitta inne. Om man nu måste öla...

Madde: Det är inget upprop nu för tiden :-) men det hade helt klart varit något att föda barn just då. Men jag föredrar helt klart att han kikar ut denna vecka. Mycket mera praktiskt.

Desperata hemmafruar på femman och en halvtimme och denna vecka är jag betydligt friskare än förra, även om huvudvärken börjar komma krypande, så ikväll ska jag hålla mej vaken :-)


En del är mindre smarta

Ibland blir jag lite trött på han den där jag bor med. För ett tag sedan lånade han ut MITT mobila bredband, till en person jag inte ens tycker om. Det var bara över en helg blev jag lovad. Vi har fortfarande inte fått tillbaka det... Plus att hans, i detta fall, mindre smarta fru har "lyckats" låsa bredbandet så jag får ta mej till en 3-butik för att återigen hämta ut en PUK-kod. Det är inte första gången någon Robban känner lyckas låsa bredbandet och att ha koll på ett papper med en PUK-kod är inte Robbans starka sida.

Så nu hoppas jag verkligen inte att förlossningen drar igång för då blir det typ omöjligt att roa sej på förlossningen (jag är helt övertygad om att det kommer ta skitlång tid den här gången också) och blir jag inlåst på BB vet jag inte vad jag gör utan bredband. Rymmer skulle jag gissa på...

Blivande student

Huvudvärk igår, därav ingen blogg. Men dagen igår spenderades i trevligt sällskap med systrar, barn och respektive. Jag passade även på att adoptera bort lite paprikaplantor, så nu är jag 8 plantor fattigare :-( känns lite tomt, de har blivit lite som mina bebisar. En dog tyvärr på vägen, stjälken gick av. Så en syster fick 3 plantor och en 4. Hoppas de vattnar ordentligt nu. Hittills har jag vattnat mina varannan dag men igår när jag kom hem så hängde mina paprikaplantor som bara den så där fick det blir en rejäl extraskvätt, och då fick alla andra också det. Nu är de stora och fina igen :-)

En helvetetsnatt hade vi natten till igår, E roade sej med att vara vaken två timmar mitt i natten och likadant var det natten till idag, lite trött på det. Det enda bra är att E då sovit till 10 så vi har ju fått igen timmarna...

Dagens dag, efter gemensam frukost med E började med att jag registrerade mej på en kurs jag ska läsa, och sen när den är läst då är jag helt klar förskollärare, eller lärare mot tidigare åldrar :-) Barns tal- och skriftspråkslärande heter den så om du har någon litteratur som bara ligger och skräpar från den kursen så hör av dej! Lite böcker har jag, men det saknas fortfarande några... Böcker som behövs står här.

Nu ska jag roa mej med att beställa lite garn och sen sticka somen galning på Bertils filt. Tanken nu är att jag ska föda barn på torsdag eller fredag så vi hinner komma hem och landa lite innan jag blir student igen nästa vecka :-)


Matat änder

Lördag, och man kan ju tycka att jag borde ha uppdaterat bloggen - ledig som jag har varit. Men ledig är jag ju varje dag :-) Friskare har jag varit idag! Lite tandvärk, lite ont i huvudet och en massa snor, men helt okej ändå.

Dagen började helt perfekt! Sovmorgon till mej :-) och E vaknade halv 7!!! Lyckligtvis lyckades Robban få henne att somna om så hon sov till 8, vilket hon verkligen behövde då hon var vaken halva natten igår...Själv sov jag till 10 och låg och slappade till halv 11. Men min sovmorgon höll på att förstöras helt, av en liten E som inte ville följa med sin pappa upp. Jag kom med mutor! Mutan var att om hon gick upp med Robban så skulle vi gå och mata fåglar när jag hade sovit färdigt.

Det roligaste av allt med det var att Robban följde med. En liten sensation skulle jag vilja kalla det då han är svår att få med så fort något ska göras ute, oavsett väder och oavsett hur långt det är. Idag hade jag t.o.m bestämt att vi skulle gå och mata fåglarna (inte åka bil alltså) och vi gick till slussen så det var en liten bit. Men vi knatade på och E satt i vagnen och roade sej med att somna på vägen dit. Jag trodde hon skulle sova skitlänge och missa fåglarna och sen var skitarg för att hon inte fått mata några fåglar. Men vi hade tur och hon vaknade.

Av oss fick änderna gammal müsli som legat allt för länge i skåpet...
Sen skulle det spanas på vattnet...

Hemgång efter det, och trots att Richard och Oskar kom och gjorde oss sällskap med bil så valde Robban att gå hem. Min tanke med promenaden var att Bertil skulle få lite fart och komma ut men det sket sej. Inte en enda sammandragning på hela promenaden, bara ont i ryggen :-(

Då jag vill att Bertil ska komma ut så satte jag igång med att städa när vi kom hem. Undanröjning från golven, av både mej och Robban, och sen noggrann dammsugning, jag kröp t.o.m runt på alla 4 och dammsög lister. Så noggrannt som jag dammög idag har jag aldrig dammsugit här. Lite sammandragningar men ingen Bertil. Bara ont i ryggen. Moppningen överlät jag till Robban, först lät det som om han skulle göra det frivilligt och snabbt. Men det tog en jäkla tid innan han kom igång, men till slut så blev även det gjort.

