src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2240751/images/2011/stina2c_148090509.jpg">

Virkad korg

Välkommen denna "låtsas-tisdag" till möte med Husmorsskolans syförening. Att jag skriver detta inlägg redan nu beror på att jag åker på en kortis semester och vet inte hur tiden till att blogga kommer vara. Därav att ni kommer till husmorsbloggen som helhet i länken och inte till det exakta inlägget.

Denna vecka har jag färdigställt min krog. Korgen är tänkt att fungera som förvaring till de projekten jag håller på med. Den var rolig att göra och jag har redan stora planer på flera :-) Den var däremot lite bråkig med mej ibörjan. Först så växte den inte ordentligt vilket gjorde att den bara rullade upp sej, så jag rev upp den. När jag sedan började igen så ökade jag lite extra, det funkade bra först men sen blev det bara vågigt, så jag rev upp den igen. Tredje gången så ökade jag lite extra men inte lika mycket som andra gången, det gick bra riktigt länge men blev sen vågig igen. Jag gjorde då upptäckte att jag inte alls virkat fasta maskor utan halvstolpar...Så jag sa lite mindre vacka ord och rev upp den - igen. Sen virkade jag med fasta maskor och helt plötsligt blev det bra.

Storlek: höjd ca 23 cm, diameter ca 24 cm
Garn: Molly, virkat med dubbla garner
Virknål nr 7
Nystan: 5 av varje färg om jag inte räknat fel...

Mönstret kommer jag inte ihåg var jag hittade men senare hittade jag ett i GALEN I GARN av Susanna Zacke & Sania Hedengren. Det hela går ut på att virka en rund botten med fasta maskor, när botten är tillräckligt stor så virkar man bara på med fasta maskor utan att öka något så byggs väggarna upp. Handtag gjorde jag genom att virka 10 luftmaskor och samtidigt hoppa över 10 fasta maskor och sen fortsätta med fasta maskor i den 11:e fasta maskan. Sen bara virka på med fasta maskor. Många fasta maskor blev det.

Fylld med framtida projekt :-)

Vill ni se vad de andra har gjort så klicka på länken däruppe!


Kommentarer
Postat av: Fia

Jättefin. Hur stor är den? Du kan välja att publisera inläggen senare om du vill. Kan du länka inlägget på tisdag eller ska jag göra det? Hälsa Pippi och alla andra från mej. Kram

2011-06-12 @ 20:26:43
URL: http://virkmamma.blogg.se/
Postat av: Madde

En sån korg vill jag också ha, kan man få beställa en?

2011-06-12 @ 20:51:12
URL: http://pilutta28.blogspot.com
Postat av: Gerda-Thyra

Jättefin och praktisk korg!

2011-06-14 @ 11:32:24
URL: http://helenej.blogspot.com/
Postat av: Agneta

Skam den som ger sig :-) Den blev ju jättefin!

2011-06-14 @ 12:35:04
URL: http://hundraprocenthusmor.blogspot.com/
Postat av: CT

Ja, ibland får man verkligen slita lite i håret innan man kommer på vad man gör för fel.. =) Så sitter jag väldigt ofta.... Väldigt fin korg, riktigt älskar färgvalet!! Så fina tillsammans.

2011-06-15 @ 00:10:17
URL: http://katatrof.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0