Tvättat har jag gjort också men det är ju inte direkt ansträngande. Det är ju tvättmaskinen som gör jobbet. Men nu har jag iaf tvättat upp de nya blöjorna från Lilla Lammet. De kändes jättemjuka och sköna innan tvätt och de känns lika mjuka och sköna efter tvätt! Jag tror det är en superbra blöja, hoppas det iallafall.

Tror att det börjar bli dags att stoppa en trött E i säng. Just nu är typ inget bra.


Allt klart

Idag inhandlades då det sista till Bertil, då kan man ju tänka sej att det skulle komma lite roliga bilder på det köpta. Men det köpta är inte roligare än våtservetter, nappflaska och ersättning. En bild känns överflödig. Så nu ska allt vara klart. Eller nästan. Men det som inte är klart kan inte jag påverkar, mer än att påminna de som lovat fixa att fixa. Det som är var är:

- Skötbordet
- Sovpåsar

Ska dock ta och kolla om det finns några roliga sovpåsar på tradera. Har tänkt att köpa en bärsjal till men det avvaktar jag med då jag vill att Robban ska titta på den först. Det är en blandning mellan sele och sjal och om han får välja färg så hoppas jag att även han vill bära. Den klarar även såpass stora barn att det går att bära E i den om det skulle behövas. Det går visserligen att bära henne i tricoten jag har men jag tror den här är lättare.

Bäddat Bertils vagga har jag inte gjort helt, men nästan. Underlakanet är på plats :-)

Växthushylla

Har varit mycket piggare idag än vad jag var igår. Natten till igår var riktigt riktigt jobbig!! Vaknade var och varannan timme och var helt sjöblöt av svett, tung i huvudet och helt genomsnorig. Natten till idag vaknade jag bara två gånger så imorse var jag nästan pigg! Men efter att jag lämnat E så körde jag igång med både tvätt och disk och efter det var jag helt slut...

Men efter två timmars slappande, med en power-nap, var jag mycket piggare. Så pigg att jag orkade sätta ihop en växthushylla som när det blir varmare ska få bo på balkongen. Men som sålänge får bo i vardagsrummet, inte den vackraste men det får plats massor och plantor! Och det är bra.

Så nu finns det lite mer plats i fönstrena, hoppas bara att plantorna trivs i hyllan. Det blir ju inte riktigt lika mycket sol där även om det är ljust.

E ville ta lite bilder också:


Passade även på att plantera om lite paprikor som ska flytta till systrarna (så nu får ni komma och hälsa på) och så planterade jag om alla gula paprikor då det såg ut att börja bli trångt hos dem. Nu har de gott om plats.

Sen passade jag och E på att så lite frön också. Tagetes och smultron, jag har fått för mej att det kan vara bra att ha lite blommor på balkongen för att locka dit lite humlor och andra läskiga djur som behövs för pollineringen. Och så har jag för mej att tagetes har någon bra lukt mot ohyra? Har för mej att jag läst det någonstans men jag kommer inte ihåg var...Smultron, ja, varför inte? Jag äter dem inte men Robban gör det och det är väl aldrig fel om E lär sej göra det heller.

Tagetes till vänster och smultron till höger, jag utgår från att du ser skillnaden? ;-) Tagetesfröna är från förra året så om det kommer något återstår att se.


Inte dagens men gårdagens...

...outfit.

2011-03-16

Polar o pyret på både klänning och strumpbyxor.


Gissa!

Gissa var jag har gjort idag?

Rätt svar är, hör och häpna: Tvättat!! 3:e maskinen tvättas nu och det ligger ytterligare 3 högar och väntar i hallen. Där får de dock vänta till morgondagen. Problemet är att det finns ingenstans att hänga tvätten. Torkställningen är för lite och jag får inte plats med någon mer :-(


Tisdag

Ytterligare ett utvecklingssamtal med chefen idag, vi pratade så mycket förra gången att vi inte hann färdigt. Men idag blev vi klara, och det kändes bra :-) så nu hoppas jag bara på en HÖG lön, men det är nog att hoppas på för mycket med tanke på att jag har en kommunen som arbetsgivare. Besparing verkar vara ett ord som används oavsett om det är hög-, låg-, eller bara konjunktur. Men hoppet finns där :-)

Men självklart är ju jag snurrigare än snurrigast så jag glömde ju hälften av alla saker hemma :-( Lite flaskor till Siri och hennes projekt som står i hallen och väntar, ett sjukintyg som ska kopieras och lämnas in och lämna tillbaka nycklarna...Så det blir nog en tur dit redan imorgon igen så jag får det gjort.

På vägen hem passade jag iallafall på att handla lite roligt, till Blomsterlandet för att köpa planteringsjord och lite större innerkrukor att plantera om pumporna i. De har växt ur både E:s fönster och sina rosa krukor. Så imorgon blir det att trolla om dem och sen får de flytta till päronen. Sen ska jag plantera ihop lite paprikor till syster Madde, och jag säger så här till dej: Vilka färger VILL du ha? Du måste inte ta av både rött och gult.

Sen ska jag så lite smultron också, inte för att jag äter det men jag vet att Robban gör och jag inbillar mej att det är lite nyttigare än chips. Och så ser jag gärna att E tycker om sådana dära konstiga saker som jag inte äter. Fast jag har hört att det tydligen inte är helt säkert att det kommer bär första året, men då kommer det förhoppningsvis nästa år.

Madde: Nja, det råkade bli så att det blev den dagens outfit, men det var inte det som var grejen med bilden. Jag skulle ta en bild när hon åt glass men det tyckte inte hon.

Det bästa av allt med dagen är att jag känner mej mycket friskare :-) Bara en alvedon hittills men det blir nog en til snart. Värst är tandvärken.

Barnmorskebesök

Besök hos barnmorskan idag och för första gången var Robban med, eller andra gången om jag ska vara helt ärlig, men första gången då Bertil varit så stor att det går att lyssna på hjärtljuden. Så nu har han hört det. Vid tidigare besök har han alltid jobbat eller så har någon kompis dragit i honom och att säga: Kan jag komma en halvtimme senare? fungerar tyvärr inte för honom...

Positivt med besöket var att vi kan utesluta graviditetsdiabetes, jag var lite orolig för det då jag i en veckas tid varit konstant törstig och har lätt kunnat dricka 30-40 glas på en dag och fortfarande varit törstig!! Som resultat av det har jag kissat massor. Men blodsockret var helt ok, visserligen aningens högre med det konstaterade vi berodde på att jag ätit våfflor med socker en timme innan :-) För min aptit är tillbaka!!

Passade även på att fråga om barnmorskan kunde känna något hur stor han var och hon sa att det var iallafall ingen stor bebis! Det tackar jag för!! Men hon gissar på att han kommer vara aningens större än E, jag hoppas dock på ett mindre huvud av förklarliga skäl.

Fick även den glädjande nyheten att Bertil intagit startposion så nu väntar jag bara på startskottet! För tillfället känns det som om någon trycker upp en stor vass nål i underlivet på mej och jag inbillar mej att det är något bra. Att det är ett tecken på att det går framåt.


E har tröttnat på paparazzin...

En E som kräks två gånger idag men sen varit pigg :-) och själv känner jag mej också piggare!! Helt underbart :-)


Sjukhus

Funderar på att skriva sjukhus eller liknande på ytterdörren. Sjuk verkar någon alltid vara. Jag har varit sjuk typ hela veckan och under helgen blev det värre med feber, snor och en massa annat. Nu är det Elisias tur, magsjuka. Den började redan i lördags med en kräkning på kvällen men då hon var pigg och glad hela gårdagen och hade god aptit så utgick vi från att det var en snabbis som kom och gick. Men så imorse så började hon klaga direkt på magont så fort hon vaknade och efter ca 1½ timme kom frukosten i retur. Som tur var bara lite till en början så jag ställde henne i duschen och där tömde hon ut resten :-(

Nu verkar hon vara lite piggare och har sagt att hon är hungrig på pasta, så förhoppningsvis fick hon ur sej alla elaka bacillier. Badkaret är iaf nystädat.

Själv har jag fortfarande feber, tandvärk och snorkråkor stora som örnar :-( och huvudvärk till och från. Ska till barnmorskan i eftermiddag och då är det tänkt att vi ska prata om inför förlossningen. Just nu känns det som det största projektet ever att bara gå dit...

Robban verkar vara den som klarat sej bäst från sjukstugan denna gång, lite förkyld under veckan men igår såg jag honom inte snyta sej en enda gång och det måste ju vara en friskhetstecken.


Busungen

E tittar på mej med en busblick och säger:

- Är sängen obäddad? och tittar på min och Robbans obäddade säng.

- Ja, den är obäddad, svarar jag, och vad får man göra när sängen är obäddad?

- HOPPA!! ropar E och kastar sej i sängen :-)


Dagens krya-på-sej

Dagen kommer att bestå av krya-på-sej. Idag har jag:

Tandvärk - jag har borstat noga och skölje med Corsodyl, ikväll ska jag även peta med en specialtandpetare mellan tänderna.

Feber - jag ska göra mitt bästa för att vila, alvedon är även bra.

Snorig - jag snyter mej så mycket jag kan och ska göra mitt bästa för att undvika nässpray, hur det nu ska gå, ska iallafall försöka pumpa näsan full med sån dära värdelös koksaltlösning innan jag snyter mej så snoret ska följa med ut lite lättare. Men det blir nog en del nässpray också.

Huvudvärk - misstänker att den hör ihop lite mer tandvärken, snoret och febern. Alvedon.

Jag jobbar på att bli frisk. Har även balkongdörren öppen lite grann så att vi får in frisk luft och förhoppningsvis flyger bacillerna ut!! (och smittar ner andra, hahahaha).


Pumpor och lite till

Det blev ju inga bilder från plantorna i E:s rum sist då hon låg och sov när jag och kameran gick runt. Men nu har det tagits en bild i hennes rum med.

3 pumpor och 1 tomat :-) sen har hon två paprikor också men de som ut som de andra. Av allt jag har planterat är pumporna garanterat störst och det känns som om det bara är en tidsfråga innan de växer ur sina krukor.

Måste till jobbet på tisdag för utvecklingssamtal (som innebär att jag ska prata gott om mej själv så jag får högre lön) och då jag inte vill köra bil själv (är en riktig trafikfara med min mage, för er som tyckte jag var det förut är det inget mot nu) så ska jag försöka få Robban att köra mej. Istället för att han ska sitta och uggla på parkeringen tänkte jag försöka få honom att åka till Blomterlandet och köpa mer jord. Det är fler plantor som börjar bli i behov av större boningar. Och till IKEA för att köpa en trådbackställning + trådbackar till Bertils garderob. Om det lyckas eller inte återstår att se. Helt klart är iallafall att den dagen jag köper jord måste Robban vara med för säckarna med planteringsjord väger för mycket för mej...Å andra sidan kanske Bertil kommer ut om jag släppar på dem?

Madde: Lite paprikor ska du få, gula, röda eller båda två?

Ylva: Kanske jag har några gröna fingarar?? Det återstår att se om plantorna bär frukt :-)


Dagens outfit

2011-03-10

Tights från HM och resten från Villervalla.

Plantorna

Det växer så det knakar i plantorna :-) Känns inte alls som om det var länge sedan jag och E första gången sådde några paprikafrön, sen har det såtts mer och det har framförallt växt massor!!

Problemet nu är bara var jag ska ha allt. Jag hade ju iskall räknat med att hälften av fröna inte skulle ta sej och att av dem som tog sej skulle skulle hälten dö. Hittills är det bara några frön som inte tagit sej och en gul parika som slängt in handduken (med hjälp av mej då jag råkade bryta av den vid omplantering).

De solrosor jag har planterat har däremot dött. Och rädisorna som jag planterade på tok för tidigt vet jag inte om det blir något av. Fick ju rådet att plantera om dem i stora krukor vilket jag gjorde och de är fortfarande gröna men jag är som sagt tveksam till om det blir något. Men de får stå månaden ut sen tänkte jag gräva lite i en av krukorna och kika om det finns något där. Får så lite mer i sommar, visserligen i kruka då också då jag inte har någon uteplats :-(

Köksfönstret - tomater och röda paprikor.

Hylla i köket - tomater och röda paprikor.

Bredvid tv i vardagsrummet - ännu mera tomater och chilli/cayenne (det stod båda namnen på fröpåsen så vad det blir har jag ingen aning om).

På andra sidan tvn - chilli/cayenne, tomater och röd paprika, igen. Syns inte på bilden men tomaterna (i blå krukor) är riktigt stora, enligt mej iallafall :-)

Vardagsrumsfönstret (det bästa fönstret) - gul paprika. Dessa misstänker jag höll på att dö förut när de stod i köket. Det var lite kallare där och inte lika mycket sol. Jorden var typ blöt hela tiden, trots att jag inte vattnade så mycket, och bladen blev liksom rynkiga, en del är fortfarande rynkiga och ett blad på en av plantorna blev "halvt". Men när de blev flyttade till bästa fönstret så verkar de må bättre.

Ännu mera tomater, ihopklämda mellan garderobsblommorna :-)

Trångt är det och hur fasen det ska få plats på balkongen sen har jag ingen aning om. Har stora planer på att packa på nära och kära ett gäng.

Hade tidigare 7 pumpor på gång men 4 gav jag bort till en jobbarkompis. Tror att mor min blev glad då. De kommer inte att få plats på balkongen utan kommer få bo i päronens trädgård. Nu blir det bara 3 pumpor de får ta hand om, det återstår att se om de överlver det. Stora har de blivit hittills blivit men då de står i E:s rum och hon sover så bjuds det inte på någon pumpabild idag.


Onsdag

Dåligt med uppdatering i dag. Det beror dels på att jag sov bort hela förmiddagen och på eftermiddagen har det grejats med en trasig diskmaskin (jag blev tvingad till att handdiska...stenåldersfasoner), lagats mat och så har syster Madde varit här med sin lilla A. Nu är ju visserligen hon helt självgående och ger mej snarare avlastning än är en belastning.

Hon har suttit och pyslat med min E och hade det inte varit för att A inte ville sov efter sitt schema så hade hon pysslat ännu mera. Men att A är här sysselsätter E så för mej är det ingen skillnad på om han är vaken eller inte.

Lite kusinmys i sängen. Lite kul är att det är jag som köpt alla barnkläder som syns på bilden :-) Kläderna är från Polarn o Pyret, HM, Lindex och Babyproffsen.

Sen har jag hela dagen till och från lidit av svettningar, huvudvärk och skitont i hela näsan. Så ont att jag var tvungen att fråga Robban om han slagit mej när jag sov. Han hade inte gjort det, och jag tror honom då jag är rätt så säker på att jag skulle ha vaknat om så varit fallet. Men ont gör det och när jag snyter mej flyger det ut kråkor stora som örnar. Skulle vilja ta något starkare än alvedon men det har jag hört att gravida inte ska göra :-(


Helt fel väg

Då var bensinpriset höjt, över 14.-!! Helt sjukt enligt mej.

Självklart ska vi arbeta för en bra utveckling för miljön, men ska bensinpriset höjas MÅSTE det först tas fram alternativ!! Idag finns det inte tillräckligt med alternativ.

Om bensinpriset ska höjas måste det först fram bilar till vettiga priser som en normal-svensson har råd att köpa som går på alternativa drivmedel, ex biogas. Jag skulle mer än gärna köra runt i en biogasbil, men de kostar för mycket att köpa in!! + att biogasen ibland tar slut, iallafall om man ska tro tidningarna. Köra bil så lite som möjligt försöker jag redan med, men man ska väl inte behöva bli helt isolerad??

Det är inte alltid som kollektivtrafiken är ett bra alternativ. Mina syskon bor alla utanför stan, jag skulle inte vilja sätta mej och åka buss till dem med ett spädbarn. Det tar en timme med bussen, 15 minuter med bil. Det säger sej självt att jag, och många med mej, väljer bilen. Även kollektivtrafiken drabbas av de höjda priserna och måste då höja sina egna priser vilket gör att många väljer bort kollektivtrafiken av ännu en anledning.

Jag är glad över att jag nu är föräldraledig/sjukskriven och inte behöver sitta och åka till jobbet varje dag, med tanke på vad det kostar!! Jag har ca 1 mil till jobbet och det tar för mej max 15 minuter att åka (om jag klarar mej från nötter framför så går det fortare) och då känns det inte som ett alternativ att åka buss som tar 30 minuter, kanske mer? på sej att komma fram. Skulle jag åka buss behöver jag även ta mej upp på stan först, en gissning är att jag då måste ta mej hemifrån minst 1 timme innan jag börjar. Med bil lämnar jag längeheten ca 20-25 minuter innan och då lämnar jag även E på förskolan.

Att börja med att höja bensinpriset är enligt mej helt fel väg att gå. Först fram med bilar som rullar på alternativa drivmedel och gör kollektivtrafiken gratis. Sen höja bensinpriset.

Men jag är å andra sidan inte ett dugg förvånad med tanke på vilka som sitter i regeringen....

 * * * UI P P D A T E R A R * * *

Jag har en syster som bor i en håla och jobbar i en annan håla 3,5 mil bort, hon har inte ens någon möjlighet till att åka kollektivt. Vilka alternativ erbjuder regeringen henne?


Dagens outfit

Bjuder er på en dagens outfit, det var ett tag sedan. Främsta anledningarna till det har varit stressiga dagar, då framförallt morgonen. Sen har E inte alls velat vara med på kort, men idag lurade jag henne genom att ta kort på henne när hon hoppade i sängen.

2011-03-08

Allt från Villervalla.

Just nu är den lilla damen arg på mej för att jag sitter vid datorn i 5 minuter. Först gick hon iväg och gjorde ett skrik alá Lotta på Bråkmakargatan och nu håller hon på och gastar om att jag ska leta på nappen åt henne, att jag ska göra det trots att jag inte vill. Att hon själv kan leta på den finns inte i hennes värld. Skitarg är hon nu.


Förlossningsrädsla

Vill göra ett litet tillägg till min förlossningsrädsla, att den största rädslan är att inte få bedövningen!! Att narkosläkaren är upptagen på annat håll så jag får en lång, utdragen förlossning...


Jag och min förlossningsrädsla

Vill börja med att säga att alla citat är kursiverade och är tagna från dagens NA.

Jag fortsätter på samma spår som igår och börjar så smått inse att jag kanske har någon form av förlossningsrädsla. Jag ser verkligen inte fram emot förlossningen. Jag ser framemot att den är avklarad. Anledning till att jag inte ser framemot förlossningen är smärtan, jag vill inte ha ont, jag klarar inte av smärta. Jag kan verkligen inte förstå varför det ska behöva göra så fucking jävla ont.

– Man pratar om att smärtan behövs, men är det verkligen så?

Nej, jag tycker inte. Jag kan som sagt verkligen inte förstå varför det ska behöva göra så jävla ont!! Varför finns det inte mer smärtlindring??

I Hannas ögon handlar
det om en nonchalans mot kvinnors upplevelse, och hon är starkt kritisk mot attityden att förlossningssmärta ska anses vara befogad för att den är ”normal”.
– All smärta är väl ”normal”, men i alla andra fall handlar det om att försöka lindra – förutom när det gäller detta. Jag vill väcka frågan varför just kvinnors smärta har blivit en fråga om mental inställning?

En jämförelse som görs i artikeln är att vem skulle vilja dra ut en tand där den enda smärtlindringen är mental träning? Jag har svårt att tro att någon skulle försöka sej på det. Tänk er att tandläkaren istället för att ge er bedövning säger: Tänk positivt nu så ska jag dra ut tanden åt dej. Och då är det ändå tandläkaren som drar ut tanden åt dej när, vid är förlossning är det du själv som trycker ut ungen. Ju mer Du tar i desto ondare gör det.

– I dag handlar det om vilken barnmorska man råkar få när man kommer in. Vilken syn på smärtlindring denna person har.

Kan bara instämma i detta uttalande. När jag kom in till förlossningen för att föda E så möttes jag av en mesig kärring (en av personalen, vilken befattning hon hade vet jag inte) som sa: Men det här är ju den enda som smärta som det kommer något gott ur. Som om jag inte visste det. Men fortfarande: VARFÖR ska jag behöva ha mer ont än nödvändigt? För ont det gör det ändå.

I dag är det alltför många kvinnor som berättar hur de begärde smärtlindring under förlossningen, men inte kunde få den för att de befann sig för långt fram i skedet eller för att ingen narkosläkare fanns ledig.

Min skräck: Att det inte finns någon ledig narkosläkare. Vad fan gör jag då?

– Den som vill föda barn utan smärtlindring ska givetvis få göra det. Precis som den som vill dra ut tänder utan smärtlindring ska få göra det. Men det ska finnas ett val.

Idag finns inte det valet, anser jag. Visst när jag fick E fick jag ryggbedövning och jag var verkligen det bästa jag någonsin fått!! En bedövning helt i världsklass. Men den hjälper inte mot smärtan som är när huvudet kommer ut. Den är jag riktigt jävla rädd för. Och jag är livrädd för att jag inte ska få ryggbedövningen. Jag fattar inte varför barnmorskorna inte får utbildning i det? Varför kan inte de lägga bedövningen??

Jag klarar inte smärta så är det bara det visade min kropp under förra förlossningen. Allt stod nästan helt stilla utom värkarbetet somgjorde någe fruktansvärt ont!! Men jag öppnade mej inte ett skit. Måndag morgon var jag öppen 3 cm, tisdag eftermiddag när jag äntligen fick bedövningen var jag öppen 4 cm. Under hela den tiden så har jag värkar till och från men jag klarade inte på något sätt av att hantera den smärtan. När jag fick bedövningen så kunde min kropp slappna av och äntligen börja jobba som den ska.

Straxt efter 8 på kvällen är E född. Så när jag väl fick bedövningen så hände allt kändes det som. Utan bedövning hade det garanterat gjort ännu ondare och tagit ännu längre tid.

Jag vill jättegärna ha Bertil som ligger i min mage och iallafall ett barn till efter det men jag vill verkligen inte vara med om förlossningen. Helst skulle jag vilja att det hela satte igång redan nu så jag har det avklarat.


Måndag

Och så blev det absolut inget mer vettigt gjort än vad som är skrivet innan. Jag har slappat och slappat och slappat lite till. Anledning till det är att jag till och från mår illa och hostar tills jag spyr. E blev skitförbannad på mej förut så jag kräktes i hennes handduk. Jag hade den på ena sidan av mej, datorn i knät och en kudde på andra sidan. Just där och då kändes det smartast att kräkas i handduken. E blev som sagt arg.

Sitter och tittar på det där förlossningsprogrammet på 4:an och det är verkligen det värsta med barn - att det ska göra så jävla ont när de ska ut. Jag vet att det finns de som tycker att det gör inte ett dugg ont. När E "kom ut" gjorde det fruktansvärt ont! Värkarna var inga större problem, jag såg till att vråla efter bedövning när de gjorde ont (ryggbedövning är det mest underbara som finns). Men när huvudet väl ska ut. Då kommer den obeskrivliga smärtan!! Så jävla ont!! Och när sen värken tar slut och huvudet sitter fast....AJ räcker liksom inte. Och då lever man ju på hoppet om att det är klart, men nej, då ska en moderkaka ut också! Och sen ska man undersökas och ev. sys ihop. Skitjobbigt!! Men värt det.

Idagsläget ser jag framemot förlossningen med skräckblandad förtjusning. Jag vill bara ha det avklarat och ha min bebis här. Nu. Om det gick att "ge bort" förlossningen till någon som kände sej bättre lämpad så skulle jag mer än gärna göra det. Att bli snittad känns däremot ännu läskigare. Att inte ha någon koll alls. Otäckt!!

Tycker dock att det kan sätta igång snart så att jag förhoppningsvis får en bebis modell mindre. Att klämma ut en bebis på +4kg känns som en omöjlighet. Fast jag vet att det inte är det då syster Sofia överlevt det två gånger. Men med tanke på att E vägde 3150g och gjorde skitont så tar jag gärna en ännu mindre bebis.

Skrika ska jag göra!!

En lugn morgon

Så då var det första dagen hemma på heltid. Den började hur bra som helst, 7:30 vaknade E och det var en njutning att i lugn och ro kunna fixa henne inför förskolan. Att inte behöva stressa. Mer av sådana dagar tack!

Sen när jag kom hem mådde jag helt sjukt illa, men när jag började röra på mej och göra något vettigt så släppte det tack och lov. Så nu har jag:

  • Vikt tvätt och lagt in tvätten
  • Hängt tvätt
  • Tvättat en maskin, som nu är klar och ska hängas
  • Diskat en maskin
  • Flyttat runt lite växter så att de alla ska få ta del av den bästa solen (vardagsrummet)
Sen ska jag försöka mej på att sy lite mer blöjor och sedan föda barn.

Sömn och städ

Huvudvärk efter en helvetesnatt...Jag är glad över att jag gick och la mej supertidigt så att jag fick sova nånting!

Vaknade vid 2 och skickade sms till Robban och frågade om han tänkt att bli mycket sen. Fick inget svar. Som vanligt. Efter 20 min skickade jag sms igen och skrev att han kan väl för fan svara så jag vet att han lever!! Då ringer han upp, så levde gjorde han. Han gick då och svor över att det inte fanns någon taxi som ville tjäna pengar på att köra hem honom. Ingen taxi ville det så han valde att gå. Då var han självklart tvungen att ringa ett antal gånger på vägen och beklaga sej över alla &(&%#¤#&/ taxis som var /¤&())(&¤#¤& och över hur trött han var. Att det är helt och hållet hans eget val att gå på fest och att det ibland inte går man man tänkt sej tänkte han inte på då.

Vid 3 var han iaf hemma. Då hade jag tänkt att somna om. Men pang sa det efter en liten stund. Robban skulle ta ner chips från ett överskåp och passade då på att dra ned en glasburk med rödkål i golvet. Eftersom att han var full och jag snäll (och nyfiken på vad han gjorde) så gick jag upp och hjälpte honom. När jag kom in i köket stod hanhelt hjälplös på en pall. Han ville inte kliva ner barfota bland glas. Jag började med att hämta skor till oss. Sen fick han torka rödkål och jag dammsuga upp glasbitar. En massa glasbitar dammsög jag upp. Robban började dock med dammsugningen men insåg att hans syn för tillfället inte var det bästa.

Det visade han genom att peka på "glasbitar" åt mej, "glasbitarna" var vita fläckar som av någon anledning finns på golvet. Men tanken var god.

Sen vid 4 när vi gick och la oss så började E att krånga. Hon var kissnödig, hungrig, ville inte sova mera och det ena med det andra. Det hela slutade med att jag vid 6-tiden fick säga ifrån att nu räcker det.  Då blev underläppen stor, men efter att jag förklarat ännu en gång att det var natt och att då sover man. Jag trodde nu att hon somnat om men vid halv 7 ropade hon igen. Sen somnade hon lyckligtvis om. Och sov till halv 10, det tackar jag för!! Annars hade jag varit död nu. Att bara få sova till 2 på morgonen är mer än vad jag pallar.

Idag har jag fortsatt städningen efter min sambo genom att moppa köket och hallen. Det blev en lite lustig doft efter rödkålen. Nu luktar det däremot rent och citron, och av bara farten så städade jag badrummet också. Det händer inte ofta att jag gör det av "bara farten".

På kvällen har även E:s rum blivit städat. Hon fick valet att vara med och hjälpa till och städa nu eller att jag skulle städa henne rum imorgon och då skulle jag även rensa bort leksaker. Hon valde det första, men innan jag hunnit dammsuga började hon dra fram grejer. Jag hotade då med att dammsuga upp det och då fick hon väldigt bråttom med att lägga upp det i sängen igen. Sen fick hon själv vara med och bestämma var alla "lösa" möbler skulle stå. Jag föreslog att en hel del skulle bo under sängen. En docksulky fick jag ner under sängen. Bättre en sak än ingen alls så jag är nöjd.

En massa städ- och sömnskriverier blev det denna kväller.

Imorgon har jag tänkt att sy tygblöjor eller åka till IKEA och köpa en trådbacksställning + trådbackar, då Robban inte köpte något åt mej igår. Snålt.


Färdigjobbat

Då var det färdigjobbat!! 50% sjukskriven och 50% föräldraledig. Känns i skrivande stund helt underbart då jag varje eftermiddag denna vecka, idag inget undantag, får så jävla jävla ont i huvudet!! Inte kul någonstans.

Igår för att fira min ledighet och kommande bebis bestämde jag mej för att äta glass och bada. Det gjorde jag men badet fick avbrytas då badkaret är för litet (det där med standardmått har öbo inte ritkigt fattat, och nej det beror inte på stor mage, badkaret är mindre än ett normalt) så frös och fick gå upp. När jag gick upp kom huvudvärken så det var bara att däcka i soffan stund innan det var dags att hämta E.

Levde ju sen på hoppet om att få se Let's Dance i lugn och ro men det sket sej. Han den där jag bor med menade att det är ju ingen idé för honom att vara hemma när jag ändå bara ska se på tv...Men som tur var var E en relativt lugn dam så med några alvedon så överlevde jag. Tjatade till mej en sovmorgon också, och ja, jag erkänner - jag blev väldigt skadeglad när E bestämde sej för att vakna vid 7!!! Det var en njutning att inte behöva vara den som gick upp då (att hon vaknar så tidigt när hon fått varit uppe länge är ovanligt).

Min plan var ju då att få slippa huvudvärken idag då jag faktiskt fick sova ut men det verkar inte bli så. Dags för dagens alvedon känner jag.

Min tanke nu är att bara jag får energi ska jag börja springa upp och ned för trapporna så Bertil får lite fart ut.

Robban är just nu i skrivande stund iväg och skruvar lite på någon bil, vilken vet jag inte. Jag passade då på att skicka en önskelista, återstår att se om jag får något av det. Jag gissar på att jag inte får det.

I torsdags var det för övrigt 5 år sedan vi träffades, det firade vi - inte alls. Själv glömde jag bort det helt.

Mår illa!!

Uppdateringar angående Bertil är att det sparkar helt sjukt mycket just nu! Så mycket att jag mår illa. Väldigt illa!! Gissar på att jag åt för mycket pannkakor förut så pannkakorna och Bertil har lite svårt att samsas om utrymmet. Riktigt illa mår jag! Är genomförkyld också så det är möjligt att även det påverkar.

Sammandragningar varje dag när jag kommer hem från jobbet, vilket inte är ett dugg skönt. Men då jag vet att jag får "lön för mödan" är det bara att bita ihop och se fram emot vad som komma skall :-)

Förlossningen ser jag däremot inte alls fram emot så om någon vill byta är det bara att säga till.

Skulle gärna vilja ha en bra fotograf med mej till förlossningen som om du känner att du är en sådan och gärna vill följa med är du välkommen.


Robban, 30 år.

För alla intreserade så kan jag meddela att kameran är hemma igen. Den har fått för sej att stanna kvar på festen men hittades lyckligtvis av snälla Jane som både föeberedde innan festen och städade efteråt. Hon skickade den vidare till Henke där Robban hämtade den.

Så i detta inlägg tänkte jag bjuda er på de få bilderna jag tog på Robbans 30-årsdag.

Till att börja med så skulle ju bilden självklart paketeras in. Själv måste jag säga att textvalet inte var det mest fantasifulla jag sett. Lillkuken är dessutom ett ord.E var självklart tvungen att inspektera galenskaperna, hennes mössa är virkad av syster Sofia.

Födelsedagsgubben fick börja dagen med att städa.

Sen efter en del åkandes hit och dit och handlandes här och där var det kalasdags, och av någon anledning ska det hållas diverse tal.

Är rätt så stolt över denna karl som frivilligt och helt utan påverkan (iaf från mej) kan ändra åsikt. För några år sedan ansåg han att röda byxor var bland det fulaste man kunde ha. Färgglada byxor överhuvudtaget var enbart för bögar (hans ordval). Så länge ni inte är färgblinda så ser ni vad han har på sej. Det var visserligen jag som åkte och köpte dem, men det var han som sa att han ville ha röda jeans.


Här har Richard nyss sagt att Robban alltid fes honom i ansiktet när de var barn, därav Robbans nöjda smajl.


Sen var det dags för lite paket och då var E självklart framme och hjälpte till.


En E som blev helt överlycklig efter varje öppnat paket :-)

Efter tal och paketutdelning började folket bli fulla och då jag anser att barn inte hör hemma bland fulla människor var jag tacksamt glad att E själv sa att hon var trött och ville hem och sova :-) Så några fyllebilder bjuds ni inte på här.


Sista veckan

Trött trött trött och genomförkyld. Men det är sista veckan på jobbet så vad gör väl det? :-)

Ska bli så skönt att vara föräldraledig igen, längtar riktigt riktigt mycket. Och längtar ännu mera på att Bertil ska komma ut!!!

Nu vet jag även var kameran är och med tur får jag den idag :-) eller ikväll, ev inatt.

Borttappad kamera

Just nu är jag fruktansvärt frustrerad!!!!

Anledning: Jag hittar inte kameran. Pust väck, spårlöst borta!!

Både jag och Robban har gått runt och letat och letat men kameran är fortfarande lika borta :-(

Skitirriterande då jag har MASSOR av bilder i den! Bilder från Robban fest, på en utspökade bilen, magbilder, bilder på E och en massa andra bilder. Vill ha dom bilderna nu!! Men främst vill jag ha en fungerande kamera!! Nu är jag ju helt livrädd för att Bertil ska få för sej att komma ut innan jag har hittat den. Muppen jag bor med förstår inte alls min frustration - Vaddå?? det finns ju kamera på mobilen. Och ja, visst gör det det, men med den kvalitén tycker inte jag det är värt att kalla det för kamera.

Måste ha en kamera nu!!! Och då helst min som jag kan.

Sist jag är helt säker på att jag såg den var på Robbans fest, mitt på ett bord. Men jag är helt övertygad om att jag hade med den hem för typ dagen efter var jag på gång att lägga upp bilderna här och jag har då för mej att jag hade kameran. Men helt säker är jag inte.

Ahhh!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0